MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
И тоа е софтверски ограничено значи не може да се префрла снимена содржина.

S

Sheldon Cooper

Гостин
ај некој модератор нека ја префрли темава во Филм и ТВ. Таму и е местото :)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
ај некој модератор нека ја префрли темава во Филм и ТВ. Таму и е местото :)
Темата засега ќе остане тука бидејќи се работи за IPTV може да се развие дискусија и да се добијат информации и помош а во Филм и ТВ веќе има општа тема.

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.480
Поени од реакции
598
не читав постовиве претходно...
па...
можам снимената содржина да ја ставам на усб.. или билошто..
глеам има УСБ порт...
се користи тој усб порт или така е ставен да личи?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
портот е за сервис и софтверски е ограничено префрлање на содржина значи НЕ може

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
па...
глеам има УСБ порт...

Dobro be, ne mozesh da chitash ili shto e? :) Samo edno mislenje pogore istoto go prashale, aj sfakam da imashe 800 stranici i normalno nema site da gi pregledas za edno mislenje, ama eden post nad tebe istoto go prashale :)

On topic: Dali nekoj ima pristap na HD Videotekata? Jas ne mozham zatoa shto uste nema optichki internet vo regionov, rekoa posle 2011 nekade, a sigurno nad 10 pati sum baral. Me interesira nekoj so HD Videoteka da kaze kakov e kvalitetot na filmovite 1080 ili 720, i dali site (ako ne site ama ponovite) filmovi sto se i na obichnata videoteka gi ima i na HD?

Snimenata sodrzina moze so DVD/Blu-ray Recorder da se snima vo DVD/Blu-ray disk. Ne samo snimenata, moze sve da se snima vaka, bukvalno sve.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
На HD видеотека има околу 4-5 филма и повеќето мислам дека се HD READY значи 720 p

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Dobro be, ne mozesh da chitash ili shto e? :) Samo edno mislenje pogore istoto go prashale, aj sfakam da imashe 800 stranici i normalno nema site da gi pregledas za edno mislenje, ama eden post nad tebe istoto go prashale :)

On topic: Dali nekoj ima pristap na HD Videotekata? Jas ne mozham zatoa shto uste nema optichki internet vo regionov, rekoa posle 2011 nekade, a sigurno nad 10 pati sum baral. Me interesira nekoj so HD Videoteka da kaze kakov e kvalitetot na filmovite 1080 ili 720, i dali site (ako ne site ama ponovite) filmovi sto se i na obichnata videoteka gi ima i na HD?

Snimenata sodrzina moze so DVD/Blu-ray Recorder da se snima vo DVD/Blu-ray disk. Ne samo snimenata, moze sve da se snima vaka, bukvalno sve.
чек сега

сниманото на тој приемникот пример формулата ја снимам и ќе можам со DVD/Blu-ray Recorder да ја снимам на DVD/Blu-ray disk??????????

значи има начин ако е така

ти имаш пробано?

а за оптиката ќе биди цела МК покриена оваа 2011?

или само во уште некоја зграда ќе наместат

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
чек сега

сниманото на тој приемникот пример формулата ја снимам и ќе можам со DVD/Blu-ray Recorder да ја снимам на DVD/Blu-ray disk??????????

значи има начин ако е така

ти имаш пробано?

а за оптиката ќе биди цела МК покриена оваа 2011?

или само во уште некоја зграда ќе наместат

Da, imam probano i raboti.

merlin

Мадридистика...
Член од
29 јуни 2006
Мислења
543
Поени од реакции
119
па...
глеам има УСБ порт...
Усб портот е за екстерен хард-диск...во случај да ти се преполни хард-дискот од ресиверот :)

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Не сакав да ги пцујам на Facebook, али овде морам да ги опцујам. Пи*ка им мајчина. Зошто го исклучијa турскиот Kanal D бе!? Досега ни имаа само еден ебан канал пуштено, сега тој ни го исклучија и ни пуштаат КРШ државен турски канал. На facebook гледам од корисничка подршка рекле дека Канал Д не сакале да бидат емитувани. WTF? бесплатна е програмата, зошто да не сакаат??

Член од
18 октомври 2010
Мислења
354
Поени од реакции
153

Топ си е квалитетот, али на бакаров сецкаат многу...и неможе да се гледаат заради тоа. Иначе да прашам има ли некој информации за тоа LiveToVod (на крај од видеотеката)???

merlin

Мадридистика...
Член од
29 јуни 2006
Мислења
543
Поени од реакции
119
Абе да прашам нешто... имав уклучено ХБО пакет еден месец (ме следуваше 1месец гратис - дека нов корисник), и од коа помина еден месец се јавив на 171 да го исклучат (еве веќе една недела)... и деновиве глеам уште можам да си глеам ХБО. Им се јавив втор пат и ги прашав зашто не е исклучен пакетот, и да не ми го наредат пакетот на наредната сметка за плаќање. А тие: пакетот е исклучен! и нема да биде на сметката.
-Ама денес глеам уште ХБО си тераат. Да не имал некој сличен случај...

Kajgana Shop

На врв Bottom