Има повеќе пари од мене, не сум достоен за неа

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Епа џентлмен (со кешарица) не се станува на 16 години :) ниту можеме да збориме за 16г. млади дами кои треба да бидат третирани како... принцези.

Најмала улога парите имаат во средношколските денови, можеби на тие што се моментално средно, им изгледа дека се' се врти околу нив но класните разлики почнуваат засилено да доаѓаат до израз после 20тата година.

А на факултет, па барем таму е најголема можноста да сретнеш што повеќе луѓе, девојки :)
Незнам зашто би се ставал во ситуација да се повлекувам доколку ми се допаѓа побогата девојка, имала кола јас не, во ред. Ќе ме вози до дома :back:

Не треба преголеми очекувања и барања да си ставате за исполнување.
Премногу товар си носиме ние машките, за да се вклопиме во она што сакала девојката.
Биди свој, оригинален. Друго мислење немам, кога ќе завршиш факултет ќе се посветиш на себеси, работа, стан..ќирија, сам свој газда.
ихххххххх, од дома им така ги третираат, очекуваат и од мене, и од тебе, и од секој што би и се приближил :pipi:

a pepelaskite stanuvaat princezi taka lesno vo realniot zivot?
@JOVAN
pa i vo toa vreme(sredno ili fakultet)ne gledam jas pricina nekoj da se otkaze poradi toa sto ne se cuvstvuva dostoen da odi so pobogata devojka.
и за двајцата - го наведов тој период како показател за тоа дека и двајцата (и машкото и женското) се издржувани од своите родители (иако немора да значи дека тоа ќе престане и потоа)

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Не лесно, ама полесно :о)
pa i taka neka e,vreme e da se promenat nekoi raboti.ziveeme vo svet na ramnopravnost na polovite,ako e toa tocno ne bi trebalo toa da bide taka kako ti sto vikas.
@LEANDRA
-tocno e toa za egoto,zatoa i potenciram deka vo takvi priliki bilo koe masko ne bi trebalo da dozvoli sam da si stava sopki,i da bide sam svoj neprijatel i sopernik.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
ихххххххх, од дома им така ги третираат, очекуваат и од мене, и од тебе, и од секој што би и се приближил :pipi:
и за двајцата - го наведов тој период како показател за тоа дека и двајцата (и машкото и женското) се издржувани од своите родители (иако немора да значи дека тоа ќе престане и потоа)
Епа тука се разликуваме. Јас ќе ги третирам онака како што заслужиле, не осеќам ама баш никаква обврска да и бидам втор татко.

Ситуација од реалниот живот, мене лично.

1 и пол година врска, со девојка од постаро,богато семејство. Високи очекувања.
Но сето ова навидум. Зашто... она што не го гледаме е тоа внатре, родителите разведени, малата живее со таткото.
Мајка и воопшто не заинтересирана, живее одделно.
Татко и многу ретко поминува дома, и остава само пари и нека се снаоѓа како знае и умее.
Значи не и е совршен животот, може да плива на пари ама далеку од среќна е.
Јас од просечна фамилија, но затоа знам како е да се има домашна атмосфера и грижа од страна на родителите.
Мојот однос кон неа и достапноста на моите родители, да ја примаат дома во секое време, на ручек,вечера, да преспива, сето тоа прави да биде задоволна, среќна со мене.
Се сакаме, заедно одиме на одмор,првин јас посебно седам со друштво а потоа поминуваме 2 месеци во нејзината вила во Охрид. Делиме се', воопшто не станува муабет за пари.
Се разболува, посериозно, ситуацијата дома и катастрофална, татко и повеќе време поминува пијан по кафани отколку со неа. Мајка и безгласна, како да не постои.

И тука застанувам, нема потреба да заоѓам. Поентата ми е да не се обесхрабрувате, да не се потценувате.
Доколку девојката вреди и сакате нешто, смело напред.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Колку убава тема,секоја чест,искрено уживам читајќи ве.Ова жеништава мора секаде да се умешаат:icon_lol:Само не ја забегувајте.
На темава не го спомнувате машкото его,а сигурно игра битен фактор при одлуката да и се пријде на таква девојка.
забегаа во брачните води, па заборавија на тоа што се бара во темава :pipi:

Епа тука се разликуваме. Јас ќе ги третирам онака како што заслужиле, не осеќам ама баш никаква обврска да и бидам втор татко.

Ситуација од реалниот живот, мене лично.

1 и пол година врска, со девојка од постаро,богато семејство. Високи очекувања.
Но сето ова навидум. Зашто... она што не го гледаме е тоа внатре, родителите разведени, малата живее со таткото.
Мајка и воопшто не заинтересирана, живее одделно.
Татко и многу ретко поминува дома, и остава само пари и нека се снаоѓа како знае и умее.
Значи не и е совршен животот, може да плива на пари ама далеку од среќна е.
Јас од просечна фамилија, но затоа знам како е да се има домашна атмосфера и грижа од страна на родителите.
Мојот однос кон неа и достапноста на моите родители, да ја примаат дома во секое време, на ручек,вечера, да преспива, сето тоа прави да биде задоволна, среќна со мене.
Се сакаме, заедно одиме на одмор,првин јас посебно седам со друштво а потоа поминуваме 2 месеци во нејзината вила во Охрид. Делиме се', воопшто не станува муабет за пари.
Се разболува, посериозно, ситуацијата дома и катастрофална, татко и повеќе време поминува пијан по кафани отколку со неа. Мајка и безгласна, како да не постои.

И тука застанувам, нема потреба да заоѓам. Поентата ми е да не се обесхрабрувате, да не се потценувате.
Доколку девојката вреди и сакате нешто, смело напред.
ама има и баш принцезички од богати семејства кои ги третираат така, и пари и внимание и се нај нај...
инаку за твојава ситуација... не сум тука да судам, ама, ја остаде кога и беше најтешко? :jaj:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
забегаа во брачните води, па заборавија на тоа што се бара во темава :pipi:

ама има и баш принцезички од богати семејства кои ги третираат така, и пари и внимание и се нај нај...
инаку за твојава ситуација... не сум тука да судам, ама, ја остаде кога и беше најтешко? :jaj:
Споредбата ми беше во однос на нашите два паралелни света, пари/љубов.

Дојде до инцидент, меѓу мене и нејзините. Остана да живее кај мене дома 4 месеци.
Кога оздраве, бевме заедно уште пола година.
Причината за раскинување беше карактерната слабост. Небитно за муабетов.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Споредбата ми беше во однос на нашите два паралелни света, пари/љубов.

Дојде до инцидент, меѓу мене и нејзините. Остана да живее кај мене дома 4 месеци.
Кога оздраве, бевме заедно уште пола година.
Причината за раскинување беше карактерната слабост. Небитно за муабетов.
извини за избрзаниот коментар во тој случај :smir:

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
@JOVAN
-pa bas so tie tatini i mamini princezi e najlesno da izlezes na kraj,i stom e razgalena i se i e dozvoleno od doma znaci se sto treba da napravis e da te saka bas tebe,i togas nema da imas i nikakov problem i so nejzinite(neli se i udovoluvaat).pgolem problem e so tie devojki sto samite zarabotuvaat bogatstvo(sto znaat kako se pecali lebot).ama posto gi nema vo tvojot primer takvite,znaci bas i ne e nekoj problem

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
@JOVAN
-pa bas so tie tatini i mamini princezi e najlesno da izlezes na kraj,i stom e razgalena i se i e dozvoleno od doma znaci se sto treba da napravis e da te saka bas tebe,i togas nema da imas i nikakov problem i so nejzinite(neli se i udovoluvaat).pgolem problem e so tie devojki sto samite zarabotuvaat bogatstvo(sto znaat kako se pecali lebot).ama posto gi nema vo tvojot primer takvite,znaci bas i ne e nekoj problem
хаха... ситница...
зборуваме за убаво девојче кое има еден куп пари...
лесна работа да ме сака баш мене :pos:
инаку првично ми беше финтава за храброста и егото на машкото во таква врска(доколку дојде до врска)

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
хаха... ситница...
зборуваме за убаво девојче кое има еден куп пари...
лесна работа да ме сака баш мене :pos:
инаку првично ми беше финтава за храброста и егото на машкото во таква врска(доколку дојде до врска)
pa znaci li deka treba da imas pari za da imas hrabrost i da nemas problem so egoto,a ako nekoj gi ima tie problemi(so hrabrosa i egoto)ke treba prvo da poraboti malku na sebe,da si ja zacvrsti svojata samodoverba,i da go isfrli delot od egoto koe mu stava sopki.ova e prviot cekor.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
znaci se e jasno se se ceni i vrednuva preku pari mok pa sto vi treba togas da se deklarirate kako hristijhani koga ova nema vrska so hrsitijanstvo, hristijanstvoto e utopija nema takvi luge ni zeni se e samo farsa i demagogija, se znae koi vl;adeat koi imaat uspeh vo zivotot i ondak to.

-----<-<@

loso kure
Член од
10 ноември 2008
Мислења
494
Поени од реакции
23
ма каква трема какво его, сите они пагаат на иста ствар...нема пречки, а ако е благородничка...

we are all humans after all...

