Кога јадам благо ми трепери целото тело

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
А да си пиеш по едно лоретадинче од сабајле?:)
Еееее пази со дијагнозиве и терапииве жити се :pos:

Најверојатно алергиска реакција, оди напрај си алерго тест и ке видиш на што си алергична.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Или е алергија, или имаш некој проблем со панкреасот, поточно со лачењето на инсулинот. Не е лошо да отидеш на тестови и на ендокринологија. = ) Jaс имав слични глупости со желудникот и панкреасот, ама јас повраќав кога јадев благо. За резултати не ме прашувај, ми рекоа : "Девојче, врска немаме што ти е". Така да, не очекувај стручен одговор. :smir: А не можев да спијам од болки и мачнина, завршив во 4 сабајле на ургентно.

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Luge dali eden red od cokolada znaci prejaduvanje blago?
Ili mozebi eden sladoled?
A za parce torta ne pravime muabet potoa duri kako da se gusam,oteznato disam.
Narednata nedela ke znam,i ke vi pisam.
Гушење е еден од симптомите на алергија... Штом од само 1 ред чоколадо добиваш гушење гарант си алергична на некоја состојка - најверојатно на какаото. :(

Совет: НЕ СИ ИГРАЈ!!! Штом имаш проблем со дишење ОДМА прекини да јадеш благо. На кожа на пример, и не е толку опасно ама штом со дишењето имаш проблем обавезно прекини да го јадеш.

Ај баш пиши што ќе ти кажат. :smir:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Инаку, да претпоставиме дека си алергичен/а на чоколадо, поточно на какаото. Ако си во пубертет, големи се шансите кога ќе излезеш од него да ја снема оваа алергија, така да, нема место за многу паника. :helou: Комшиката моја додека не направи 19-20 години не смееше да јаде "црно" чоколадо, само бело јадеше и потоа алергијава и ја снема. Веројатно некое хормонално пореметување е.

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
а како се чуствуваш кога јадиш бело чоколадо и како се чуствуваш кога јадиш црно чоколадо(ова е од мајка ми дека она е по такви работи)

Член од
14 октомври 2008
Мислења
25
Поени од реакции
0
Ne cuvstvuvam nekoja razlika od belo i crno cokolada zatoa sto voglavno ljubitel sum na crnoto a belo odamna nemam jadeno.Inaku imam 30 godini-znaci ne se raboti za pubertet.:helou:

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
хмм ја јадам бааги благо ми се десило и да се прејадам онака до повраќање ама тресење такви ствари не значи тоа е некоја алергија веројатно на какао.. т.е провери земи ред чоколадо и лажица шекер види дали истата реакција ја имаш... пошо превише шекер не е иам изедено 2кг еуро крем без леб онака со лажица у рок од 15-20 мин и не ми се деси нишо слично освен шо ме болеше стомак од количината...и троа ко надуван се осеќав :):zver:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
170
Поени од реакции
20
Јас се стресам ако не јадам благо,ме фаќа нервоза и моооорам благо да си куснам:pos2:...
Но, шега на страна.Најлесно нешто е на човек да му дадеш совет,направи онаа,оваа...и така.Но,сепак би ти препорачала лекарска контрола,да се провери клиничката и биохемиска контрола на крвта+гликемија,проверка на урина комплет.Најдобро е да се јавиш на твојот матичен лекар кој ќе те упати каде треба да одиш,односно ќе ти даде специјалистички упат.

Член од
14 октомври 2008
Мислења
25
Поени од реакции
0
Zdravo luge.Eve me mene kako sto vetiv.Denes bev na lekar i go proveriv sekerot vo krvta i se e vo red so nego.Vo cetvrtok treba da napravam analiza na krvta za da proveram dali imam nekoi bakterii zatoa sto toa moze da e kako posledica od nekoja bakterija vo mojot organizam.Kako i da e koga ke izlezat rezultatite od toa togas pak ke vi pisam.
Dotogas pozdrav i blagodaram na site koi se obidovte da mi pomognete so vasite soveti.:helou:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Lactose intolerant?

Алергична на млеко, или подобро кажано, не трпиш млеко и млечни производи. Не знам тоа како се поправа, ама знам дека со нејадење млеко се решава моментално. :) Се случува од претерување во детството на пример...

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Lactose intolerant?

Алергична на млеко, или подобро кажано, не трпиш млеко и млечни производи. Не знам тоа како се поправа, ама знам дека со нејадење млеко се решава моментално. :) Се случува од претерување во детството на пример...
Само со избегнување на конзумирање на работи кои содржат лактоза се решава тоа никако поинаку.

*pumpkin*

addicted to blue
Член од
28 август 2008
Мислења
716
Поени од реакции
23
јас трперам кога не јадам благо......иди си на лекар со време...

Kajgana Shop

На врв Bottom