Не си ги препознаваш божјите зборови во тоа книжулето?? Јасна ми е твојата перфидна игра. Јасно ми е каков човек имам пред себе.
Хаха, абе зашто ако некој бара одговор заради постојаните напади и неосновани навреди врз неговата вера, зашто веднаш лични дисквалификации? Зашто пробувате да го одвлечете муабетот на друга страна?
Прашуваш за еволуција во Библијата...
Што стана со нив? Еволуираа ли?
Отпрвин на човект и ѕверот за исхрана му биле дадени растенијата
Пред Потопот, Битие 6,7
Господ рече: „Ќе ги истребам луѓето што ги создадов од лицето на земјата - од човекот до ѕверот, ползачите и птиците во воздухот - зашто се покајав што ги создадов.
Битие 6,12
И кога Бог виде како се расипа земјата - та секое суштество на земјата се изопачило -
Битие 6,13
Бог му рече на Ное: „Одлучив да им биде крај на сите суштества, зашто земјата се наполни со насилства; и, еве, ќе ги уништам заедно со земјата.
После Потопот
сè што се движи и живее нека ви биде за храна; ви дадов сè како што ви ја дадов зелената трева.
Еве, Јас го склучувам Својот Завет со вас и со вашето потомство, после вас,
10 и со сите живи суштества што се со вас: со птиците, со добитокот, со ѕверовите, - со сè што излезе, со вас од бродот - со сите живи суштества на земјата.
Можеби има објаснувања и во други делови од Библијата ама...преголема работа за да пребарам се. Замисли ја Ноевата Арка како голема банка на генетски материјал, обидите за клонирање како создавањето на Адам...дали нема сличности и се поголемо доближување на научните тези со религиозните?