Најдобар производител на матични плочи?

Најдобар производител на матични плочи?

• ASUS

Гласови: 109 36,5%
  • ABIT

Гласови: 21 7,0%
  • MSI

Гласови: 48 16,1%
  • JWELE

Гласови: 7 2,3%
  • INTEL

Гласови: 50 16,7%
  • GIGABYTE

Гласови: 64 21,4%

• Вкупно гласачи
    299

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Дали меморија, дали 1.5ТБ диск, подобра графичка картица, поголем монитор, у секоја варијанта добија.
Епа еве, сам си кажуваш :). Место да фрла дополнително 30-40 евра за вишок РАМ меморија што нема да му треба у наредни 3-4 години (ма и више), нека ги искористи за купување на подобра графичка. Барем тоа ПРАВИ разлика моментално.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554

--- надополнето ---

Епа еве, сам си кажуваш :). Место да фрла дополнително 30-40 евра за вишок РАМ меморија што нема да му треба у наредни 3-4 години (ма и више), нека ги искористи за купување на подобра графичка. Барем тоа ПРАВИ разлика моментално.

У секој случај добија со ДДР 3 плоча. Јес да ни овака ништо не губи. Супер основа си има, само графичката да ја смени и нека цепа.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Како не ставив? ај види убаво :)

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
За ова си во право, само еднаш кога играв Crysis на последното ниво надминав 3.2ГБ. 4ГБ си е таман денеска.
ama vie ne znaete kako sum dosol do tie plocki toa e rabotata dali izlegle gaga ili sum gi platil i togas koga kupuvav ploca veke imav procesor zatoa ja kupiv taa ploca a inace DDR3 pravi razlika samo vo kombinacija so i3,i5,i7 koi sto imaat podobren poddrska za ddr3 memrija a so starite lga775 nema nikakva razlika :D

--- надополнето ---

i da nadopolnam se mislev za da se smenam na nesto ponovo ama vo momentov ne mi se isplaka a baska se sto pustam tera poveke od odlicno taka da ne mi treba ddr3,e sea mozbi za edno 6-7 meseci ke go rasturam kompjuterot ke go prodadam na delovi koa ke kostaat ogin i plamen veke starite delovi i ke si doplatam nesto da se prefrlam na minimum i5 so nekoja 1333 ddr3 ram memorija i edna da receme 6870 graficka i da prisoberam pari i da zemam eden SSD od 128GB posto ovoj Psyside mi pusti edno klipce od SSD so brzina na svetlina i mislam deka vo naredni 3 godini toj PC ke tera bez problem. taka ?!

--- надополнето ---

i samo da znaete glasav za abit inace od tie starite poloci sto gi imaa abit pred edno 3-4 godini duri sea se pravat takvi ploci mozam da kazam i na izgled i po performansi

--- надополнето ---

mojata maticna ja kupiv 3200 den nova koa vo prodavnica bese 5200 den cena/performansi mislam deka prvailen izbor sum napravil :D

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Како не ставив? ај види убаво :)
My mistake xD

Џими добар избор си направил, со Gigabyte, MSI и ASUS никад нема да згрешиш:)
BTW знам дека не е за овдека, али накратко што ќе кажете за Apacer SSDто у Анхоч?? Чини за парите или не го бива?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
My mistake xD

Џими добар избор си направил, со Gigabyte, MSI и ASUS никад нема да згрешиш:)
BTW знам дека не е за овдека, али накратко што ќе кажете за Apacer SSDто у Анхоч?? Чини за парите или не го бива?
Не го бива. Crucial (Marvel контролер) OCZ (т.е. сите дискови со Сендфорс контролер) & Intel ова се во моментов топ догс во ССД индустријата.

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Ooooohh .... fuck ... here we go again ... Милојко vs. Рандом членови на кајгана :vozbud:

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Не го бива. Crucial (Marvel контролер) OCZ (т.е. сите дискови со Сендфорс контролер) & Intel ова се во моментов топ догс во ССД индустријата.
ОК, прашав за овој пошто имам пари за него, за другиве немам така да ќе се стрпам едно 2 години за SSD:)

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
i samo da znaete glasav za abit inace od tie starite poloci sto gi imaa abit pred edno 3-4 godini duri sea se pravat takvi ploci mozam da kazam i na izgled i po performansi
Чоек Abit не постојат веќе со години... Како може тоа стари плочи 3-4 години да се прават сега???

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
ОК, прашав за овој пошто имам пари за него, за другиве немам така да ќе се стрпам едно 2 години за SSD:)
Не мора да чекаш толку, за некои 7/7500 се наоѓа добар ССД диск од 60ГБ пример Патриот Инферно, муабетот е дека за некои 3000+ добиваш дупло поголем капацитет и 10X подобар диск во генерални перформанси и технолшки многу понапреден.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Не мора да чекаш толку, за некои 7/7500 се наоѓа добар ССД диск од 60ГБ пример Патриот Инферно, муабетот е дека за некои 3000+ добиваш дупло поголем капацитет и 10X подобар диск во генерални перформанси и технолшки многу понапреден.
Епа ај ќе видам другава година ако можам ќе земам еден.

@old_School_mk
Он ваљда мислеше дека плочи со таков квалитет каков што имале тие на Abit се прават сега у 2010 од другиве производители.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Епа ај ќе видам другава година ако можам ќе земам еден.

@old_School_mk
Он ваљда мислеше дека плочи со таков квалитет каков што имале тие на Abit се прават сега у 2010 од другиве производители.
Незнам тоа, последниве неколку години ненормално добри плочи се прават од Асус, Гигабјт и ЕВГА. Не ми се верува дека Абит ќе беа на исто ниво како порано доколку останеа на пазарот.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Незнам тоа, последниве неколку години ненормално добри плочи се прават од Асус, Гигабјт и ЕВГА. Не ми се верува дека Абит ќе беа на исто ниво како порано доколку останеа на пазарот.
Па тоа е негово мислење:) И јас мислам дека АСУС, Гигабајт, ЕВГА и МСИ прават одлични плочи. На стариот ком. имав МСИ, одлична беше, не сум имал ниеден проблем. Истово можам да го кажам и Асус-ов (P5Q SE), супер плоча за парите.

Kajgana Shop

На врв Bottom