Најдобар производител на матични плочи?

Најдобар производител на матични плочи?

• ASUS

Гласови: 109 36,5%
  • ABIT

Гласови: 21 7,0%
  • MSI

Гласови: 48 16,1%
  • JWELE

Гласови: 7 2,3%
  • INTEL

Гласови: 50 16,7%
  • GIGABYTE

Гласови: 64 21,4%

• Вкупно гласачи
    299

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
најдобри се MSI :pos:

да бидам сериозен

1.ASUS
2.GIGABYTE
3. MSI

гласав за ASUS иако од секогаш сум користел само ASUS ама со ВИА чипсет и не значи дека нема да користам друг бренд некогаш (Biostar MSI AsRock....)

а и плус не сум оверклокер

Член од
23 февруари 2010
Мислења
66
Поени од реакции
2
I ja momentalno sum na Asus poso predhodnata MSI mi rikna.Doduse napojuvanjeto mi rikna od prasina nasobrano i so sebe ja zema i maticnata(imav sreka samo maticnata so ja zema:D)

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Што е ова, последно време кој и да спомне за плоча што му рикнала MSI била... Милојко што е со фирмата?? :pos2:

Цел живот сум користел Абит и сум презадоволен од нив, сум ги малтретирал (компјутерите ми се 24/7 уклучени) и сум ги оверклокувал и до сега не ми изгорела ниедна плоча. Али веќе Абит не се произведуваат така да според тоа што читам од корисници, експерти и луѓе што ги познавам што се занимаваат со тоа, следната плоча ќе ми биде или Асус или Гигабајт.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
најдобри се MSI :pos:

да бидам сериозен

1.ASUS
2.GIGABYTE
3. MSI

гласав за ASUS иако од секогаш сум користел само ASUS ама со ВИА чипсет и не значи дека нема да користам друг бренд некогаш (Biostar MSI AsRock....)

а и плус не сум оверклокер

Убаво ви реков. Значи идете у продавница каде што држат Асус и МСИ. Земете две плочи од иста класа и разглејте ги.

Осетете ја разликата.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Убаво ви реков. Значи идете у продавница каде што држат Асус и МСИ. Земете две плочи од иста класа и разглејте ги.
Сум земал во рака плочи на Asus, Gigabyte и MSI, од ниска класа, плочи што ги купува 80% од населението. Сум ги разгледал убаво..........

Asus и Gigabyte барем се трудат да ги изнаредат целите плочи со Solid-Caps кондензaтори, кај MSI Solid-Caps има само околу процесорот и 2-3 околу графичката, остатокот се електролитни.........

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Ok ideme od najniska klasa:

MSI-G41 TM43

31 kondenzator

Asus G41

20 kondenzatora eve i od mene 2 =22

Kajgana e sranje

Македонија Шампион
Член од
9 април 2010
Мислења
225
Поени од реакции
64
бројот на кондензатори е ултимативна мерка за квалитет?

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
бројот на кондензатори е ултимативна мерка за квалитет?
Можеби. Бројката на кондензатори околу процесорот (Phase Power), или по бојата. Црвените се најквалитетни.

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Другари на Asrock P45TS има Connector ( - 1 x WiFi/E header ) Што е ова ?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

MSI јаче и од челика
Чим толкава тежина не и може ништо, мора да ја имам! Многу работа ќе ми заврши ова, зашто последнава матична ја седнав два-три пати, и пукна. Чкарт!

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Чим толкава тежина не и може ништо, мора да ја имам! Многу работа ќе ми заврши ова, зашто последнава матична ја седнав два-три пати, и пукна. Чкарт!
:tv:

Бате никад се незна, ево рецимо идеш на пролетна сеидба, ко и секој напреден агрикалчр бој со тебе носиш лаптоп, се дешава ти паѓа под задње тректорско тркало, све се ломи МСИ остаје :tv:

Kajgana Shop

На врв Bottom