Креационизам наспроти еволуционизам

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Океани: 97,25%
Лед и глечери: 2,05%
Подземни води: 0,68%
Езера: 0,01%
Влажност во почвата: 0,005%
Атмосфера: 0,001%
Реки и езера: 0,0001%
Биосфера: 0,00001%
(извор)

Баш ја направил за човекот.

...и нема микаква криза за вода. Нема криза во Кина, нема ни во пола Африка. Све ве лажат научниците кои се во глобална завера против обичниот човек. Нив (научниците) ги контролира големиот Масон.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
(извор)

...и нема микаква криза за вода. Нема криза во Кина, нема ни во пола Африка. Све ве лажат научниците кои се во глобална завера против обичниот човек. Нив (научниците) ги контролира големиот Масон.
Ај не мешај поими. И да беше се како што треба немаше да се спомнат тие што ги спомна.
Иако не е ни до нив и они се пиуни.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Точно, научниците се контролирани од масони.
Стварно незнам зошто толкава вера полагаш во нив.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
(извор)

Аха и низ викториини водопади се движат по 700 милиони литри годишно...:uvo:
Нели досега требаше да се стопат половите, Малдиви да исчезнат, да умреме од свински грип,сарс,птичји грип,антракс,нилски вирус...да забегаме од кравјо лудило на полувреме меѓу цркнувањето на компјутерите ради милениумска бубачка и комбинираниот напад на пчелите убијци и ал-каеда?!

Вода има сосема доволно за многу повеќе раја него шо вирее денес на планетава.
Нема водоснабдување во одредени делови.
Во други е монополизирано, бидејќи науката економија е децидна...све тоа да се приватизира и да се цицаат екстра профити ...бидејќи нели...криза е...научно е докажано...

Инаку не е науката контролирана,таа како пеперутка се движи од цвет на цвет и се радува на поленот...

A kada nema dovoljno značajnih rezultata za obećanu primjenu (jer inače – no money), onda opet PR kreira maglu za prodaju onima koji i sami žive od prodaje magle pa imaju povjerenja u “svoje”, a ne u iskrenog znanstvenika koji će se ograditi s obzirom na vjerojatnost da dani rezultati postanu komercijalno vijabilni.

Tako izumiru “scholars”, prosperiraju istraživački menadžeri koji se sada zovu znanstvenici, jer su izmislili sustav bibliometrije po kojoj su oni sami uspješni, dok oni koji idu u rizik jer traže odgovor na nova pitanja lutajući za inovacijom, polako nestaju jer ne mogu dobiti novac za svoj rad. Tako evoluira društvo manipulatora i varalica, i – kada njihov postotak prijeđe kritičnu točku (the tipping point) – cijelo društvo propada zbog neplodnog parazitizma.
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/105102/Default.aspx

И такви работи...

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Вода има сосема доволно за многу повеќе раја него шо вирее денес на планетава.
Нема водоснабдување во одредени делови.
Во други е монополизирано, бидејќи науката економија е децидна...све тоа да се приватизира и да се цицаат екстра профити ...бидејќи нели...криза е...научно е докажано...
Инаку не е науката контролирана,таа како пеперутка се движи од цвет на цвет и се радува на поленот...
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/105102/Default.aspx
Да ја баталиме, тогаш науката, а? Што викаш?

Мислам дека бркаш поими. Едно е наука, а друго е финансиска моќ. Тоа што може да се утврди со науката е едно. Манипулацијата со неа е сосам друго.

Што би одбрал ти како алтернатива на нучниот пристап?

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Да ја баталиме, тогаш науката, а? Што викаш?

Мислам дека бркаш поими. Едно е наука, а друго е финансиска моќ. Тоа што може да се утврди со науката е едно. Манипулацијата со неа е сосам друго.

Што би одбрал ти како алтернатива на нучниот пристап?
А зошто да ја баталиме науката?
Таа вика дека има вода,храна и можности за луѓето на планетава да живеат сосема пристојно...
Но не е некако мејнстрим...

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
А зошто да ја баталиме науката?
Таа вика дека има вода,храна и можности за луѓето на планетава да живеат сосема пристојно...
Но не е некако мејнстрим...
OK... во што е тогаш врската со темава?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Дека не треба да се верува на се што потпаѓа под категорија “наука“ веројатно...
Дали и механизмот на еволуцијата го ставаш во нештата на кои не треба да им се верува?

ЛеоЛе07

Не биди трол
Член од
8 октомври 2010
Мислења
879
Поени од реакции
375
Зошто во библијата не се споменува Австралија ?
Дали и таа е дело на зерзевулот...
Сега сфатив зошто ја нема Австралија! Затоа ѓто не постоела. Не постоела ни Европа, ниту другите континенти, туку само еден голем континент на Земја без океани и многу помала од денеска. И така, Земјата еден ден почнала да се шири, и почнала да се полни со вода. Ова едноставно одговара на сите прашања! :vozbud: Ное ги става сит животни во арката, потоп, водата се повлекува, скроз, нема веќе вода, и тогаш кенгурите можат слободно да отскокаат до Австралија, без да учат да пливаат по пат. Мрзливците и мравојадите некако ќе се довлечкаат до Јужна Америка и сите животинки ќе си дојдат на своето место и тогаш ... та-да ... Земјата почнува да се шири. Како балон! Јас мислам дека на оваа теорија не им можеме ништо. Еволуционистите треба да си ги спакуваат куферчињата и да си одат дома.

Не ми веруваш. Во ова видео се е објаснето:

Оваа теорија е толку апсурдна, што се надевам дека многу креационисти ќе ја прифатат.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Ја попладнево ги палам сите книги и учебници и му се јавувам на Чорбаџија за новото издание на „Креационизам - конечната вистина за настанокотна светот“. Ваљда не е многу скапа.

Kajgana Shop

На врв Bottom