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.551
Поени од реакции
2.741
Интересна тема :) Баш еве две недели идам со девојка која е доста повеќе финансиски осигурана од мене.И убаво кажа Точкест преска пробај бе да ја фатиш ништо нема да изгубиш.На таа карта одиграв и јас.На почеток нормално дека си мислев немам шанси со оваа девојка.Јас невработен скоро дипломиран правник :) али сепак фала на Господ сум добро ситуиран.Е сега како нејзе не.Има своја фирма вози сопствен цитроен Ц4 татко и вози BMW 7 :)А да и спомнав дека е година дена постара од мене :)Ама девојката да не ја урочам злато е.Се понаша многу нормално не е некоја шмизла да ја интересираат само скапи работи.Нормално се однесува може да се каже и е поскромна е од мене.Нормално се стегам понекад што сум да се рече финансиски пониска класа од нејзе и тоа го осеќа она али секад ми дава до знаење дека не е со мене поради парите дека ме сака каков што сум физички и психички.Така да една порака до сите овде што мислат дека далеку им е некоја девојка што ја сакаат поради нејзините пари.Пробајте ке видите дека вредите многу повеќе него што мислите.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
ljubov e ako sakas posiromasna/ posiromasen a ova demek ne e Za parite ama neka gi ima e jadenje govna.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
ма каква трема какво его, сите они пагаат на иста ствар...нема пречки, а ако е благородничка...

we are all humans after all...
кажи ја тајната :vozbud::vozbud::vozbud:

Интересна тема :) Баш еве две недели идам со девојка која е доста повеќе финансиски осигурана од мене.И убаво кажа Точкест преска пробај бе да ја фатиш ништо нема да изгубиш.На таа карта одиграв и јас.На почеток нормално дека си мислев немам шанси со оваа девојка.Јас невработен скоро дипломиран правник :) али сепак фала на Господ сум добро ситуиран.Е сега како нејзе не.Има своја фирма вози сопствен цитроен Ц4 татко и вози BMW 7 :)А да и спомнав дека е година дена постара од мене :)Ама девојката да не ја урочам злато е.Се понаша многу нормално не е некоја шмизла да ја интересираат само скапи работи.Нормално се однесува може да се каже и е поскромна е од мене.Нормално се стегам понекад што сум да се рече финансиски пониска класа од нејзе и тоа го осеќа она али секад ми дава до знаење дека не е со мене поради парите дека ме сака каков што сум физички и психички.Така да една порака до сите овде што мислат дека далеку им е некоја девојка што ја сакаат поради нејзините пари.Пробајте ке видите дека вредите многу повеќе него што мислите.
браво за тебе... еве едно убаво постче на темава :)

ljubov e ako sakas posiromasna/ posiromasen a ova demek ne e Za parite ama neka gi ima e jadenje govna.
ако те разбрав за тебе љубов е да сакаш некој посиромашен од тебе...
ова ко споменар од 3то - една другарка на прашање
- шо е љубовта?
- љубовта е мечка

а не викаме овде дека ти трчаш по неа за парите, туку ете, ти се свидела, си се вљубил, ама што со тоа, дали ќе и го (по)кажеш или...

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Да ти се плукнам во градењето на врската, ако се` е засновано на материјалната состојба на партнерот.
Па мајку му, сега за сега имам родители кои ме издржуваат, ми даваат пари за излегување, за облека и остало, и од НЕГО најмалку очекувам да ми биде “трет родител“ и да ми плаќа за се` нешто. Прво, самото она “правилно“ за џентлмен ми е крајно глупаво и дали неговите корени се од богато семејство не го прави ни малку попривилегиран кај мене од оној чии корени се од просечно или сиромашно семејство. Второ, многу побитен ми е неговиот однос, т.е. првобитно-пристапот. Многу е поверојатно да излезам со некој кој што знаел како да допре до мене, да ми се доближи, а не е богаташче, или поточно, неговите не се, отколку со некој ванаби фЛаер што мисли дека ме има на послужавник ако “гзот си го брише со евра“.:toe:

А инаку, реално гледано, да, на голем дел од чупињава им е многу побитно што ќе им купи дечкото за 1 месец ( о, јубилеј! :uvo: ), отколку тоа колку внимание, љубов и почит ќе им даде. Секоја чест на исклучоците кои не се заразиле со оваа снобовска болест “види го каков е, јас сум предобра да излезам со него/срамота да ме види моето елитно друштво со него/итн.“

Kajgana Shop

На врв Bottom