Македонија покрена тужба пред Меѓународниот суд на правдата во Хаг против Грција

• Креатор на темата Креатор на темата Dr_ViRuS
  • Време на започнување Време на започнување
Се тоа убаво..ама официјалната причина од НАТО алијансата не беше ниту исказ пред грчкото собрание..ниту Никола Саркози кој инаку не е грк да не се збуниш, ниту Ангела Меркел е гркиња.
Многу убаво си посочи, поканата сеуште е отворена бе, никој ништо не попречил. Коминике си постои, со нерешени прашања, нема прием. Јебига, ние имавме нерешено прашање кое сами си го наметнавме.

да но на гласањето во букурешт за примање на трите држави (македонија албанија и хрватска) сите гласале за.. значи и претставниците на франција (саркози и компанија) и претставниците на германија (меркел и компанија) освен јужниот сосед кој гласал против влезот на македонија во нато. со тоа и го прекршил временскиот договор во кој пишува грција да не се меша и да не и спречува во тенденциите на македонија кон еу и нато

Изјавата на Караманлис дека доколку не постигнеме заемно прифатливо решение пред Букурешт ќе не блокира во НАТО, говори самото по себе и ја прекршува спогодбата која Грција ја потпиша, дека нема да го попречува влезот на Македонија во ниедна институција под привремената референца.

Да Братот, во право си, но тоа беше само изјава, која што сепак не се ратификуваше во грчкиот парламент. Комотно можат да кажат, да...кажавме така, ама ете како што и сами гледавте, не го ратификувавме тоа во парламент, дека сепак решивме да им дадеме фер шанса, ама ете...не по наша вина, алијансата одлучи дека Македонија сеуште не е спремна за во НАТО.

Башка фактот што ние не сме баш баш одбиени, поканата е отворена...дечки дојдете бе, еве отворена покана, што не доаѓате?? Еј..чекај, решете алаш-вереш со грците, па дојдете насмеани и прегрнати заедно ќе седнеме на маса. Ако сакаме и едни до други ќе не седнат гарантирам.

да но на гласањето во букурешт за примање на трите држави (македонија албанија и хрватска) сите гласале за.. значи и претставниците на франција (саркози и компанија) и претставниците на германија (меркел и компанија) освен јужниот сосед кој гласал против влезот на македонија во нато. со тоа и го прекршил временскиот договор во кој пишува грција да не се меша и да не и спречува во тенденциите на македонија кон еу и нато

Имаш ти доказ за такво гласање?? Сфаќате ли дека се работи за судски спор каде доказите одлучуваат??

СИТЕ сме свесни дека тоа се случи. Поради грчка го окркавме. Докази...нема.

Имаш ти доказ за такво гласање?? Сфаќате ли дека се работи за судски спор каде доказите одлучуваат??

A ти, или било кој...имаш доказ дека не било така?
Беше таму?
Има снимка како одело гласањето?

ја наравно дека немам докази али судот вајда така работи на база на докази.. искази на сведоци и што ти знам уште што не.. во букурешт на иста маса беа седнати високи функционери од цела европа така да има сведоци :)

A ти, или било кој...имаш доказ дека не било така?
Беше таму?
Има снимка како одело гласањето?

Па тоа де :):) нема докази. Нема докази, нема виновник. Грчка се смее, и ние пак поразени.

Римз, причината која е?

Потврдено е дека ги исполнивме сите критериуми. Ајде да не се вртиме во круг.

Како и да е, реков, промислено е покрената тужбава. Немора да значи дека намерата е да се окончи експресно брзо во наша полза, туку е многу добар маневар.
Грците ќе мора да се бранат пред судот.

А во следниот период, можеме да издејствуваме признавање од други земји, да го рашириме распонот на фронтот.

Имаме отворени можности за надмудрување. Ако се дигне уште повеќе овој случај, на повисоко ниво тогаш притисокот нема да биде кон Македонија, туку против оној кој го иницира овој бесмислен проблем.

Па тоа де :):) нема докази. Нема докази, нема виновник. Грчка се смее, и ние пак поразени.

Ако се навлезе пошироко во толкување на нештата што се случија во дадениот момент, ќе заврши во наша корит.
Само прашање е дали нема гејлада и таму пипци изнапуштано.(во судот мислев)

Ако функционира судот како што функционираат Еу и нато тешко дека ќе се постигне нешто.

Римз, причината која е?

Потврдено е дека ги исполнивме сите критериуми. Ајде да не се вртиме во круг.

Како и да е, реков, промислено е покрената тужбава. Немора да значи дека намерата е да се окончи експресно брзо во наша полза, туку е многу добар маневар.
Грците ќе мора да се бранат пред судот.

А во следниот период, можеме да издејствуваме признавање од други земји, да го рашириме распонот на фронтот.

Имаме отворени можности за надмудрување. Ако се дигне уште повеќе овој случај, на повисоко ниво тогаш притисокот нема да биде кон Македонија, туку против оној кој го иницира овој бесмислен проблем.

види, неофицијалната верзија сите веќе ја знаеме...
Официјалната верзија е дека не сакале да се караме со грците, мора прво со нив да се смириме, дека официјално и поканата е отворена. Така да...само треба да се смириме со грците, затоа викам дека не е издржливо на суд, дека немаме никакви докази дека баш грчка ни попречила во интеграциите, кога имаме отворена покана :) наше е да се смириме и да ја прифатиме, работа која што не ни иде во прилог.

