Зошто собранието не го изгласа предлог законот на ДОСТОИНСТВО?

• Креатор на темата Креатор на темата jutel
  • Време на започнување Време на започнување
Да ама не кажа дека ќе ја награделе другата,или кажа,не го разбрав добро,брзо зборува ебаго,затоа неговите зборови немаат тежина и му треба “потпарол“.:toe:

Jasno i glasno go slushnav....ni zbor navreda kon SDSM nego blagodarnost za nesebichnata poddrshka i sega i koga bea na vlast, da ne zaboravime za onie koi bea vraboteni tokmu od SDSM od strana na branitelite, bash toa baranje im go usvoi SDSM bez nikakov problem a DUI ako se sekjavash napushti sednica koga se glasashe toj zakon da im se obezbedi rabotno mesto vo MVR i ARM na branitelite kojshto nemaa kriminalna pozadina ili ne bile osuduvani.

Nikoj ne ja kaza sustinata ili osnivata na prasanjeto i krivecot na toa zasto deneska sobranieto nego izglasa zakonot na dostoinstvo .Samo glup ili tup nema da razebere deka BRANKO CRVENKOVSKI ILI PRCEDNIKOT nas e problemot zasto zakonot nee izglasan.generalno:toe:

:pos2:lele zarem neznaes dete?prasajgi drugarcinjata od sedeseto:)
бате тебе те прашвам, биди прецизен, не си доволно јасен. Не е важно кој им ја прекина помошта. Важно е сега и мечот и жезолот се сега во власта, тие се и заслужни и одговорни. Ова што се случи е срамота, во прашање е иднината на оваа земја. Кој е мотивот, кој ќе ја брани оваа земја во некој си иден конфликт. Сигурно не синовите на оние во собранието кои се криеа во волчја дупка и ги испраќаа нивните синови во странство. БЦ можеби е крив за многу лоши работи, но не и за ова денес.

бате тебе те прашвам, биди прецизен, не си доволно јасен. Не е важно кој им ја прекина помошта. Важно е сега и мечот и жезолот се сега во власта, тие се и заслужни и одговорни. Ова што се случи е срамота, во прашање е иднината на оваа земја. Кој е мотивот, кој ќе ја брани оваа земја во некој си иден конфликт. Сигурно не синовите на оние во собранието кои се криеа во волчја дупка и ги испраќаа нивните синови во странство. БЦ можеби е крив за многу лоши работи, но не и за ова денес.
hahaah auuu vekje go spomna bc:) dobro e poleka ama sigurno odis kon problemot.i te kako e kriv za ova denes.:helou:

Работава излезе “тепаниот тепан-ебаниот ебан“,мислам дека законот беше прегломазен и сеопфатен,вака како што беше поставен чини многу пари и никогаш нема да помине во собранието.Треба да се дефинираат вистински засегнатите луѓе од конфликтот,ранети и загинати,а не сите кој ја исполнуваа својата државна должност на браникот од државата.Пак ќе ви повторам дека сите бевме засегнати од конфликтот,без разлика на партијска,верска или етничка припадност,некој повеќе некој помалку но факт е дека сите бевме засегнати.Со законот треба да бидат опфатени токму оние кој очигледно беа најзасегнати и најблиски членови на нивните фамилии,доколку веќе не се опфатени со некаква бенифиција.За сите други законот треба да биде ист како и за секој граѓанин на Република Македонија.:toe:

Најреален пост. Кога пред некој месец им ги слушав барањата, ми стана јасно дека ништо нема да добијат. И јас имам членови од семејството кои се бореа, но како што рече АБЦ сметам дека треба да им се помогне само на оние кои на некој начин беа оштетени (физички или психички) и на семејствата на загинатите. Не може човек од 30 години, кој е способен за работа да бара од државата да го издржува. :toe:

Oчекувам и при изгласувањето на Буџетот за 2009та пратениците да имаат барем малку “периз“,и да гласаат слично како денес,се додека предлагачот не го преполови,како што всушност се бараше и од бранителите за нивниот закон.:toe:

Најреален пост. Кога пред некој месец им ги слушав барањата, ми стана јасно дека ништо нема да добијат. И јас имам членови од семејството кои се бореа, но како што рече АБЦ сметам дека треба да им се помогне само на оние кои на некој начин беа оштетени (физички или психички) и на семејствата на загинатите. Не може човек од 30 години, кој е способен за работа да бара од државата да го издржува. :toe:
Сите го прочитаа постот на АБЦ кој е најдобар одговор на насловот на темава освен Суицидниот.Тој сеуште свршава на тоа дека ВМРО не го изгласал законот...:toe:

hahaah auuu vekje go spomna bc:) dobro e poleka ama sigurno odis kon problemot.i te kako e kriv za ova denes.:helou:

жити се ајде не сме сите толку паметни, дај поврзи ја работава во еден пост. Дај те молам не пишувај само по една реченица збунувачки коментар, туку кажи навистина што мислиш. И уште нешто, од кој компјутер, од кој штаб пишуваш, море дан си Грујо од дома на лап топ. Не сум член на никоја политичка партија, ама од секогаш сум ја подржувал во главно политиката на ВМРО-ДПМНЕ. За време на големите проневери на времето Љубчо Ѓ. и во најтешките моменти за време на кризата 2001, од кој причини ќе треба подлого да образложувам, но главното е дека никогаш не сум бил повеќе засрамен и разочаран од оваа денес. Само за илустрација дента кога ги извадија терористите од Арачиново со автобуси беше под голем притисок од надвор, не по желба на власта и тогаш народот влезе во собрание. А законот на бранителите не беше донесен заради воздржаните гласови на мнозинството, заради зачувување на коалицијата со ДУИ (чие јадро е составено од „борците за човекови права“) и задржување на своите позиции и високи плати. Па после ова бранителите, па и ние, треба да го запалиме собранието.

жити се ајде не сме сите толку паметни, дај поврзи ја работава во еден пост. Дај те молам не пишувај само по една реченица збунувачки коментар, туку кажи навистина што мислиш. И уште нешто, од кој компјутер, од кој штаб пишуваш, море дан си Грујо од дома на лап топ. Не сум член на никоја политичка партија, ама од секогаш сум ја подржувал во главно политиката на ВМРО-ДПМНЕ. За време на големите проневери на времето Љубчо Ѓ. и во најтешките моменти за време на кризата 2001, од кој причини ќе треба подлого да образложувам, но главното е дека никогаш не сум бил повеќе засрамен и разочаран од оваа денес. Само за илустрација дента кога ги извадија терористите од Арачиново со автобуси беше под голем притисок од надвор, не по желба на власта и тогаш народот влезе во собрание. А законот на бранителите не беше донесен заради воздржаните гласови на мнозинството, заради зачувување на коалицијата со ДУИ (чие јадро е составено од „борците за човекови права“) и задржување на своите позиции и високи плати. Па после ова бранителите, па и ние, треба да го запалиме собранието.
:( Sto da ti obrazlozam zarem netie seuste jasno deka 17 godini makedonskiot narod e pod jaremot na branko crvenkovski .Drugar branko crvenkovski i sdsm delegiraaat ,naznacuva sudii vo ustavnuot sud pa i sekade po sudovite niz gradovite.. So toa ja drzat vaka ili onaka vlasta vo svojte race.So taa odluka na ustavniot sud, da imse ukine pomosta , sudijata od albanskiot blok si dade osstvaka i jasno kaz anesaka da bide zaloznik.Ova deneska e pod direktno vlijanie na taa odluka se so cel da se sozdade tenzija , napnatost, devlaviranje na vlasta. a toj bc sie cist.jas te uveruvam deka tie na bilo kakov nacin ke se obestetat na vakov ili onakov.se ke si dojde na mesto .:toe:

Aj aj ...ne gi vadi DPMNE...nema SDSM dvotretinsko mnozinstvo :)
SAMO DA TE NADOPOLNAM IZGLEDA NETIE JASNO KAKO VLADATA NA SDSM OD BUGJETOT POD SOMNITELNI TRANSAKCII ODVOJUVASE PARI ZA TERORISTITE POSEBNO PREKU TETOVSKATA BOLNICA .I KAKO SE DAVANI TIE PARI.dui glumese vo sobranieto pred javnosta za svojte glasaci , a od druga strana sdsm od bugjetot odvojuvas epari za niv.:helou:spi mirno bez mnogu dase sekiras za vemero.

Sramota...neka im e na chest na DPMNE :

ИНФО-Што е побарано?
Еднократна отштета од околу 3 милиони евра за семејствата на загинатите војници и полицајци и приближно 5 милиони евра годишно за надомест од 50 евра месечно за тие што директно учествувале во борбите се главните барања на законот на „Достоинство“. Отштетата за инвалидите би изнесувала од 60 до 300 просечни плати во зависност од инвалидитетот. Според здружението, сумите се одредени според отштетите што ги досудувале основните судови, а Врховниот суд ги поништи.Znaci i sudot im gi ponishtil baranjata...Reziluk!

:( Sto da ti obrazlozam zarem netie seuste jasno deka 17 godini makedonskiot narod e pod jaremot na branko crvenkovski .
Затоа совеста ми е чиста никогаш не сум го дал мојот глас за БЦ или неговата тајфа. Но тоа што ме боли е што денес Македонците во Македонија доживеаја пораз од сопствената влада.

Drugar branko crvenkovski i sdsm delegiraaat ,naznacuva sudii vo ustavnuot sud pa i sekade po sudovite niz gradovite.. So toa ja drzat vaka ili onaka vlasta vo svojte race.So taa odluka na ustavniot sud, da imse ukine pomosta , sudijata od albanskiot blok si dade osstvaka i jasno kaz anesaka da bide zaloznik.Ova deneska e pod direktno vlijanie na taa odluka se so cel da se sozdade tenzija , napnatost, devlaviranje na vlasta. a toj bc sie cist.

Не велам дека немаат никакво влијание, но немој да ме убедуваш те молам дека опозицијата е целсно одговорна и ги држи конците во државава. Не сме мали деца, можеме сами да размслуваме и да ги гледаме работите.

jas te uveruvam deka tie na bilo kakov nacin ke se obestetat na vakov ili onakov.se ke si dojde na mesto .:toe:

Како што кажува самото име на органицацијата ДОСТОИНСТВО, не се работи за конкретната сума на пари, туку за основното човечко достоинство и признание за најсветото нешто што го сториле тие луѓе, а тоа е да ја бранат својата земја. Сетете се само на славните револуционери кои на наши години со која мисла го посветиле и дале својот живот за оваа земја. Што правиме сега ние за неа??? Бидете луѓе и размислувајте барем еднаш со своја глава, не мора селепо да веруваме во партијата.

Довлно ми е од политика вечерва, поздрав

Интересна дискусија сум испуштил. На здрав разум некој(ацко,флер...) те прават будала.Зошто не гласале сите од СДСМ,зошто ова... Па зошто твоите не гласале тогаш ЗА,кога биле присутни?Туку АЉИ им писнал нешто сега и ајде се покакаа.Ова е стварно срамота денеска.Требаше на одредена категорија од бранителите(како што кажа АБЦ) да им се дадат некои бенефиции.
Парадоксалното е во тоа што сега на нашите не им дадовме ништо,а после цел колач ќе оди за борците на ОНА.Тоа најмногу ме нервира.Кога тогаш ќе го изгласаат.:tapp:

ке се надоврзам на твојот пост, бидејки ми е најблиску до та што ке ви го напишам сега...

за прострелна рана од шрапнел, надколеница десна, владата има обештетено 4000,оо денари, и тоа не сакав да ги земам кај што требаше, па дојде еден...као куче на врата да ги донесе лично...демек нема смисла...земи ги твои се...ок, ама јас тогаш изгубив работа од 31 000, оо денари зашто не бев на работа нели...бев повикан...и сеа шо ке ми се мене 4000 денари ...мислам башка мрзнење по ровови, башка страв да не те заколат...кај е тука логиката коа ти се пие вода на минус десет а у балонот е смрзната водата, или ти се моча да ми простите мора као пичка да клечиш у ров...и сеа...шо праиме...кого ке обештетат и кој бранеше од кого и кого бранеше... иен сум сам имаше куп други дечки така по после тоа не се потрудива ни да ги вратат на работа а камоли да им најдат нова...неѕнам...:toe:

ма не ми се ни ѕбори ѕа тоа...ајт...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom