Б
Бат Елохим
Гостин
drugarice, jas licno za nisto ne te mislam! Samo komentiram!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Реален, тебе барем те сметам за посериозен член на форумов. Немој со вакви лаги.Па од кога ќе чекаш два месеци за регистрација на фирма, ќе посетиш неколку десетици шалтери.....а на реклама гледаш дека грујо ти се фали секој ден со едношалтерски системи и регистрации за 5 дена.
Реален, тебе барем те сметам за посериозен член на форумов. Немој со вакви лаги.
Било кој што се занимава со регистрирање фирми во државава со цела документација, сметка во банка и печати ти ја комплетира за максимум 7 дена.
Ако имаш време да тркнеш сам до централен регистар, до банка и да вадиш печати, ја имаш и побргу.
Aj без инволвирање партии.toa mue rabota ,da pisuva seriozni lagi a pecatot na firmata glasi sdsm:smir:
Малтретираат.
- Оди да чекаш дозвола за извоз (дозвола за извоз еј! секоја држава сака да има извоз, тоа носи пари - кај нас ќе те дупат со денови, ако си среќен)
- Пробај да извадиш документи за да почнеш да градиш нешто, особено ако е во некоја „елитна“ (пффф) населба
- Малтретирање е кога тебе те дупат со давачките за да се покачуваат плати на вработените во државни институции...
Доста е?
Вистина. Колку само глупи и матни закони се донесоа и се преќутеа тоа е нешто неверојатно. Како за пример би го посочил еден закон, прилично глуп... Знаете ли дека за „шлепање“ на возила, и тој што шлепа и тој што го шлепаат, ако ги фати полиција, треба да платат по 200 еура? А?Poarno kje beshe nishto da ne napraeja odkolku ova shto go napravija
Aj без инволвирање партии.
Се обидуваме да дојдеме до вистината во дебатава, партиите се сосема небитни.
AБЦ, искрено, ама најискрено, си аплицирал ти за работа во јавна администрација па те одбиле?![]()
Симптоматично е што секој пљука по влада, по режим, по администрација, по избори, по политика, секој знае дека вака не ја бива...но на крај, ВМРО победија со дури 61 пратеници...кој ги гласаше, чудо едно. Или сами се гласаа, или па народот ги гласал.
Тражили сте гледајте? Така се викаше?
Симптоматично е што секој пљука по влада, по режим, по администрација, по избори, по политика, секој знае дека вака не ја бива...но на крај, ВМРО победија со дури 61 пратеници...кој ги гласаше, чудо едно. Или сами се гласаа, или па народот ги гласал.
Тражили сте гледајте? Така се викаше?