Најдобар производител на матични плочи?

Најдобар производител на матични плочи?

• ASUS

Гласови: 109 36,5%
  • ABIT

Гласови: 21 7,0%
  • MSI

Гласови: 48 16,1%
  • JWELE

Гласови: 7 2,3%
  • INTEL

Гласови: 50 16,7%
  • GIGABYTE

Гласови: 64 21,4%

• Вкупно гласачи
    299

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Гледајќи ги споредбиве може да забележам дека Асрок е едини конкурент на МСИ. Далеку назад се Гигабајт и АСУС. Нивното штедење и те како се одрази на перформансите. Асрок е ок бренд, едини проблем е 2 годишната гаранција но затоа и се поефтини од МСИ.
OMG:nesvest:

Kajgana e sranje

Македонија Шампион
Член од
9 април 2010
Мислења
225
Поени од реакции
64
ни асус не е веќе тоа што беше, али дека асрок се подобри од асус и гигабајт тоа е за во зона на самракот.

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Свашта ... може човек да прочита овде .. :pos2:

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Свашта ... може човек да прочита овде .. :pos2:
Очигледно е дека има многу "fanboys" на форумов (повеќето се оние адвокати на Nvidia) и нормално дека ќе прочиташ све и свашта:)

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Јас со МСИ се дружам точно 11 години и можеби сум пристрасен. Но сум правел муабет со сите посериозни фирми во градов. Сме дискутирале за МСИ вс АСУС. Нема ни еден што рекол дека АСУС е подобар.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Јас со МСИ се дружам точно 11 години и можеби сум пристрасен. Но сум правел муабет со сите посериозни фирми во градов. Сме дискутирале за МСИ вс АСУС. Нема ни еден што рекол дека АСУС е подобар.
Според, мислењето на нив, поточно нашите "експерти" ти го донесе заклучокот дека MSI се подобри од Асус а воедно и најдобри? :)

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Според, мислењето на нив, поточно нашите "експерти" ти го донесе заклучокот дека MSI се подобри од Асус а воедно и најдобри? :)
Земи една плоча Асус и една плоча МСИ. Одма ќе ти стане јасно каде е разликата.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Земи една плоча Асус и една плоча МСИ. Одма ќе ти стане јасно каде е разликата.
Сум земал многу, и ми станало јасно, дека Асус се подобри. Не ми споредувај просечни плочи, и оние од ниска класа. Земи хај енд модел на Асус и МSI, и конечно види ја ВИСТИНСКАТА разлика.

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
човекот сака да си ја изрекламира фирмата бе.. :pos2:

искрено јас најпрво гледам ги гледам перформансите и квалитетот ( не само на матични.. на било што ), потоа марката. Еве и пример.. досега сите компјутери што сум ги имал се со Intel процесори и Nvidia графички.. а сега зимам со AMD процесор и ATI графичка, бидејки за истите пари добивам појак компјутер.

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Ми рикна MSI Neo P45, ја немаше оваа и ми дадоа за замена ASRock P45TS-R LGA 775 Intel P45 FSB 2000(O.C)/1333/1066MHz ????
- Добра ли е прашав .......

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Ми рикна MSI Neo P45, ја немаше оваа и ми дадоа за замена ASRock P45TS-R LGA 775 Intel P45 FSB 2000(O.C)/1333/1066MHz ????
Абе чоек секоја матична служи за на неа да се монтираат процесор, графичка, рам и хдд. Разликата во моделите е тоа што некои плочи имаат повеќе USB порти на пример, или имаат повеќе приклучоци за хдд, повеќе слотови за рам, имаш и плочи што подржуваат SLi & Crossfire (значи 2 графички)... Производителите на пример си имаат креирано свои посебни функции све со цел да привлечат купувачи. Таа што тебе ти ја дале сигурно дека ќе ти врши работа, ама прашањето е за што? Пиши ни го останатиот дел од хардверот што го имаш и за што највеќе го користиш компјутерот и ќе добиеш подобро објаснување. Исто така пиши колку ја плати првата матична (таа од MSI), и дали со оваа ти бараа некоја доплата или (евентуално) ти вратиле пари.

Член од
23 февруари 2010
Мислења
66
Поени од реакции
2
Pa asrockov ti e hybrid podrzue i ddr2 i ddr3,isti chipset se taka da isto podrzuvaat i istite funkcii gi imaat.Ama so znam ne bi gi sporeduel asrock so MSI..Spored mene MSI to ti bese bolje..but that's just me :)(ne vikam deka i asrockov e los)

Kajgana Shop

На врв Bottom