Владата ги малтретира граѓаните?

• Креатор на темата Креатор на темата Станоја
  • Време на започнување Време на започнување
1. izvozot mora da e kontroliran i sekade vo svetot se kontrolira
2 za gradenjeto vo Skopje- trebaes da se zabrani uste pred 10 godini zasto go unakazija gradot
3.a kako toa se pokacuvaat plati vo privaten sektor so intervencija na vladata?
4. Ne e Dosta, Grujo e!:vozbud:

Ама ти во реала и не знаеш како изгледаат овие проблеми.....нели.
Чисто лупаш слушнати од некаде фрази за да ја одбраниш владава.
Така ?

1. izvozot mora da e kontroliran i sekade vo svetot se kontrolira
2 za gradenjeto vo Skopje- trebaes da se zabrani uste pred 10 godini zasto go unakazija gradot
3.a kako toa se pokacuvaat plati vo privaten sektor so intervencija na vladata?
4. Ne e Dosta, Grujo e!:vozbud:

1. Се контролира, не викам не. И така треба - да си контролираат. Ама за колку дена сегде во светот (оф леле, вие Грујовистите кога нагласувате дека Кољо ваш е во чекор со светот...) се вади дозвола а за колку кај нас? Кај нас во министерствава сакати се? Ретардирани? Или едноставно Грујо не знае да организира како што треба?

2. Нема јака економија ако нема инвестиции. Затоа не сери како требало да се забрани да се гради. Од градењето се полни пари државата. Ама на кој да му се стави тоа во памет... Или уште побитно - како...

3. Си ебала матер владата со интервенции...

Така ?

Така ќе да е;)

Абе мене вакви теми ме малтретираат ама је*га демократија :toe:

Така ?

da be...neam rabota i kitam po forumov da utepam vreme. a ti ozbilen si?:nesvest:

Мене ме малтертира со оние сељачките реклами по 2 саати на ТВ,да се изнервира човек што седнал да гледа телевизија!Што прават,нека прават-по делата ќе видиме дали се добри,немора да се рекламираат безврска.Сега повеќе пари се трошат на реклами отколку на било што друго.

da be...neam rabota i kitam po forumov da utepam vreme. a ti ozbilen si?:nesvest:

Па од кога ќе чекаш два месеци за регистрација на фирма, ќе посетиш неколку десетици шалтери.....а на реклама гледаш дека грујо ти се фали секој ден со едношалтерски системи и регистрации за 5 дена.
Богами озбилен ќе бидеш.
И ќе се чудиш.:nesvest:
Да не си ја утнал државата во која реформаторот Груевски е Премиер?

Абе мене вакви теми ме малтретираат ама је*га демократија :toe:
А извини.....те примора некој вакви теми да читаш ?

i otvori firma?....otvori zatoa kuti da ne ti ja zatvorat:vozbud:

Така... Ќути, трај и биди задоволен што си успеал... Ако не правиш така ќе ти ја затворат за ништо. После тужи ги, праи што сакаш... Гвујо го здоболе, од меѓународни судови може да се исцеди државава ако сите кои ги заебава владава решат да ја тужат. А можда и треба да се направи тоа...

Па ни реклама никој не те приморал да гледаш :smir:

Да... Можам и со шмиргла да си ги затрљам очиве исто така...
А можам и да се правам онадена во мозок... Кога нешто го форсираат сегде а на дело не функционира не можам и не сакам да ќутам, едноставно.

Па од кога ќе чекаш два месеци за регистрација на фирма, ќе посетиш неколку десетици шалтери.....а на реклама гледаш дека грујо ти се фали секој ден со едношалтерски системи и регистрации за 5 дена.

Гломазната и инертна администрација е проблем на секоја наша влада.
Јбг, социјалистичите навики си останаа, прво кафето да се испие па после да се услужат кутрите душички чии ракави се излижале од потпирање на шалтерите, се разбира, ако остане време после читањето на сите дневни весници. Тоа е малтретирање.
Владата место да го реши тоа, вработи уште повеќе мрзливи административци, кои ги плаќа со нашите пари. Јбг пак, мора од негде да се собираат гласови.

Додека, малтретирање не се казните поради фрлање лименки од автомобил за време на возење, фрлање пикавци, празни пакетчиња Смоки на сите страни и сочни зелени плунки.
Малтретирање не е казна за поминување на црвено и погрешно паркирање, а секако малтретирање не е апсењето на криминалците.

1. Се контролира, не викам не. И така треба - да си контролираат. Ама за колку дена сегде во светот (оф леле, вие Грујовистите кога нагласувате дека Кољо ваш е во чекор со светот...) се вади дозвола а за колку кај нас? Кај нас во министерствава сакати се? Ретардирани? Или едноставно Грујо не знае да организира како што треба?

2. Нема јака економија ако нема инвестиции. Затоа не сери како требало да се забрани да се гради. Од градењето се полни пари државата. Ама на кој да му се стави тоа во памет... Или уште побитно - како...

3. Си ебала матер владата со интервенции...

vnimavaj na recnik ; abe ti ne seri da vidis kako e.....:vozbud:

Па ни реклама никој не те приморал да гледаш :smir:
Аха.
Значи допревме до суштината на владиното рекламирање.
Рекламите се наменети за оние кои не се засегнати со рекламираното.
Во спротивност....не гледај.
Не сум знаел до сега :)

А за да не гледам реклами, ќе треба кај кабелскиот да реагирам за да ми ги секне Македонските канали.

Грујо е секаде.
Канал5, А1, Сител, Телма, МТВ1.........на секој половина час.

Се плашам некој ден кога ќе отворам шифоњер дома, да не ми изрипа грујо од него, и ми се развика:
Oстваруваме бе....ќорав ли си ти.........шо само стенкаш.

pocni prva ti,odi placi tamu grujo nemi dava da plukam po ulica,grujo ova grujo ona,abe
grujo e smrt za paraziti na koi nikogas nisto ne:baeh: im cini

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom