Треба ли единицата АЛФА да го смени своето име?

• Креатор на темата Креатор на темата Heidrich
  • Време на започнување Време на започнување
мене лично, во името на единицата ми пречи што е копија...

ме асоцира на сите наши бедни копии, како на пример: ТЦ плазза (бееееееееее), или ТЦ беверли хилс, или ТЦ Лептокарија (беееееееее:nesvest:) :nesvest:

аман... толку ли не сме креативни...

Во право си!
Незнам што е финтата... зарем нема никаква креативност? Кога ќе ги слушнам тие имиња мислам дека сме импотентни! :kesa:

Ако не го смени понашањето, џабе и е и да си го смени името.

Не е лошо имево ама зошто да не се "помакедончат" во Лавови, Волци, Шкорпиони или слично?

Абе темава ме испровоцира еден Атински педер што ми обрна внимание зошто именуваме единици со Атински букви.Сега не сум историцар да навлегувам во генезата на буквиве и азбуката нивна ама иритира фактот што името на единицата е Атинска буква.БАрем мене и кругот на пријатели мои.Искрено токму сега разговарав со пријател книжевник,упатен доста повеќе од мене во историјата и митологијата и се согласивме дека највеќе потсеќа на атинска буква.Нема никаква политичка или анти-полициска намера зад темава чисто АЛФА како назив.А може малку и глупо ова со имињава ама исто немам никаква намера да го мешам спорот и проблемот што го имаат атињаниве со нашето име.

Ништо гониго ти тој Атински педер у 300.

Не е лошо имево ама зошто да не се "помакедончат" во Лавови, Волци, Шкорпиони или слично?
Така ќе ги викаат золошка градина.

Искрено за тоа какво име имаат нашите едници за безбедност без разлика дали се во полиција или во војска не ми е некој голем проблем. Вие толку ќе им се палите на нивното име или на нивната работа, секојдневното жртвување и ситуациите во кои што се ставаат за да не заштитат. Делото е поважно од името без разлика колку се ефикасни тие. Што сеа да не мислите грците ќе бараат и нивно име да мењаме пошто имаат и они нешто такво. :pos: Едноставно гледајте на нивната работа не на нивното име бидејќи името не го одржува мирот.

Искрено за тоа какво име имаат нашите едници за безбедност без разлика дали се во полиција или во војска не ми е некој голем проблем. Вие толку ќе им се палите на нивното име или на нивната работа, секојдневното жртвување и ситуациите во кои што се ставаат за да не заштитат. Делото е поважно од името без разлика колку се ефикасни тие. Што сеа да не мислите грците ќе бараат и нивно име да мењаме пошто имаат и они нешто такво. :pos: Едноставно гледајте на нивната работа не на нивното име бидејќи името не го одржува мирот.

Alfite so site nivni ponizuvacki i represivni akcii go odrzuvaat mirot mnooooogu jako :pos2:

Така ги викаше Б.Ц. во 2001. Значи тој така би ги викал, а не сите.

Токму на тоа сакав да наведам.И да му кажам на другарот да не му ја мисли многу околу грчкиот педер.Кај името сакаат да го смениме па и името на единицата АЛФА му пречело.

Alfite so site nivni ponizuvacki i represivni akcii go odrzuvaat mirot mnooooogu jako :pos2:
Абе сеа како што нагласив погоре не им се сите акции за пофалба, а и не се фокусирав само за алфи ама размисли го ова. Некој кога ќе направи добро на вести ништо не кажуваат, а направи грешка се прават такви скандали па и преувеличувања па партиски препукувања. И во ова има вистина ние на вести само сме им слушале за лоши работи пошто само за тоа зборуваат. Сеа ќе кажеш нема добри работи затоа не кажуваат. Има има, моите родители имаат пријатели во полиција и стално кажуваат дека алфине помогнале ваму таму ова она така да прават и добри ствари.

Треба! И тоа во Алеф(бик) !

Да не ги копираме оние што веќе копирале!

:vozbud:

А што воопшто ви смета името??????????????

Не знам дали го погодив форумот ама мислам дека е најсоодветен(ако не преместете ја темава каде мислите дека припаѓа).Со сета должна почит кон сите припадници на единицата,но мислам дека идејата називот на единица на МВР да биде атинска буква е тотално одвратна.Едноставно ме иритира. Мислам дека може некое ептен посоодветно име да се најде.Како најпосетуван форум може и ке допре идејава до некој официјален претставник.А може нормално и ваши мислења.

Da treba pod hitno da se smeni i da se vika

ALFI - DPMNE

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom