ABC
“градител“
- Член од
- 24 февруари 2005
- Мислења
- 15.696
- Поени од реакции
- 193
Sto da ti obrazlozam zarem netie seuste jasno deka 17 godini makedonskiot narod e pod jaremot na branko crvenkovski .Drugar branko crvenkovski i sdsm delegiraaat ,naznacuva sudii vo ustavnuot sud pa i sekade po sudovite niz gradovite.. So toa ja drzat vaka ili onaka vlasta vo svojte race.So taa odluka na ustavniot sud, da imse ukine pomosta , sudijata od albanskiot blok si dade osstvaka i jasno kaz anesaka da bide zaloznik.Ova deneska e pod direktno vlijanie na taa odluka se so cel da se sozdade tenzija , napnatost, devlaviranje na vlasta. a toj bc sie cist.jas te uveruvam deka tie na bilo kakov nacin ke se obestetat na vakov ili onakov.se ke si dojde na mesto .
![]()
Sramota...neka im e na chest na DPMNE :
ИНФО-Што е побарано?
Еднократна отштета од околу 3 милиони евра за семејствата на загинатите војници и полицајци и приближно 5 милиони евра годишно за надомест од 50 евра месечно за тие што директно учествувале во борбите се главните барања на законот на „Достоинство“. Отштетата за инвалидите би изнесувала од 60 до 300 просечни плати во зависност од инвалидитетот. Според здружението, сумите се одредени според отштетите што ги досудувале основните судови, а Врховниот суд ги поништи.Znaci i sudot im gi ponishtil baranjata...Reziluk!
ке се надоврзам на твојот пост, бидејки ми е најблиску до та што ке ви го напишам сега...
за прострелна рана од шрапнел, надколеница десна, владата има обештетено 4000,оо денари, и тоа не сакав да ги земам кај што требаше, па дојде еден...као куче на врата да ги донесе лично...демек нема смисла...земи ги твои се...ок, ама јас тогаш изгубив работа од 31 000, оо денари зашто не бев на работа нели...бев повикан...и сеа шо ке ми се мене 4000 денари ...мислам башка мрзнење по ровови, башка страв да не те заколат...кај е тука логиката коа ти се пие вода на минус десет а у балонот е смрзната водата, или ти се моча да ми простите мора као пичка да клечиш у ров...и сеа...шо праиме...кого ке обештетат и кој бранеше од кого и кого бранеше... иен сум сам имаше куп други дечки така по после тоа не се потрудива ни да ги вратат на работа а камоли да им најдат нова...неѕнам...
ма не ми се ни ѕбори ѕа тоа...ајт...
За сите вас имам еден одговор во кој се обидов да разјаснам (копиран од една друга тема) каде не е во ред законот,каде затаи државата и зошто толку многу не може да се окривува Бранко кога тој не учествуваше барем засега во носењето на овој закон па не можеме да го обвиниме,барем толку многу оти изгледа смешно.Законот е малку прегломазно опфатлив,особено со оние 50 евра за секој кој се смета како бранител:
се цитирам:
-За бранител не може да се рачуна човек кој во 30 дневната бранителска историја,подмачкувал тенк во Скопска касарна и оној кој со истиот тенк во патики заминал на прва борбена линија,затоа што Пауновски украде пари со кој можеше барем чизми да се набават за тенкистите,зошто чаурата покрај тоа што е тешка таа е и жешка,па лесно човек останува инвалид и при рутинска вежба доколку нема опрема,ама имал срце.
Истовремено додека “примерот“ погоре беше на прва борбена линија (каде го сретнав како комшија) му стигнува “радосна вест“ дека ЕСМ му ја исклучи струјата за 2 неплатени сметки,оставајќи ја сопругата со 3 малолетни тогаш деца да се справи со инкасаторите,иако немаше земено плата веќе 2ра година.