Наместо да се концентрираме кон второто болдирано, и воопшто да не се замараме со грците, ние губиме време и ресурси на вакви судски споровои кои што некој кобајаги адвокат или правник мислел дека можеме да добиеме нешто. Да не забораваме...немаме само ние адвокати и правници, па да бидеме во некоја голема предност. Се работи во случајов Македонија версус Алијанса...дека алијансата е таа која што рече смирете се со грците, не само грците. Одговорноста ја превзема алијансата како целина.

Секоја чест за владиниот чекор и браво на Грујо !!!

И да им се обратам на сите оние страшливи душички - ПЕДЕРИТЕ СЕ ВО ВОЈНА СО НАС !!! Војна се добива со напад, не со заклекнување. Зашто кога ќе заклекнете позади вас нема да остане ништо друго освен едно гомно. Кога некој се обидува некако да пробие фронтот и вие плукате и солите памет сакам да фатам еден стап и да ви ги скршам глупите глави. Не ми е гајле дали ќе успее акцијата, битно ми е дека има акција. Без борба нема ни победа !

Го разбирам арнаутинот дека не му се допаѓаат добрите вести за Македонија, ама не ги разбирам оние македонци што ја загубиле борбата пред да е почната. Зар се толку ситни вашите душички та се уплашивте од пораз ? Ако Букурешт беше шлаканица најавеното вето за ЕУ ќе биде ебање. Ако сакате да ве ебат - повелете.

ako sudiite sudat spored dokazi ima eden kup dokazi i megunarodnoto pravo e na nasa strana.samo ako se potkuplivi tie sudii kako nasite togas moze da zagubime.inaku ima i drugi pravni lekovi za da si go vratime imeto vo on na glsanje i ako site zemji sto ne priznaa glasaat bitkata e dobiena i gejlada moze da se slika.

Секоја чест за владиниот чекор и браво на Грујо !!!

И да им се обратам на сите оние страшливи душички - ПЕДЕРИТЕ СЕ ВО ВОЈНА СО НАС !!! Војна се добива со напад, не со заклекнување. Зашто кога ќе заклекнете позади вас нема да остане ништо друго освен едно гомно. Кога некој се обидува некако да пробие фронтот и вие плукате и солите памет сакам да фатам еден стап и да ви ги скршам глупите глави. Не ми е гајле дали ќе успее акцијата, битно ми е дека има акција. Без борба нема ни победа !

Го разбирам арнаутинот дека не му се допаѓаат добрите вести за Македонија, ама не ги разбирам оние македонци што ја загубиле борбата пред да е почната. Зар се толку ситни вашите душички та се уплашивте од пораз ? Ако Букурешт беше шлаканица најавеното вето за ЕУ ќе биде ебање. Ако сакате да ве ебат - повелете.

да ми го онакваш најискрено, си го разбирал ти арнаутинот. Копук еден малоумен. Абе, просјак еден невоспитан...јас сум тој кој ти вика ПРЕКИНИ СО ПРЕГОВОРИ!!!

Зашто преговараш за нешто што е твое??? Да ти дојдам јас дома да ти кажам дај ми ја куќата моја е...ќе преговараш??

Си разбирал ти жими џими. Пополистичка продадена душа паѓаш на евтини приказни и неиздржани судски спорови, па ќе ми зборуваш тука за напад у одбрана и како се водело битка.

Та преку таквото што мајка се замарам јас да ви објаснам дека наместо да трошиме време ресурси и нерви за развој на самите себе, ние трошиме време и пари да грците ги правиме посреќни.
После арнаутинот си го разбирал, ма гони ми се, у право е Халили кога вакви како тебе ќе ми се качат на ку*ац и ми изиграваат паметњакович.

Неможев да издржам до крај да му ги читам глупостите на Принц и неможев да се одлучам за еден пост да го исцитирам и затоа ова е реплика на сите постови:
Па добро бе онаквуен,ако ти се осеќаш онаквуен у аклот,у право си.
Со кој памет тресеш такви (плаво обоени) глупости на форум.
Како можеш да обвинуваш некој зашто не поднел тужба одма штом ни стаиле вето,коа тој што ти го браниш 100 години не напраил ништо.
Нели ти испадна малце чудно што одма откоа дојдоа ДПМНЕ на власт,наеднаш,миракулно,волшебно се интензивираа преговорите за името.
Али БЦ се надеваше дека ќе попуштат,па овој ќе нападне на следни избори,као предавници,па ќе умреше уште некој пред избори,и оп Бране пак премиер.
Ебаве испраните мозоци ебаве.
И оној конкрит,па добро бе да му се сневиди.Чат пат знаеш нешо асално да каеш,али некад коа ке го ступиш со некоја глупост,значи чудо едно.
Како и да е,што и да е,различно е.Да можда требаше да се искористи овој механизам порано,али боље некад него никад.А и да е чисто само процедурално,нека е,битно се знае дека постојат и други начини за да се завршат овие преговори (т.н.)
п.с.Него колку држави треба да не признаат за да бараме признавање у ООН под уставно име?

ako sudiite sudat spored dokazi ima eden kup dokazi i megunarodnoto pravo e na nasa strana.samo ako se potkuplivi tie sudii kako nasite togas moze da zagubime.inaku ima i drugi pravni lekovi za da si go vratime imeto vo on na glsanje i ako site zemji sto ne priznaa glasaat bitkata e dobiena i gejlada moze da se slika.

За да се повикаш на меѓународно право истото треба да го почитуваш. РМ тоа не го стори кога беше во прашање независноста на Косово, тогаш играше на картата полтронство кон САД и остали сателити.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom