Владата ги малтретира граѓаните?

• Креатор на темата Креатор на темата Станоја
  • Време на започнување Време на започнување
Симптоматично е што секој пљука по влада, по режим, по администрација, по избори, по политика, секој знае дека вака не ја бива...но на крај, ВМРО победија со дури 61 пратеници...кој ги гласаше, чудо едно. Или сами се гласаа, или па народот ги гласал.

Тражили сте гледајте? Така се викаше?

Администрацијата е претежно комунистичка... и е со профил на кадри кои (во повеќето случаи) воопшто не одговараат на денешново време..односно на барањата на граѓаните.
И изнесување (дури и тука) примери на нелогичност , јас никако не го сметам како плукање по владата ..туку само како желба работите да се доведат ..под конец што би рекле перфекционистите...
:salut:

problem e vo zakonot i platite.administracija kaj nas realno za potpis i pecat treba da zema 5000 denara.

problem e vo zakonot i platite.administracija kaj nas realno za potpis i pecat treba da zema 5000 denara.

Без да мислиш дека имам нешто против,ама брате јас знам што значи осум саати на ден да се отепуваш од куцање на машина,да ти влегуваат во офисот по 50 души,да мора што е можно побрзо да ги услужиш и на крајот прстите да те болат од куцање,раката да ти се треси од потпишување и навечер да сонуваш документи и сето тоа за 8000ден.

П.С. Со лева рака сум потпишувал,а со десна сум мавал печати и така во продолжение осум саати на ден за 8000ден.со кои не сум можел ни семејството да си го прехранам.

Од досегашниве муабети на 4 страни досега не видов дека владата ме малтретира. Ај кажете аман кај тоа стварно ме малтретира (осим плукање за исхрана на птици). Ако пак регистрирате фирма секој месец тогаш тоа е нешто друго. Како не бе, претходната влада ти даваше дозвола за фирма за 1 ден. Ее, колку мучки со извозни дозволи под рака и со мито, колку незаконски пререгистрации на фирми, колку крадење на земјиште (и сега не се знае кој работи со голем дел од пасиштата), колку зезанции имаше у катастар од претходните (вклучувајќи ги апсолутно сите претходни влади), па то чудо едно.
Мене ме малтретира матичниот лекар, наставниците кога идам на родителски, ама владата :toe:
Башка па истите би ги гласал, шо да не, периодот 1992-2006 и не е така далеку за да се заборави така брзо.

Oгромна придобивка е добивањето на дозвола за работа за еден ден?Абе не заебавај,како прво никој реално не може да извади дозвола за работа само за еден ден,а второ и кога ќе ја извади нема што да работи,па затоа и не ја ни вади.Извозни дозволи се едно минато време,зошто владата ги оневозможи сите извозно ориентирани бизниси со мал обем.Трето е што се бара со фенерче извозно ориентирана фирма за да се намали трговскиот дефицит,нема да ме чуди ако владата почне да им тинка мадиња на оние фирми кој нешто извезуваат.

Администрацијата е претежно комунистичка... и е со профил на кадри кои (во повеќето случаи) воопшто не одговараат на денешново време..односно на барањата на граѓаните.
И изнесување (дури и тука) примери на нелогичност , јас никако не го сметам како плукање по владата ..туку само како желба работите да се доведат ..под конец што би рекле перфекционистите...
:salut:

Би рекол дека администрацијата е 50%:50% во однос на партијската поделеност.Процентот варира кога одредена гарнитура е на власт.Сепак очи боди фактот,дека имаме најгломазна администрација во светот,која покрај тоа е и нефункционална односно со катастрофални резултати според многубројноста со што пак придонесува малтретирањето на граѓаните од страна на владата да изгледа посимптоматично.:toe:

Ej koga ke go procitam ova Mevere ili vemero ili what the fuck imam cuvstvo deka pozadi ovoj nik se krie makedonskata Dana International olicetvorena vo Jadranka-mader- faker Kostovska.
:toe:

Jas ne...tuku tolpata na mitinzi na DPMNE izvikuva ... VEMEROOOOOOOO ko preku planina da se dovikuvaat so nekoj...plus pogolemo maltretiranje od ovaa vlada i nemozhelo da bide...zijan e sho ja gazat zemjata i pochvata.

Jas ne...tuku tolpata na mitinzi na DPMNE izvikuva ... VEMEROOOOOOOO ko preku planina da se dovikuvaat so nekoj...plus pogolemo maltretiranje od ovaa vlada i nemozhelo da bide...zijan e sho ja gazat zemjata i pochvata.

tolpata na mitinzite e makedoskiot narod be psihopatu
ps;svesen li si deka mu go dises kislorodot na nekoj normalen covek?

Neli ne trebase da se involviraat partii???:nenene::nenene::nenene: ili sdsm-OVCI smeat???:nesvest:

Ti si druze, bolesnik!! breeee a drugite demek se elitata vo matriksot taka???:pos2:

Makedonija e bogata planinska zemja, so preubavi sela, ama nasite zemjaci vo komunizmot si dojdoa tuka, si gi prodadoa nivite, si izvadija partiski kniski CK Ska em i stana elita!!! Gragjani!!

Exactly....Vo vremeto na sdsm-ovcite pa bese sjajno u PM ..dojodoja ovie i rasipaa sve YEAH RIGHT....
Vo vase vreme sonce svetese,trava zelena rastese,narodot nasmean ,pari od sekade,ciscotota,kultura,zemjodelcite bea zadovolni,(se sobria po patsitata) da iskazat blagodarnost do vladata),vo struga bucko im opasa po eden kumunisticki pendrek (ne bea umni zatoa),pred vladata strajkuvaa oti sakale pogolema cena za struja,a pak ovie tvoite porfesionalni fotografi slika i kazuvaa registracii na viozila na vesti, i taka everthing bese perfect ama dojde grujo i ne razbudi od son.....Ej da ti e.... a?
Vidis...znaci izmij se oci i stani od son
Ne vikam deka i ovie se kojznae sto ama od tvoive se razlikuvaat mnogu poveke,ama pusto covecka osobina toa sto ne sum mozel i ne sum storil jas gledajki go sega drugiot deka go raboti , mozam samo da plukam i laam ete toa ste vie.Zarem uste mislite deka vasiot (Shrek) bucko ,rada,pa makar i ovoj vasiov ropak od strumickite sela moze da napravat nesto????
Idi u WC vresti si dve slapanici i razmisli malku........

да казнуваат а плукање семка ,ама кој да ги казни што не поставиле корпи за отпадоци,,, казнуваат поливајците за преголема брзина и те дочеква со чигара во уста (простаци)... а рекламирањето 100 дена влада ееее тоа може само кај нас :tapp:,,,,, грујо сега ке одел и на пуштање нови вецеа свечено со пуштање на вода од казаче :helou: еее свестете се бре владава е заникаде па дури ни за таму

Каков народ таква влада.
Сите години на самостојност (самоуништување) се доволен доказ за погорната поговорка. Што мазохисти од народ ќе бевме, изгледа не можат да не дупат колку што можиме да издржиме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom