Креационизам наспроти еволуционизам

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Многу добри прашања Lurtz. Но не очекувај одговори. И еволуционистите од научните кругови си ги кубат косите по тие прашања, и пак остануваат разочарани немајќи аргументи што ќе ја поткрепат нивната вера и ќе ги премостат огромните провалии во Дарвиновата приказна.
Ти па најде да зборуваш., хахахаха. Церемонијал мајстор за дебати во живо под покровителство на протестантска секта. Повели бујрум препишете еден доказ за креационизмот. Еве и Лурц нека ти помогне. Ако најдете таков напишете го.

F

Frankie Yale

Гостин
Многу добри прашања Lurtz. Но не очекувај одговори. И еволуционистите од научните кругови си ги кубат косите по тие прашања, и пак остануваат разочарани немајќи аргументи што ќе ја поткрепат нивната вера и ќе ги премостат огромните провалии во Дарвиновата приказна.
Oooo se vrati, sto bidna so dokazite za kreacionizmot? Pisi gi tuka...

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Зборувајќи за еволуција само, дури ни Папата не може веќе да ја негира:

Pope Benedict XVI said the debate raging in some countries — particularly the United States and his native Germany — between creationism and evolution was an “absurdity,” saying that evolution can coexist with faith.
“They are presented as alternatives that exclude each other,” the pope said. “This clash is an absurdity because on one hand there is much scientific proof in favor of evolution, which appears as a reality that we must see and which enriches our understanding of life and being as such.”
Its old news, but hey....
http://www.msnbc.msn.com/id/19956961/ns/world_news-europe/

Член од
28 март 2006
Мислења
17.804
Поени од реакции
12.295
Не си ги препознаваш божјите зборови во тоа книжулето?? Јасна ми е твојата перфидна игра. Јасно ми е каков човек имам пред себе.
Хаха, абе зашто ако некој бара одговор заради постојаните напади и неосновани навреди врз неговата вера, зашто веднаш лични дисквалификации? Зашто пробувате да го одвлечете муабетот на друга страна?
Прашуваш за еволуција во Библијата...
Што стана со нив? Еволуираа ли?
Отпрвин на човект и ѕверот за исхрана му биле дадени растенијата

Пред Потопот, Битие 6,7
Господ рече: „Ќе ги истребам луѓето што ги создадов од лицето на земјата - од човекот до ѕверот, ползачите и птиците во воздухот - зашто се покајав што ги создадов.

Битие 6,12
И кога Бог виде како се расипа земјата - та секое суштество на земјата се изопачило -

Битие 6,13
Бог му рече на Ное: „Одлучив да им биде крај на сите суштества, зашто земјата се наполни со насилства; и, еве, ќе ги уништам заедно со земјата.

После Потопот
сè што се движи и живее нека ви биде за храна; ви дадов сè како што ви ја дадов зелената трева.

Еве, Јас го склучувам Својот Завет со вас и со вашето потомство, после вас, 10 и со сите живи суштества што се со вас: со птиците, со добитокот, со ѕверовите, - со сè што излезе, со вас од бродот - со сите живи суштества на земјата.

Можеби има објаснувања и во други делови од Библијата ама...преголема работа за да пребарам се. Замисли ја Ноевата Арка како голема банка на генетски материјал, обидите за клонирање како создавањето на Адам...дали нема сличности и се поголемо доближување на научните тези со религиозните?

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Конрадикторен си, сега кажа 100 страници аргументи сте кажале, а сега велиш па немам аргумени. ИМА ИЛИ НЕМА. Де само еден препиши, нека не е и твој.
Сите тие прашања ти се одговорени (на долго и широко) и ти самиот тоа добро го знаеш, само проблемот е во тоа што тебе одговорите не ти се допаѓаат, не ти пасираат, не се согласуваат со твојата вера и сл.

Еве ти само еден пример:

- Кој го створи господ и кога
Чробаџија напиша:
Ниту еден христијанин не верува во создаден Бог. Само временски конечните созданија имаат потреба од Создател и причина за нивното постоење. Бог е вечен и затоа причината за Своето постоење не е и не може да биде пред Него. Поточно, вечниот Бог нема причина за Своето постоење. Причина имаат само оние кои, во конечно минато време, биле доведени во постоење, затоа што нивното постоење е последицата, а причината е нивниот Создател. Но тоа не е случај со вечниот Бог. Затоа се вели за Бог дека Тој е Самобитен.
Некој рекол дека прашањето што било пред Бог е слично како прашањето: Што е појужно од јужниот пол :)
Итн. Нема потреба од повторување на напишаното (спамирање).

F

Frankie Yale

Гостин
Чорбаџија напиша:
Да да, штом некој не се сложува со вас атеистите/еволуционистите, веднаш го анатемисувате и по дифолт тој станува лажго, секташ, копиле, клошар, преварант, па потоа следат и помрсни навреди и вулгарности, закани, гнев, омраза, горчина.
И после се чудите зошто соговорниците ве игнорираат и ќе ги мољакате по сите теми да дојдат и да ви ги одговорат веќе десетина пати одговрените прашања :)

Corbadzija-y-u-no-give-proof-for-creationism.jpg

Член од
28 март 2006
Мислења
17.804
Поени од реакции
12.295
Не Чорбаџија, сега ќе гледаме сликички и ќе читаме ...офтопици. Не ми се верува дека сите атеисти се вака без одговор и со намера да постираат детски сликички.

Дали ќе се удостои некој конкретно да одговори на прашањата претходно поставени? Нели аргументите се на страна на еволуцијата па би сакал да прочитам за некои дилеми.
http://forum.kajgana.com/showthread.php?30360-%D0%9A%D1%80%D0%B5%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BC-%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8-%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%83%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BC&p=4204780&viewfull=1#post4204780

или ќе се занимавате без везе со сликички или ќе додавате епитети додека не дигнеме раце?

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Јасна ми е твојата перфидна игра. Јасно ми е каков човек имам пред себе.
Да да, штом некој не се сложува со вас атеистите/еволуционистите, веднаш го анатемисувате и по дифолт тој станува лажго, секташ, копиле, клошар, преварант, па потоа следат и помрсни навреди и вулгарности, закани, гнев, омраза, горчина.
И после се чудите зошто соговорниците ве игнорираат и ќе ги мољакате по сите теми да дојдат и да ви ги одговорат веќе десетина пати одговрените прашања :)

F

Frankie Yale

Гостин
Не Чорбаџија, сега ќе гледаме сликички и ќе читаме ...офтопици. Не ми се верува дека сите атеисти се вака без одговор и со намера да постираат детски сликички.

Дали ќе се удостои некој конкретно да одговори на прашањата претходно поставени? Нели аргументите се на страна на еволуцијата па би сакал да прочитам за некои дилеми.
http://forum.kajgana.com/showthread.php?30360-Креационизам-наспроти-еволуционизам&p=4204780&viewfull=1#post4204780

или ќе се занимавате без везе со сликички или ќе додавате епитети додека не дигнеме раце?
Abe preku kurot veke samo nie odgovarame prasanja, vie se somnevate vo niv pa gi otfrlate pa vikate netocni se pa pak isti prasanja postavuvate i pak vi gi odgovarame i pak ne vi se dopagaat. Ti go procitav mislenjeteo i gi znam odgovorite gore-dole na site prasanja sto gi postavi ama nema sega da gi odgovoram, neka odgovori prvo corbadzija na prasanje postaveno pred dve nedeli.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Сите тие прашања ти се одговорени (на долго и широко) и ти самиот тоа добро го знаеш, само проблемот е во тоа што тебе одговорите не ти се допаѓаат, не ти пасираат, не се согласуваат со твојата вера и сл.

Еве ти само еден пример:

Итн. Нема потреба од повторување на напишаното (спамирање).
Ниту еден христијанин не верува во создаден Бог. Само временски конечните созданија имаат потреба од Создател и причина за нивното постоење. Бог е вечен и затоа причината за Своето постоење не е и не може да биде пред Него. Поточно, вечниот Бог нема причина за Своето постоење. Причина имаат само оние кои, во конечно минато време, биле доведени во постоење, затоа што нивното постоење е последицата, а причината е нивниот Создател. Но тоа не е случај со вечниот Бог. Затоа се вели за Бог дека Тој е Самобитен.
Некој рекол дека прашањето што било пред Бог е слично како прашањето: Што е појужно од јужниот пол...

Ова не е дискусија или некаков аргумент. Бог никој не го создал, не значи ништо. Материјалиститие би рекле дека материјата не ја создал никој, во нејзината природа е да постои, исто како што религиозните луѓе би рекле дека во природата на Бог е да постои. (онтолошкиот доказ за постоењето на Бог). Зошто за Бог одобруваш дека никој не го создал а за материјата не? Факт е дека и едниот и другиот одговор се симптоми на нашето незнање, а ваквите препукувања со квази аргументи не водат никаде...

Разбираш?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.804
Поени од реакции
12.295
Abe preku kurot veke samo nie odgovarame prasanja, vie se somnevate vo niv pa gi otfrlate pa vikate netocni se pa pak isti prasanja postavuvate i pak vi gi odgovarame i pak ne vi se dopagaat. Ti go procitav mislenjeteo i gi znam odgovorite gore-dole na site prasanja sto gi postavi ama nema sega da gi odgovoram, neka odgovori prvo corbadzija na prasanje postaveno pred dve nedeli.
Зашто бе момче преку к...рот. Што си толку нервозен. Прашањата постојат, тие се присутни, дилемите се во она што го тврдиш дека е докажано...ете на тие прашања не е договорено. Ако не знаеш, не е страшно...не му давај на душманинот доказ за митот дека атеистите се нервозни особи. изи амиго :)

F

Frankie Yale

Гостин
Зашто бе момче преку к...рот. Што си толку нервозен. Прашањата постојат, тие се присутни, дилемите се во она што го тврдиш дека е докажано...ете на тие прашања не е договорено. Ако не знаеш, не е страшно...не му давај на душманинот доказ за митот дека атеистите се нервозни или зли особи. изи амиго :)
Preku preku, nervozen stanuva sekoj razumen covek koga treba da trpi vakvi gluposti. Pazi uste sto vika Corbadzija "И после се чудите зошто соговорниците ве игнорираат и ќе ги мољакате по сите теми да дојдат и да ви ги одговорат веќе десетина пати одговрените прашања". Kako da ne me iznervira ovaa glupost, dve nedeli site go prasuvame koi se tie dokazi koi se, ne saka da odgovori t.e izbegnuva a sega vika deset pati sum vi odgovoril. I kako da ne se nerviram na vakov idiotizam?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.804
Поени од реакции
12.295
Preku preku, nervozen stanuva sekoj razumen covek koga treba da trpi vakvi gluposti. Pazi uste sto vika Corbadzija "И после се чудите зошто соговорниците ве игнорираат и ќе ги мољакате по сите теми да дојдат и да ви ги одговорат веќе десетина пати одговрените прашања". Kako da ne me iznervira ovaa glupost, dve nedeli site go prasuvame koi se tie dokazi koi se, ne saka da odgovori t.e izbegnuva a sega vika deset pati sum vi odgovoril. I kako da ne se nerviram na vakov idiotizam?
на тие што ги пишав (на повеќето од нив) никој не одговорил...истите беа поставени повеќепати од 2009 наваму низ разни теми за религијата од повеќе форумџии. Кога пак се тврди дека нема креатор, дека религијата е њестра...редно е пак да се одговорат зашто тоа го тврдите. Пошто велите научно се докажани.

А колку што знам Чорбаџија ве повика на отворен муабет во живо...на дискусија.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
За овие навреди гнев омраза и закани зборуваш?

Ја верувам у Господ за разлика од тебе што неверуваш во ништо!Т.е ајде кажи си у што веруваш?И дали вопшто постои за тебе Господ..Кој ве створи вас јас незнам стварно сите треба да бидете обесени на плоштад!
И ти да не си од тие?епа и ти ќе бидеш бесен изгледа.:(
Па кажи Ислам а не мухамедински..Глупо се изразуваш..Ја си го чувам за себе али претераа веќе..И по куќи одат овие атеистиве и прашуваат дали сакаш да се зачлениш во нивната група..Верата не ти е потребна?па што ти е потребно бе другар?без вера си никој и ништо..Али океј терај си..

--- надополнето ---

Ја може нема да ги бесам али има луѓе што ќе ги бесат..
Problemot kaj onie koi ne veruvaat e toj sto najcesto se pederi ili lezbejki ili narkomani ili kockari ili pak najlosoto " SE MISLAT DEKA SE MNOGU PAMETI " a se glupi kako konji ustvari koi milat ako znaat matematika i informatika se najpametnite na cel svet , a glupi se ko AMEBI , neka zapametat AMEBI !!
spaso напиша:
Ateistite se tip na lugje koi se " SAKAM KAZAM NEZNAM RECAM " vo princip so nisko nivo na intelegencija , kade vo sekoja debata sum gi pobival , a nesakam ovde bidejki ke mi trebaat deenovi da im objasnuvam kako na deca od prvo oddelenie kako se pisuva bukvata A da ne me svatat greska , neli kako da gi navreduvam tuku samo ke im kazam , BLAZENI SE ONIE KOI VIDOA I POVERUVAA , A POVEKE ONIE KOI NE VIDOA I POVERUVAA i uste toa , ako nie samite sme u zabluda ili ako site go znaeme BOG sto e i kakov e ( pravam grev ) togas smislata za zivotot ke ja nema , a primeri za toa deka postoi ima 1000000000 koi idiotive t.e naucnicive nemozat so nivnata matematika i glupa fizika da gi pobijat tie fakti , ili eve naj prosti primeri , odete i procitajte malku povekje za najgolemite umovi na mileniumot pred da umrat sto stanuvale najcesto ??? Ateistite se najcesto deca so majmunska intelegencija vaka grubo receno i mislat deka se znaat a nemaat procitano ni dva reda Nova Makedonija ... tolku od mene za temava pozzzz

THE_CHOSEN_ONE напиша:
Научно е докажано, атеистите потекнуваат од дискфункционални семејства.
Освен во ептен ретки случаеви немало до сега убиец и силувач кој бил израснат во саглам фамилија.
THE_CHOSEN_ONE напиша:
Доколку не постои Бог можам да те убијам тебе и сите оние што ме иртираат без најмала грижа на совест.
Биди објективен, веруваш во лажна наука.

Kajgana Shop

На врв Bottom