ДУИ пред Достоинство(то) Македонско

• Креатор на темата Креатор на темата SuicideMessiah
  • Време на започнување Време на започнување
Kaj ste vie, koj velevte deka nekoj krenal belo zname u Haracina. Gledajte i slusajte go komadirot na Tigrite, koj vojuval tamo, sto veli. Pa i mnogu ne pofali, deka sme izrakuvale i sme bile mnogu precizni i vesti so minofrlaci i racen raket frlac.:aplauz:
Fala, fala za komplimentite:bip::ojea:

besplate e internetot vo zatvor?

По којзнае кој пат на дело се гледа популизмот на ДПМНЕ.
Додека беа во опозиција бескомпромисно ги подржуваа и не пропуштаа можност да утепат некое популистичко поенче на нивен грб.
А сега си играат к. ташак со луѓето.
Немало пари во буџетот !?
Јаа мајката?
Пари немало!
Па по десет минути дневно реклами да кратат, финиансиски ќе го покријат законот мајку му.
Ама не е до парите.
До "патриотите" што седат у влада е.
Да беа гласни како до 2006-та, до сега 10 пати ќе го донесеа.
Кому сега продаваат шарени. Демек пари немало, долг временски период било.
Вистината е дека "патриотите" се зауздани од ДУИ.
Да да.
Истите оние "патриоти" кои не коалицираа со терористи, сега чекат момент да го протнат законот со кој бившите терористи ќе ги изедначуват со бранителите.
И ќе се случи тоа.
Најверојатно со седница во 3 часот по полноќ.
И утредента пак ќе има некое спектакуларно апсење за да се заташка работата.
Толку се веќе провидни во нивната беда.

И во право е Месијата кога се прашува кај се вмровците да прокоментираат.
Срамота.
Друга партија да беше на власт и да го одбиеше до сега ќе начукавте 50 страни од темата.
Плукнете малку по тоа копукот бре мајку му.
Што толку сте се стегнале.
Пена уста ви фаќа кога треба да се брани некој банален закон за алкохол, фискални, правење ајвер.....
А сеа молчите како да не кажам што.

И глеам тиквичка на една друга тема прашува до кога ?
До кога ќе сме се делеле.
Епа кој се дели бе тиквиче ?
Кај е твојот коментар на темава?
Каде е твојата осуда за ова постапка ?
Џабе ли го даде твојот потпис за "достоинство"?

Или кога тоа идиотите во власта ќе утнат нешто, тогаш треба да сме сложни и да бидеме нежни кон нив.

И ова најмалку се однесува на тебе, пошто во последно време и не си многу активна на политика.
Туку прва ми се најде на нишан.
Има многу поголеми никови на форумов кои до 5 сабајле се чукаат во патриотските гради на банални теми.
А коа ќе дојде ред да се напише збор два за бранителите, или за заташкувањето на случајот со градежните работници....никаде ги нема.
Епа ги нема.
Може укор да им дадат од партија.

И после сакаме единство.
Епа нема единство.

Многу аматерски и подло е да се префрла топката.

Сите досегашни влади од 2001 навака си сносат одговорност.

А срамно е како ти најде да обвинуваш за популизам кога самиот ја користиш темава за истото, односно следејќи го неуспехот на СДС да го реши овој проблем сега популистички се префрла вината на другиот демек сите проблеми и маки започнале со падот на СДС од власт.

Бедно.

А пак ликот кој ги отвара темиве, нема потреба да го коментираме, зашто на сите ни е јасно со која цел ги отвара, најмалце што му чуе се правата на бранителите и нивното достоинство.

Затоа поштеди не од лицемерие и немој да искористуваш прилика да поентираш како да не знаеме со кого си имаме работа.

Јас лично својот допринос го дадов, кон “Достоинство“.
А да плукам за меракот на Месијата или твојот, немам намера.
Уште помалце да оправдувам некого.

Размисли првин дали луѓево не се заситени и од вашава пропаганда на форумов, како што си толку гласен за популизмот и рекламите на Грујо.

Државата треба да им даде не е важно која гарнитура е на власт. Колку и како, тоа се технички прашања, но некој треба да помисли на тие луѓе што ја бранеа државата. И многу поважно, живееме на едно место кое се вика Балкан и во кое секогаш нешто врие. Утре може пак да настане некоја криза, кој е тој што ќе излезе да ја брани државата ако знае дека по неговата смрт или инвалидитет нема кој да се погрижи за семејството?

Поддршка од мене за бранителите.
hmspored tebe jas ke kradam ubivam nekoj keme amnestira , :( samo drzavata e taaa sto ke trpi steta.samo kako pr. za site vladi dosega kolku tuzbi ima protiv makedonija vo strazbur?.A toa negi plakjaat politicarite od gjeb tuku narodot:(.E dodeka toa go ima ke bide seuste vaka kako pogovorka prejdi brigo na drug.

hmspored tebe jas ke kradam ubivam nekoj keme amnestira , :( samo drzavata e taaa sto ke trpi steta.samo kako pr. za site vladi dosega kolku tuzbi ima protiv makedonija vo strazbur?.A toa negi plakjaat politicarite od gjeb tuku narodot:(.E dodeka toa go ima ke bide seuste vaka kako pogovorka prejdi brigo na drug.

Незнам што беше ова, ама сигурно не е според мене :pos2:
Него нема врска, може имате некоја дискусија од предходно, не ја читав воопшто темава. Само сакав да го кажам моето мислење, а тоа е дека треба да се најде решение за овие луѓе.

Sto pobrzo ke ne snema kako narod i drzava sto podobro ova go nema nigde na drugo mesto vo svetot. Vakov narod ni Gospod ne go saka, da ne ebaa vishe evropa, amerika i kurci palci koj rezil od drzava sme.

Незнам што беше ова, ама сигурно не е според мене :pos2:
Него нема врска, може имате некоја дискусија од предходно, не ја читав воопшто темава. Само сакав да го кажам моето мислење, а тоа е дека треба да се најде решение за овие луѓе.
Државата треба да им даде не е важно која гарнитура е на власт.da ne bese vazno sdsm nemase da ja ukine ostetata i duri da si gi vrata so kamata.

Sobranieto ne go donese zakonot za Branitelite...Abre naivni vmrovci...koga predupreduvav shto kje se sluchi vie ulav me napraivte, e sega ochekuvajte da istite ovie baranja bidat prifateni ama za ONA i po baranje na DUI.

P.S. Koj so VEMERO tikvi sadi VEMERO od glava im gi krshi.

Naravouchenie :smir:

Многу аматерски и подло е да се префрла топката.
Жално е и бедно да се гледа, како некој овде настанот го третира како фудбалски натпревар.
И наместо да се фати за суштината на проблемот и темата , се фаќа за префрлање топки, аутови корнери,пенали и давање голови.
Сите досегашни влади од 2001 навака си сносат одговорност.
Да. Точное дека сите досегашни влади не се заинтересираа да го решат овој проблем.
Но точно е и тоа дека најповикани за донесување ваков закон, се токму оние кои 4 години собираа политичко популистички поени на нивниот грб. Бранителите од уста не ги вадевте 4 години, за да сега си поигрувате со нивното достоинство.
Соберете толку потписи, соберете волку потписи...па кој ве дрибла.
Ало бре.
СДСМ изгуби на последните избори. И претпоследните. Ти текнуе ?
Една од многуте причини поради која изгуби, беше и ова.
Денес е ДПМНЕ на власт.
63 пратеника има во парламентот.
Кој тоа треба да го донесе законот ?
Или сеуште мислиш дека твојата партија е во опозиција, па изиграваш опозиционер.
А срамно е како ти најде да обвинуваш за популизам кога самиот ја користиш темава за истото, односно следејќи го неуспехот на СДС да го реши овој проблем сега популистички се префрла вината на другиот демек сите проблеми и маки започнале со падот на СДС од власт.
А ти наместо да ги минимизираш глупостите на ДПМНЕ, што очигледно ти е и работа, пробај да објасниш, поради кои причини не е донесен законот.
Дали поради финансиски причини ?
Поради законски пречки ?
Или поради противењето на ДУИ ?

Пробај да објасниш како тоа најпатриотската партија во Македонија која се вика ВМРО ДПМНЕ, ги изигра бранителите на кукавички начин.
Немој да се правиш ко паднат од Марс кога многу добро ги знаеш причините за неносењето на законот.
Нема потреба од глумење лудило.
А пак ликот кој ги отвара темиве, нема потреба да го коментираме, зашто на сите ни е јасно со која цел ги отвара, најмалце што му чуе се правата на бранителите и нивното достоинство.
Зошто доколку тебе ти чуе, ти не отвори една тема со еден апел до владата од симпатизерите на ДПМНЕ, за носење на законот.
Затоа поштеди не од лицемерие и немој да искористуваш прилика да поентираш како да не знаеме со кого си имаме работа.
Се виде вашето лицемерие после доаѓањето на Бошковски од Хаг. Се виде и пред тоа со коалицирањето со ДУИ. Се гледа и денес со законот за кој коментираме. Ништо и во иднина нема да се смени. Навикнати сте да бидете лицемери.
Јас лично својот допринос го дадов, кон “Достоинство“.
А да плукам за меракот на Месијата или твојот, немам намера.
Уште помалце да оправдувам некого.
Па ете гледаш колку вреди твојот глас што си го дал.
Договор со ДУИ за изедначување на правата на бранителите, со правата на бившите припадници на ОНА.
Разликата е во тоа што мојот глас што го дадов, не е толку евтин како твојот, за да на секој неморален договор од страна на политичарите премолчувам.
Па сега ти види кој е лицемер во ситуацијава.
Размисли првин дали луѓево не се заситени и од вашава пропаганда на форумов, како што си толку гласен за популизмот и рекламите на Грујо.
А ти би бил најсреќен кога само твоите аргументи би се слушале на форумов.
Рај за тебе.
Исто како и рекламите кои ги спомнуваш.
Ама уште многу прашок ќе ви треба за да ги исперете сите мозоци во Македонија со вашите лаги.
Не оди тоа толку лесно како што сте замислиле.

aj aj odi na halikidiki suncaj si go gazeto sdsmovsko.znaeme se eheeeeee.... :helou:
А ти бе .
Бедо јадна.

Толку ли ти е капацитетот за да не можеш да склопиш една достојна реплика која ќе содржи повеќе од 5 збора.:kesa:

Стопати ти имам кажано. Доколку не знаеш што да напишеш....ќути си.
Така изгледаш попаметен.

Ништо не се видело, само она како ти би сакал да ги гледаш работите, по твој критериум.
Мене не ми сметаат критиките кон власта, напротив, ми смета кога се критикува од политичка заднина, без самокритичност.
Нека ти одговорат и објаснат од ВМРО зашто не го изгласале, јас немам намера да водам пресс кампања против СДС како што ти го правиш тоа за нив.

Ти ја посочив разликата меѓу нас пред извесно време, на пр. доколку Грујо почне да протура промена на името, јас нема да ги копирам неговите ставови и да го бранам, како што ти го правиш тоа за Бранко.

Јас сум ги поддржал бранителите, тоа е она кое јас можев да го сторам.

А немој да го мешаш Љубе, бидејќи тој е човекот кој е најголемото разочарување посебно за бранителите, синоним за лицемер.
Истиот тој кој не признаваше борба за Македонија без конечна победа, сега се повикува на ПОЛИТИЧКО РЕШЕНИЕ на Хашките случаи кои ни беа вратени.
Така да песната ти е одамна отсвирена.

Очигледно си чудо на природата чим си имун на “перењето“ мозок, јбт дај просветли не нас обичните смртници, како тоа тебе ти успеало да им одолееш на супердупер перачките реклами на Грујо.

Моите аргументи секако ќе стојат на форумов, тоа е и причината која ми те прави вака нервозен.

Државата треба да им даде не е важно која гарнитура е на власт.da ne bese vazno sdsm nemase da ja ukine ostetata i duri da si gi vrata so kamata.

SDSM glasashe ZA VEMERO vozdrzhano isto kako protiv poddrzhuvakji gi onie bedni 10glasa protiv od DUI, sega sho praime?Imash odgovor?Koj e vinoven za nedonesuvanjeto na ovoj zakon?Cacko?Odgovor imash?Nemash gaz da priznaesh deka e VEMERO krivecot...priznaj tuka bar nemorash javno vo komitet.

E pa sega koga se raspravavme i koga jasno napisav deka nema da projde zakonot od DUI vie ne mi veruvavte itd eve dojde vremeto i toa da go vidime

Si se prochital sho zelena si skinal? Baranjeto na DUI da se odbie zakonot za Branitelite e prifaten i neizglasano toa baranje po inicijativa na DUI a zakonot za ONA doprva sleduva i kje bide izglasan vo Sednica vo 2-3 casot posle polnokj.

Мене не ми сметаат критиките кон власта, напротив, ми смета кога се критикува од политичка заднина, без самокритичност.
:pos2::pos2::pos2::pos2:

Ти ја посочив разликата меѓу нас пред извесно време, на пр. доколку Грујо почне да протура промена на името, јас нема да ги копирам неговите ставови и да го бранам, како што ти го правиш тоа за Бранко.

Kako Bratot ne sigurni sme, kje si smenis nik, toa e stara taktika na licemerite od dpmne.

А немој да го мешаш Љубе, бидејќи тој е човекот кој е најголемото разочарување посебно за бранителите, синоним за лицемер.

Se plasite li od gospod vie vo dpmneto ?
Veruvajte ima sud...:):):)

Моите аргументи секако ќе стојат на форумов, тоа е и причината која ми те прави вака нервозен.
Исто и моите.
И затоа напротив.
Тоа е причината која најмногу ме радува.

Toj shto ja braneshe drzhavata zaedno so ovie od Dostoinstvo go narekuvate sinonim za licemer...sea znachi Ljube e kriv za shto ne e prifaten zakonot,utre Solana i EU a zatoa pak na krajot ke bidat Fuere i SDSM najgolemi vinovnici.Abre cirkuzi ste rekov i pak kje recham, da neznae covek dali da se smee ili da plachi od vas VEMEROvcite :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom