Треба ли единицата АЛФА да го смени своето име?

• Креатор на темата Креатор на темата Heidrich
  • Време на започнување Време на започнување
Леле скроз отидовте на друго.Не е поентата треба ли или не треба единицата да постои.Ми беше зборот за името на единицата да се смени.Нешто посоодветно а не биква од атинска азбука.
Абе нека си стои името на единицата........за инат на атинските педери, нека се лупаат од земја колку сакаат

Колку глупава забелешка и тоа само поради некој грчки коментар, дај не заебајте.

[acko]®;1846986 напиша:
значи малце се распрашав и дознав дека единицата алфи не е редовна единица т.е. нејзините припадници се менуваат секоја недела. секој полицаец може во одреден период од месецот да биде префрлен во единица алфи. они имаат посебни задачи и не се истите луѓе цело време како што е единица за брзо распоредување (народно кажано ЖЕЛКИ). значи нема што да се укине. тоа е само група луге кој дента имаат посебни задачи и се викаат алфи!

alfite postojat kako redovna edinica. i ne se menuvaat tuka taka. problemot so alfite e sto 90 posto od niv se pripadnici na volcite od 2001 i uste eden problem e sto nikoj od niv ne e zavrsen policaec so skolo tuku se luge koi se doneseni da tepaat. imaat svoj lanec na komadi, nacin i ogranicuvanje na dejstvo. ne se samo kup od sobrani policajci sto nemaat sto da pravat.

imeto im e prevzemeno od ruskata policiska edinica alfi i voopsto ne treba da go smenat

Треба да основаат и нова...Алфа слабо мава...да ја крстат Бета, за на сите да им ебе тета...па после да поставува прашања. I like living in a police-ruled state. Лакше се дише.

Името на единицата е последниот проблем за кои тие треба да се грижат. Алфите се постојана единица која секојдневно врши задачи и нема да може лесно да се распарчи...BTW како сите специјални единици досега што ни се распаднаа ако се распадне и оваа ќе нема полицијата со кој да ги врши тешките и екстремно опасни операции.

Не знам дали го погодив форумот ама мислам дека е најсоодветен(ако не преместете ја темава каде мислите дека припаѓа).Со сета должна почит кон сите припадници на единицата,но мислам дека идејата називот на единица на МВР да биде атинска буква е тотално одвратна.Едноставно ме иритира. Мислам дека може некое ептен посоодветно име да се најде.Како најпосетуван форум може и ке допре идејава до некој официјален претставник.А може нормално и ваши мислења.

Eve novo ime:

ФАЛАНГА

Па ајде и КАРДИОВАСКУЛАРНИ болести нема да ги именуваме така?
Брат ако ме слушаш мене (и другите Македонци), не го слушај педерот. Единствено доаѓај во конфликт со него ако има присутно странци, некој така од страна да слуша инаку на ИГНОР најмногу се нервират.

Инаку дај предлог за име ако имаш. Иако јас лично немам проблем со тоа име. Алфа-Омега, Бета зраци, гама... исто како латинскиот што се употребува за растенија и животни.

Тие се изолирана нација, нема други што ја употребуваат нивната азбука и не знаат како е и што е тоа. Пред некој ден еден ми споредува Македонска и Бугарска азбука, а додека му ги споредувам Англиската и Италјанската се прави на тошо. Тоа ти е тоа, не за џабе е „гејски инает“.

Кога веке сме почнале со грчки да довршиме, Волците можат да се прекрстат во Спартанци,...

Јас не можам да ја сватам нашата негрижа или тупост сеедно...таму на нашето со сила земено ни на живите ни на мртвите збор а не буква македонска не им даваат

cross.jpg

cemetery.jpg

НИЕ ТУКА КАКО ФАЛА ЗА СИТЕ ГОМНА ПОСЛЕДНИОВ ВЕК, официјално преименуваме полициски единици со грчки финти, а нашата црква независна ни... ги полни црквите со грчки икони кандила и книги....Битолчани веке пола град излози на грчки ги преведоа....

:drk::drk::drk: шлаем од народ сме

Па ајде и КАРДИОВАСКУЛАРНИ болести нема да ги именуваме така?
Брат ако ме слушаш мене (и другите Македонци), не го слушај педерот. Единствено доаѓај во конфликт со него ако има присутно странци, некој така од страна да слуша инаку на ИГНОР најмногу се нервират.

Инаку дај предлог за име ако имаш. Иако јас лично немам проблем со тоа име. Алфа-Омега, Бета зраци, гама... исто како латинскиот што се употребува за растенија и животни.

Тие се изолирана нација, нема други што ја употребуваат нивната азбука и не знаат како е и што е тоа. Пред некој ден еден ми споредува Македонска и Бугарска азбука, а додека му ги споредувам Англиската и Италјанската се прави на тошо. Тоа ти е тоа, не за џабе е „гејски инает“.

Добро ти беше ова со Италијанскиот,
него кога ке кажат дека и Тракијците биле грци, зашто пишувале со ГРЧКИ букви:tapp:
Прашајте ги дали сите денес што пишуваат латиница се Римјани:baeh:

[acko]®;1846997 напиша:
тој атински педер прашај го од каде доаѓа буквата АЛФА да видам дали знае да ти објасни. грците ја имаат препишано еврејската азбуга (алеф бет гимел) и направиле "нова" хеленска (алфа бета гама)!
Тпу таман сакав да го пишам ова :pos2: Така е, гркоцигојнерите како и све останато (математика, филозофија, медицина, Александар) и алфавитата ја имаат позајмено (украдено) од Евреите, то ест од Феникијците.

Добро ти беше ова со Италијанскиот,
него кога ке кажат дека и Тракијците биле грци, зашто пишувале со ГРЧКИ букви:tapp:
Прашајте ги дали сите денес што пишуваат латиница се Римјани:baeh:

Ги прашувам јас нон-стоп за латиницата но залудно.
Исто така ги прашувам дали Италјанците, Романците, Французите, Шпанците(сите сурати) и Португалците се едно племе? Бидејки нивните јазици се слични, исто како што се и Словенските. Ама пак без одговор. Пропагандата во гејлада ги нема истренирано на тие прашања затоа. :D

Сеедноп како ќе се викаат, само добро нека си ја бркаат работата

imeto im e prevzemeno od ruskata policiska edinica alfi i voopsto ne treba da go smenat
Баш напротив ако ова е точно,причина повеќе да се смени.

Инаку не ме боли мене за гејецот што кажал.Реков ме поттикна да размислувам на темава.Има многу посоодветни имиња.За разлика од она кардиоваскуларни кое е општоприфатено со договор,ова не е случај.Некој во сектор некој на МВР едноставно немал креативност.Или премногу гледал филмови.Се согласувам со Македоцки.МИлсам дека ја долови поентата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom