Македонија покрена тужба пред Меѓународниот суд на правдата во Хаг против Грција

• Креатор на темата Креатор на темата Dr_ViRuS
  • Време на започнување Време на започнување
moze podobro da se povede spor za uslovite pod koi sme primeni vo on prvo zasto seuste ke treba da pregovarame za imeto a site se soglasuvame deka za toa ne treba da ima pregovori zasto koj saka taka moze da se vika spored megunarodno pravo.

agrees not to object to the application by or the membership

Навистина се чудам на тезата дека Грција не била ништо виновна, затоа што официјално не ставила вето. Во спогодбата никаде не се спомнува вето, туку се задолжува првата страна да не приговара на апликациите за членство на другата страна...
agrees not to object to the application by or the membership...колку што ме служи англискиов.

Грција и тоа како приговараше дури и плачеше пред и за време на Букурешт и јасно ја попречи Македонија да влезе во НАТО. Второ, додека се обидувате да и изигрувате адвокати на Гејлада, од таму ни збор за оваа теорија дека тие не се ништо криви, напротив, имале намера да му изложат на судот дека и Македонија ја прекршувала спогодбата.

Значи нивно оружје како и секогаш, офанзива, а не одбрана. Така да не очекувајте да викаат дека ништо они не се криви, туку очекувајте нивна офанзива пред судот како и секаде каде што успеаја да го прошират спорот.

праевме муабет за ова на факултет.. по политички системи...
и као муабетов беше компромис ( се изнервирав ама ај) и јас викам:
компромис е нешто јас да дадам , нешто да добијам.. нешто тој да добие, нешто тој да даде...
тука во муабетов со Грција само ние даваме, само тие добиваат... тоа во мојот речник не се совпаѓа со зборот компромис...
професорката на тоа ми рече: колешке вие сте девојка, и дечкото ви рече: или кога ке се земеме ке го земеш моето презиме или заборави на мене.. што ке направите?
јас фино и реков дека ке го оставам и ке заборавам на него затоа што добрите односи не се градат со презимето ( или името во случајов наш македонски) туку со љубов, разбирање, поддршка... после ова добив аплауз од колегите... и сите на предавањето се согласивме со моето дека нема место за преговори...
сосема се непотребни како што и никогаш нема да има компромис... затоа што во случајов и најповолен предлог за нас ке значи губење на дел од нас... доколку тој предлог не е тоа што сме денес МАКЕДОНИЈА... без тие северни горни долни....

една работа неможам да ја сфатам... каде тука нашиве токмаци го гледаат КОМПРОМИСОТ?....

и да.. конечно овие истиве токмаци на кои ке им подарам по еден лексикон на поими да направат нешто, во случајов со таа времената спогодба

Па, така, како шо гледам на форумов најдоа заеднички јазик дури и Арнаутите и Србоманите...:uvo::uvo::uvo::uvo:
Браво, бе!! Само Македонија да не ја биде, а??? Па, за друго, ви е гајле.
На www.youtube.com дејствува другата коалиција Гејци+ Бугарчени + Срби.... Е, вака ве личи.
Само шо, не ви успева!!!!!!!!!!
Ова е војна во која Македонија сама ќе се избори за своите правдини!! А ако не успееме, немајте гајле, поразот ќе биде само наш. Барем ќе знаеме дека еднаш сме загубиле борејќи се за нашите права.

Офтопик, Тиквичке, гарант ќе те бутне на полагање професоркава. :tv:

Значи да сублимираме:

Македонската влада денес се одлучи на долгоочекуваниот потег,да се жали на меѓународен суд затоа што една соседна земја ја попречува Македонија во остварување на основните човекови права,користење на сопствено име и партиципирање во меѓународни организации,сојузи и форми,како право на секоја рамноправна членка во ОН.Македонската влада тоа го направи избрзано,без посебна консултација со луѓе кој навистина знаат како,каде и кога може една држава да биде сериозно обвинета,судена и осудена да постапи според одлуката на некој суд чии одлуки се обврзувачки,истовремено продавајќи му бубрези за мадиња на сопствениот народ дека така констатирале “експертите“ од кој како и секогаш во последниве две години нема ни трага ни глас,се разбира доколку за “експерти“ не се рачунаат чичковци,стрини,вујни,братучеди,тетки и по некое “другарче“ на премиерот,кое саму му врзува “машни“ дека му е вистинско другарче,а од друга страна му го турка “сандакот“.:tapp:

Тужбата не го содржи ова и не е толку опширна. За експерти неможам да кажам но со тоа што не беше избрзано, тогаш верувам дека имало некакви консултации, дали експертски или стратешки.

А ти како експерт дај кажи (или посочи пост) каде што се објаснува зошто баш сега е погрешно време?

ФАКТ: Ние не ја тужиме грција за се и сешто, само да ја почитува спогодбата т.е. одредени делови од неа. Тужбата е прецизна и не остава место за понатамошна интерпретација. Незнам што ти е работата.:toe:

Значи да сублимираме:

Македонската влада денес се одлучи на долгоочекуваниот потег,да се жали на меѓународен суд затоа што една соседна земја ја попречува Македонија во остварување на основните човекови права,користење на сопствено име и партиципирање во меѓународни организации,сојузи и форми,како право на секоја рамноправна членка во ОН.Македонската влада тоа го направи избрзано,без посебна консултација со луѓе кој навистина знаат како,каде и кога може една држава да биде сериозно обвинета,судена и осудена да постапи според одлуката на некој суд чии одлуки се обврзувачки,истовремено продавајќи му бубрези за мадиња на сопствениот народ дека така констатирале “експертите“ од кој како и секогаш во последниве две години нема ни трага ни глас,се разбира доколку за “експерти“ не се рачунаат чичковци,стрини,вујни,братучеди,тетки и по некое “другарче“ на премиерот,кое саму му врзува “машни“ дека му е вистинско другарче,а од друга страна му го турка “сандакот“.:tapp:

АБЦ малку си ми контрадикторен.

Еднаш велиш дека потегот бил долгоочекуван после дека бил избрзан. Прееска читавме како ова требало да се направи порано а сега било избрзано.

Второ, кои се тие луѓе кои знаеле како, каде и кога, и од каде знаеш кои луѓе се консултирани за тоа како, каде и кога?

Офтопик, Тиквичке, гарант ќе те бутне на полагање професоркава. :tv:
само ради една работа ектс рулз.. немам контакт со профето... а и лани ко не ме бутна што се јадев цел семестар со глупиот и асистент, годинава немам гајле ( воедно поздрав до асистентот прешова)

Па, така, како шо гледам на форумов најдоа заеднички јазик дури и Арнаутите и Србоманите...:uvo::uvo::uvo::uvo:
На www.youtube.com дејствува другата коалиција Гејци+ Бугарчени + Срби.... Е, вака ве личи.
Ова е војна во која Македонија сама ќе се избори за своите правдини!! А ако не успееме, немајте гајле, поразот ќе биде само наш. Барем ќе знаеме дека еднаш сме загубиле борејќи се за нашите права.

Паметен човек секогаш бара помош

праевме муабет за ова на факултет.. по политички системи...
и као муабетов беше компромис ( се изнервирав ама ај) и јас викам:
компромис е нешто јас да дадам , нешто да добијам.. нешто тој да добие, нешто тој да даде...
тука во муабетов со Грција само ние даваме, само тие добиваат... тоа во мојот речник не се совпаѓа со зборот компромис...
професорката на тоа ми рече: колешке вие сте девојка, и дечкото ви рече: или кога ке се земеме ке го земеш моето презиме или заборави на мене.. што ке направите?
јас фино и реков дека ке го оставам и ке заборавам на него затоа што добрите односи не се градат со презимето ( или името во случајов наш македонски) туку со љубов, разбирање, поддршка... после ова добив аплауз од колегите... и сите на предавањето се согласивме со моето дека нема место за преговори...
сосема се непотребни како што и никогаш нема да има компромис... затоа што во случајов и најповолен предлог за нас ке значи губење на дел од нас... доколку тој предлог не е тоа што сме денес МАКЕДОНИЈА... без тие северни горни долни....

една работа неможам да ја сфатам... каде тука нашиве токмаци го гледаат КОМПРОМИСОТ?....

и да.. конечно овие истиве токмаци на кои ке им подарам по еден лексикон на поими да направат нешто, во случајов со таа времената спогодба

Еми така е, и јас стојам тврдо позади истото, само...чуму одолговлекуваме и сеуште преговараме?

Суртук, читај малце еве тиквана шубо ти објасни и со пример дури, па после процени кој какви коалиции и за чија штета работи и мисли. Ти купил тато интернет па ај ќе се праам паметен демек муабетов ми го праиш??

Компјутер за секое дете. Пак Груевски е крив.
Како и да е, претчуствувам (многу) интересен период :)

Прво и јас сум за тужба но не во Хаг,да се разбереме,затоа викам дека ја очекував оваа работа веќе подолго време но не да биде упатена таму каде не е ни место ни време,или ќе чекаме да го отепаат Обама,па да изберат друг “Буш“?По начинот и адресата на судот кој не ни помага воопшто во спорот без разлика на конечната одлука гледам со какви експерти се консултирале дечкиве од “фабриката“.Спорот се решава во ОН бе,па после секаде каде ќе сакаш.Значи тужбата или представката(ова не е тужба) треба да биде испратена на пониска инстанца во друг меѓународен суд за меѓудржавни спорови истовремено со жалба кон одредени кругови на ОН што непримерно,непринципиелно и преседански издејствуваа прием на Македонија со посебни услови и клаузули какви никој нормален не може ни да замисли.Значи најпрвин се ревидираше приемот на земјава во ОН според правилата и принципите на светската организација а потоа се тужеше Гејлада за секакви манипулативни,валкани,злосторнички или било какви закани кон една докажано мирољубива земја како што е нашата.Тоа накратко би бил мојот одговор на сите оние кој не ме разбрале во предходниот пост.:toe:

Еми така е, и јас стојам тврдо позади истото, само...чуму одолговлекуваме и сеуште преговараме?

Го разбирам твојот и на Тикви4ка ентузијазам, но Македонија според спогодбата е обврзана да најде решение за името. Ова најдобро го потврдува со преговорите. Ако Македонија не бара „компромис“(барем така да изгледа работата) и ако не е вклучена во преговори, Гејците слободно ќе можат да не тужат, како што ние сега ги тужиме нив. Што значи ќе има размена на позициите.

Оваа позиција јас сметам дека е поволна за Македонија. Каде што ние навидум бараме решение а гејците кршат права. Затоа во овој момент (па дури и во иднина), ние неможеме да ги прекинеме преговорите, макар и 100години да се влечкаат.

Незнам дали ме разбравте.

абе јас и ти ( чудно али двајцата) и многу други стоиме зад тоа: без преговори, без компромиси...
ама... оние горе кои ние ги ставаме и бираме не сфаќаат... и не стојат зад тоа што ние го викаме

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom