Најдобар производител на матични плочи?

Најдобар производител на матични плочи?

• ASUS

Гласови: 109 36,5%
  • ABIT

Гласови: 21 7,0%
  • MSI

Гласови: 48 16,1%
  • JWELE

Гласови: 7 2,3%
  • INTEL

Гласови: 50 16,7%
  • GIGABYTE

Гласови: 64 21,4%

• Вкупно гласачи
    299

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Битно е море и куќиште, само нема потреба да се претерува.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.194
Поени од реакции
34.770
Не баш. Не се согласувам со тебе... куќиштето е важно само за тие што сакаат да се праат т.н фраери. Види што компјутер имам, брат. ;). Лично мислење. Надворешниот изглед не е важен... тоа што го има внатре, тоа е важно.
Хаха, се согласувам сосема. Само не си разбрал, не се мислеше на фенси шминкерски куќишта туку на добро вентилирани, доволно големи, лесно пристапни е едноставни за чести менувања на компоненти.

Јас лично, кога веќе праша, го имам истото куќиште од првиот Пентиум на 100МHz (кој го овеклокував на 112МHz на времето :-P )
Само што кај мене РС-то е сместено во подрумскиот дел од ходникот, куќиштето е целосно отворено и ладено со неколку големи вентилатори (оверклокирани се CPU-то, меморијата и GPU-то) а преку специјално направен отвор, каблите за целате периферија одат во соседната соба... Монитор, тастатура, глувче, изводи од двете звучни карти, неколку USB продолжителни кабли и на крај екстерен USB DVDRW драјв.
Во работната соба нема никаков звук. Целосно бесшумен РС! :wink:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Не баш. Не се согласувам со тебе... куќиштето е важно само за тие што сакаат да се праат т.н фраери. Види што компјутер имам, брат. ;). Лично мислење. Надворешниот изглед не е важен... тоа што го има внатре, тоа е важно.
Пробај да направиш сли или кросфајр конфигурација и цел тој хардвер пикни го во Делукс куќиште од 1000 денари да видиш што ке се случи :) На излезните отвори за вентилација ќе можеш да правиш скара. Додека пак за оверклок?

Член од
11 септември 2009
Мислења
323
Поени од реакции
55
:kesa: :kesa: :kesa: може ке свучи глупо и идиотски, али каде се гледа што матична плочам имам?! :kesa:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Моментално мојот глас оди кај J&W. Едноставно нудат најдобри перформанси за парите, а имаат и пристоен квалитет.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Моментално мојот глас оди кај J&W. Едноставно нудат најдобри перформанси за парите, а имаат и пристоен квалитет.
Biostar се подобар избор.

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
MSI-то ми рикна и одам накај J&W.
- Ако купам MSI или J&W колку гаранција ми следува ?

Член од
23 февруари 2010
Мислења
66
Поени од реакции
2
Ja pretpocitam MSI dobri mi izgledaat isto taka Gigabyte i Asus.Ovie tri kompanii bi gi stail kako mozda najdobri za maticni(ako ne gi racunam maticnite na intel poso tie se najdobri spored mnogumina)

--- надополнето ---

Лаптоп имаш де. Плоча правена по мерка за конкретниот OEM. Не ти ни треба да знаеш што плоча имаш.
Mislam deka mu e Asus maticnata poso Asus za HP praat

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Што плоча ти рикна ?
MSI Neo-F P45

- А за замена ми дадоа ASRock P45TS-R LGA 775 Intel P45 2000(O.C)/1333/1066MHz ATX Intel Motherboard. Добра ли е ?
Досега сум задоволен 3-дена хехехе ( по перформансите на лист хартија сум задоволен и онака некако за нијанса ми делува побрза од MSI-то :о )

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
MSI Neo-F P45

- А за замена ми дадоа ASRock P45TS-R LGA 775 Intel P45 2000(O.C)/1333/1066MHz ATX Intel Motherboard. Добра ли е ?
Досега сум задоволен 3-дена хехехе ( по перформансите на лист хартија сум задоволен и онака некако за нијанса ми делува побрза од MSI-то :о )

Гледајќи ги споредбиве може да забележам дека Асрок е едини конкурент на МСИ. Далеку назад се Гигабајт и АСУС. Нивното штедење и те како се одрази на перформансите. Асрок е ок бренд, едини проблем е 2 годишната гаранција но затоа и се поефтини од МСИ.

Kajgana Shop

На врв Bottom