Кога јадам благо ми трепери целото тело

• Креатор на темата Креатор на темата Cace_Cuca
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
14 октомври 2008
Мислења
25
Поени од реакции
0
Кога јадам нешто благо ми трепери целото тело,се препотувам и со саати после тоа ми е тешко.Повеќемина од вас сигурно помислуваат дека со шекерот во крвта нешто е проблемот.
Искрено сега бргу не ми е проверен шекерот,иако како помала проверував и немаше никакво покачување.
Планирам наредната недела пак да направам контрола на крвта,а во меѓувреме барам ваше мислење или сознание околу тоа.
Дали некој има сличен проблем и како се справува со тоа?:nesum:

Да не имаш алергија од нешто си проверила? Од какао, од некое овошје, па дури и од шеќер може...

Кога јадам нешто благо ми трепери целото тело,се препотувам и со саати после тоа ми е тешко.Повеќемина од вас сигурно помислуваат дека со шекерот во крвта нешто е проблемот.
Искрено сега бргу не ми е проверен шекерот,иако како помала проверував и немаше никакво покачување.
Планирам наредната недела пак да направам контрола на крвта,а во меѓувреме барам ваше мислење или сознание околу тоа.
И да провериш, и тоа двапати еднаш пред и после благото, да видиш како стојат вредностите.

поубаво ич не јади, дур направиш било каква контрола, за да не дојде до било какви компликации..

Luge mene ova mi se slucuva so godini znaci,ne mi e od sega.Megudrugoto koj moze da ne jade cokolada ili parce torta.Jas se vozdrzuvam ama nekogas nemozam,moram malku da kasnam.

Luge mene ova mi se slucuva so godini znaci,ne mi e od sega.Megudrugoto koj moze da ne jade cokolada ili parce torta.Jas se vozdrzuvam ama nekogas nemozam,moram malku da kasnam.

Јас веќе 5 месеци не јадам ништо со какао и дополнително ми рекоа 3 недели да не јадам шеќер, бело брашно и млечни производи. Права катастрофа! Па не се нервирам. :) Кога е здравје во прашање мора да се издржи. ;)

А не мораш вечно да се воздржуваш, има терапија за такви алергии. Еве сум ти јас како пример. Направи си алерготест за секој случај.

Првпат слушам за нешто вакво. Прими сочувство :nesum:

Без чоколадо и благо..не би можел.

А кажи ми тоа е од сите врсти на благо, севкупно?

Може комбинација на слатко со слатко па не се трпи многу :smir:

Се прејадуваш благо,што паничиш.Ти се покачува нивото на шеќер во крвта и тоа е тоа.Оди на лекар среди,од играчка,плачка.Вакви работи не се одложуваат,особено ако траат со години.
Обично на секој може да му се случи ова од многу благо,па дури и нервозен,раздразлив и хиперактивен може да стане...Како и да е,утре пат под нозе и на лекар!

А да идеш да се консултираш со доктор, пошто прво треба да се види дали е алергиска реакција, или некоја специфична проблемтаика во однос на товјот метаболизам, да при внесување на големи количества на сахароза да да претрпува организмот жеќерен шок.
А и да ти направат алерго тест, уште подобро, барем ќе знаеш на што точно си алергична, ако си алергична.

Luge dali eden red od cokolada znaci prejaduvanje blago?
Ili mozebi eden sladoled?
A za parce torta ne pravime muabet potoa duri kako da se gusam,oteznato disam.
Narednata nedela ke znam,i ke vi pisam.

Ооо штом се гушиш и отежнато дишиш тогаш алергија е во прашање.Мене нешто слично ми се случува кога јадам јагоди.

Да пробаш да купиш чоколадо или некои колачи без шеќер што се, односно со вештачки шеќер на пример аспартам, ацеслуфам, сахарин итн па види каква ќе е реакцијата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom