Кога јадам благо ми трепери целото тело

• Креатор на темата Креатор на темата Cace_Cuca
  • Време на започнување Време на започнување
Luge eve gi prvite rezultati-helikobakteri.Neznam kolku vi e ova poznato ama so proverka na krvta vrednostite mi se duplo zgolemeni i od narednava nedela ke pocnam so terapija i povtorno ke vi pisam kakvi ke bidat rezultatite,odnosno dali ke mozam da jadam blago pa i se ostanato od sto mi se sozdavaa kiselini.
Inaku dali nekoj znae nesto za ovaa sostojba-helikobakteri,i nekoj sovet se razbira?

Helicobacter pylori е грамнегативна бактерија во желудникот која е одговорна за доста заболувања на истиот. Придонесува до зголемено лачење на желудна киселина и со тоа може да дојде до појавување на Тип Б гастритис, чирови во желудникот и дуоденумот (се појачува истото со конзумирање на алкохол,никотин,лекови) .Пренесувањето на истата бакерија е сеуште нејасно иако се претпоставува дека се пренесува по фекално-орален пат. Инфекција со хеликобактер не покажува некои специфични симптоми,меѓу најчестите се:киселини,чувство на преситост,притисок на желудникот,повраќање,пролив и други проблеми со дигестивниот тракт.Трипл терапијата се состои од Пантопрацол,Кларитромицин и амоксицилин. Исхраната мора да биде избалансирана, 3-5 мали оброци на ден, избегнувај мрсно,пржено, алкохол,не претерувај со кафе и цигари истотака никако бидејќи и тие придонесуваат за зголемено лачење на желудна киселина.

хеликобактер не е ништо страшно ако на време се лекува. како што ти пиша злобница, даваат трипла ерадикациона терапија, комбинирани лекови за желудник (најверојатно ланзул, зависи колку е тежок гастритисот, некогаш оди и со контролок) и антибиотици со што целосно може да се излекуваш. бара и да се придржуваш до хигиено-диететски режим, веројатно докторите ти објасниле што треба да јадеш и како да биде подготвено. а ако знаеш дека нешто ти предизвикува киселини и потешкотии-избегнувај го, некое време сигурно ќе преживееш без тоа :smir: не се грижи, се средува релативно брзо и едноставно, само бара дисциплина.

Пу пу не дај Боже мене ова да ми се случува. Ќе умрам без благо, или ќе умрам јадејќи:)

Иначе за тебе, мислам дека имаш некоја алергија, или на чоколадо, или пак на некоја состојка што ја содржи благото што го јадеш!

кога јадам благо...добивам моќ за шмек...секој ден јадам благо...ми го прави шмекот помоќен!..:)

Еј ова да ми се дешава ќе се пореметам.. Алергија нешо ти е ваљда.. Еден ден без благо ојдов ја

obicno velat ako ti pagja shkjerot, se tresis ...jas na primer nekogas se tresam i ostanuvam bez sila i omalaksuvam za blago, ama mi velat od cigari e od nikotinot, bidekji shekjerot mi e normalen...a otako pocnav zdravo da se hranam, nemam takvi pojavi, samo so zdrava kombinaija na hrana

Mojш да издржиш без благо некој период?:raz:Шо знам, напрај една крвна слика за секој случај

Леле не можам да се откажам од благото ( чоколади,еурокрем,колачи било што само благо да биде), дај ако имате некој совет ... како некој наркоман сум по благото ако започнам се додека има ќе јадам,а инаку не сум од оние дебелите,имам само малку сало на стомакот како резултат,ама сакам да направам стомачни и ми треба помош како најлесно да го откажам ...плс

па пробав ама никаков ефект, ми се гади од нив .... хехех имам потреба од психолог - дефинитивно ....:nesvest:

Luge eve gi prvite rezultati-helikobakteri.Neznam kolku vi e ova poznato ama so proverka na krvta vrednostite mi se duplo zgolemeni i od narednava nedela ke pocnam so terapija i povtorno ke vi pisam kakvi ke bidat rezultatite,odnosno dali ke mozam da jadam blago pa i se ostanato od sto mi se sozdavaa kiselini.
Inaku dali nekoj znae nesto za ovaa sostojba-helikobakteri,i nekoj sovet se razbira?
helio bakteri go povrzuvaat so gastritisot i cirot ne znam na koja vozrast ste no sepak tie prioblemi mozete da gi imate so neredovna ishrana od moe iskustvo bidejki imav cir na 12 palacno crevo go lecev so kakvi ti ne kombinacii na lekovi kako antibiotici i omazoli no sepak lekot go najdov vo cajot od kantarionot normalno ako znaes kako se sprema i kako se upotrebuva

Леле не можам да се откажам од благото ( чоколади,еурокрем,колачи било што само благо да биде), дај ако имате некој совет ... како некој наркоман сум по благото ако започнам се додека има ќе јадам,а инаку не сум од оние дебелите,имам само малку сало на стомакот како резултат,ама сакам да направам стомачни и ми треба помош како најлесно да го откажам ...плс
ako ne mozes i ne moras mozes i so drugi raboti da go namalis saloto ne samo nastomakot tuku i na celoto telo ne znam kolku pies tecnosti no so redovno jadenje bez dieti mnogu tecnosti dosta limun i jabolkov oced gubis dosta masni naslagi normalno i dosta dvizenje

Кога јадам благо станувам хиперактивен:vozbud:. Сте ја гледале епизодата од Пријатели кога Рос ќе изеде пакување бомбони? Епа нешто слично се случува и со мене!:nesvest:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom