Зошто собранието не го изгласа предлог законот на ДОСТОИНСТВО?

• Креатор на темата Креатор на темата jutel
  • Време на започнување Време на започнување
:( Sto da ti obrazlozam zarem netie seuste jasno deka 17 godini makedonskiot narod e pod jaremot na branko crvenkovski .Drugar branko crvenkovski i sdsm delegiraaat ,naznacuva sudii vo ustavnuot sud pa i sekade po sudovite niz gradovite.. So toa ja drzat vaka ili onaka vlasta vo svojte race.So taa odluka na ustavniot sud, da imse ukine pomosta , sudijata od albanskiot blok si dade osstvaka i jasno kaz anesaka da bide zaloznik.Ova deneska e pod direktno vlijanie na taa odluka se so cel da se sozdade tenzija , napnatost, devlaviranje na vlasta. a toj bc sie cist.jas te uveruvam deka tie na bilo kakov nacin ke se obestetat na vakov ili onakov.se ke si dojde na mesto .:toe:

Sramota...neka im e na chest na DPMNE :

ИНФО-Што е побарано?
Еднократна отштета од околу 3 милиони евра за семејствата на загинатите војници и полицајци и приближно 5 милиони евра годишно за надомест од 50 евра месечно за тие што директно учествувале во борбите се главните барања на законот на „Достоинство“. Отштетата за инвалидите би изнесувала од 60 до 300 просечни плати во зависност од инвалидитетот. Според здружението, сумите се одредени според отштетите што ги досудувале основните судови, а Врховниот суд ги поништи.Znaci i sudot im gi ponishtil baranjata...Reziluk!

ке се надоврзам на твојот пост, бидејки ми е најблиску до та што ке ви го напишам сега...

за прострелна рана од шрапнел, надколеница десна, владата има обештетено 4000,оо денари, и тоа не сакав да ги земам кај што требаше, па дојде еден...као куче на врата да ги донесе лично...демек нема смисла...земи ги твои се...ок, ама јас тогаш изгубив работа од 31 000, оо денари зашто не бев на работа нели...бев повикан...и сеа шо ке ми се мене 4000 денари ...мислам башка мрзнење по ровови, башка страв да не те заколат...кај е тука логиката коа ти се пие вода на минус десет а у балонот е смрзната водата, или ти се моча да ми простите мора као пичка да клечиш у ров...и сеа...шо праиме...кого ке обештетат и кој бранеше од кого и кого бранеше... иен сум сам имаше куп други дечки така по после тоа не се потрудива ни да ги вратат на работа а камоли да им најдат нова...неѕнам...:toe:

ма не ми се ни ѕбори ѕа тоа...ајт...

За сите вас имам еден одговор во кој се обидов да разјаснам (копиран од една друга тема) каде не е во ред законот,каде затаи државата и зошто толку многу не може да се окривува Бранко кога тој не учествуваше барем засега во носењето на овој закон па не можеме да го обвиниме,барем толку многу оти изгледа смешно.Законот е малку прегломазно опфатлив,особено со оние 50 евра за секој кој се смета како бранител:
се цитирам:
-За бранител не може да се рачуна човек кој во 30 дневната бранителска историја,подмачкувал тенк во Скопска касарна и оној кој со истиот тенк во патики заминал на прва борбена линија,затоа што Пауновски украде пари со кој можеше барем чизми да се набават за тенкистите,зошто чаурата покрај тоа што е тешка таа е и жешка,па лесно човек останува инвалид и при рутинска вежба доколку нема опрема,ама имал срце.
Истовремено додека “примерот“ погоре беше на прва борбена линија (каде го сретнав како комшија) му стигнува “радосна вест“ дека ЕСМ му ја исклучи струјата за 2 неплатени сметки,оставајќи ја сопругата со 3 малолетни тогаш деца да се справи со инкасаторите,иако немаше земено плата веќе 2ра година.:toe:

Заебавате и вие од ВМРО.
Ова не е прашање туку така некое, ова треба да е приоритет.
Знам дека ДУИ ќе си има проблеми со рејтинг, ама седнете, смислете, исценкајте се и конечно овие херои добијат признание, почит, материјални средства, се она кое им следи, а не да се чувствуваат небаре ко криминалци што ја бранеле државата.

Јас би го преформулирал прашањето:

Зашто македонецот е секогаш во втор план ?

Јас би го преформулирал прашањето:

Зашто македонецот е секогаш во втор план ?
Pa koga interesite na Albancite se vo prasanje,nie Makedoncite treba da cekame na red.Ne sum protiv Albancite koi ja cuvstvuvaat Makedonija za svoja tatkovina,samo sum protiv interesite na Albancite koga sakaat da ucenuvaat i da se zalagaat za niskopartiski interesi.
Ona sto se sluci vcera e non sens.Pa lugeto ostanaa invalidi,semejstva bez svoj najdrag clen,a VMRO DPMNE gi izmanipulira,ne saklase ni da razgovara okolu Zakonot so niv,koga tie sakaa da znaat sto vo nego ne cini kako bi se napravile korekcii.Bitna im bila koalicijata!!?E,da im se nevidi koalicijata,koga na nekogo mu go zemas dostoinstvoto!

Nema opravdanie, nema cacko trajko i petre krivi sega.Toa DPMNE shto si poseale toa kje si zhneat.

Незнам кој ќе им суди на овие што вака му направија на оние кои ја бранеле татковината во тешката 2001, оние кои можеа да загинат, и најлошо на оние семејства кои останаа без своите деца млади деца од по 22-23-25 години.

Незнам кој ќе им суди на овие што вака му направија на оние кои ја бранеле татковината во тешката 2001, оние кои можеа да загинат, и најлошо на оние семејства кои останаа без своите деца млади деца од по 22-23-25 години.
pa nekoj im presudi :) zaboravas na ustavnuiot sud i sudiite od sdsm i BRANKOSRANKO kako gi osudija branitelite:pos2:

pa nekoj im presudi :) zaboravas na ustavnuiot sud i sudiite od sdsm i BRANKOSRANKO kako gi osudija branitelite:pos2:

A zosto zaedno da nes eobestetat i teroristite i braniteleite? esega nekoj ke kaze pa tie ubivaja policajci vojnici i red dr. ama ima ramkoven dogovor , imate terorisri vo sobranite popdredsedatel na vlada i na SDSM od 2002 do 2006 i VMRO deneska.ova deneska e rezultat na nivnoto ukinuvanje na pomosta od strana na ustavnite sudii od SDSM I BRANKO. ova e uste eden obid na BRANKO I SDSM da se rusi vlasta i vladata.

Nikoj ne ja kaza sustinata ili osnivata na prasanjeto i krivecot na toa zasto deneska sobranieto nego izglasa zakonot na dostoinstvo .Samo glup ili tup nema da razebere deka BRANKO CRVENKOVSKI ILI PRCEDNIKOT nas e problemot zasto zakonot nee izglasan.generalno:toe:

hahaah auuu vekje go spomna bc:) dobro e poleka ama sigurno odis kon problemot.i te kako e kriv za ova denes.:helou:

:( Sto da ti obrazlozam zarem netie seuste jasno deka 17 godini makedonskiot narod e pod jaremot na branko crvenkovski .Drugar branko crvenkovski i sdsm delegiraaat ,naznacuva sudii vo ustavnuot sud pa i sekade po sudovite niz gradovite.. So toa ja drzat vaka ili onaka vlasta vo svojte race.So taa odluka na ustavniot sud, da imse ukine pomosta , sudijata od albanskiot blok si dade osstvaka i jasno kaz anesaka da bide zaloznik.Ova deneska e pod direktno vlijanie na taa odluka se so cel da se sozdade tenzija , napnatost, devlaviranje na vlasta. a toj bc sie cist.jas te uveruvam deka tie na bilo kakov nacin ke se obestetat na vakov ili onakov.se ke si dojde na mesto .:toe:

e zatoa branko crvenkovski da go prasas:(zasto makedoncite i branitelite se vo vtor plan.

SONJA jas imam peden predlog. dase vidi koga im e skrateno pravoto , koj im go ukina , i seta osetat daja platat tie sto im gi kunija mislam od svoj gjeb.znaci ustavnite sudii od SDSM po naredna od BRANKO i toj isto neka si izvadat pari od gjebot i neka si gi obestetat.mnogu ednostavno.:toe:

JAS ZNAM DEKA USTAVEN SUD OD BRANKO I SDSM IM GO UKINA OBESTETUVANJETO. I tocka nema razgovor ponataka. a ti mozes 5 dena i 5 nokji da treskas sto sakas.

Абе тебе на рипит да не те заборави некој ?

Od usta ne go izvaile choekot...golemi frustracii imaat od nego, sea sho i da opleska DPBNE bez obrazlozhenie kje chuesh...Branko predavnik, Branko e kriv za se...jas vikam edno magare prdna pregje na kej a garant mora i za toa da e Branko kriv...Se chudam shto li ne kje mu zalepat vo toa knigata Otekuvame 1000 chekori...Abre cirkuzi se :pos2:

I znachi konechno zakluchok : I simpatizerite na DPMNE i simpatizerite na SDSM smetaat deka DPMNE ja opleska :)

хахах, браво Реален. Фанатик е нешто опседнат се гледа.

Ogromni frustracii lechat simpatizerite na DPMNE od Branko...da gi prasha chovek toa pa toa kje trubat,kade e znameto, kade se parite od znameto i koj go shitna imeto

За сите вас имам еден одговор во кој се обидов да разјаснам (копиран од една друга тема) каде не е во ред законот,каде затаи државата и зошто толку многу не може да се окривува Бранко кога тој не учествуваше барем засега во носењето на овој закон па не можеме да го обвиниме,барем толку многу оти изгледа смешно.Законот е малку прегломазно опфатлив,особено со оние 50 евра за секој кој се смета како бранител:
се цитирам:
-За бранител не може да се рачуна човек кој во 30 дневната бранителска историја,подмачкувал тенк во Скопска касарна и оној кој со истиот тенк во патики заминал на прва борбена линија,затоа што Пауновски украде пари со кој можеше барем чизми да се набават за тенкистите,зошто чаурата покрај тоа што е тешка таа е и жешка,па лесно човек останува инвалид и при рутинска вежба доколку нема опрема,ама имал срце.
Истовремено додека “примерот“ погоре беше на прва борбена линија (каде го сретнав како комшија) му стигнува “радосна вест“ дека ЕСМ му ја исклучи струјата за 2 неплатени сметки,оставајќи ја сопругата со 3 малолетни тогаш деца да се справи со инкасаторите,иако немаше земено плата веќе 2ра година.:toe:

хахаах...

како и да е друже, ужасно е чуството знаеш, коа ке те предаде некој другар, пријател или некоја недајбоже жена курветина...

ааааа, не описиво е коа ке те предаде државата...

ама дали мене ми се чини или нешто доста често се дешавало со Македонија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom