MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
10 ноември 2008
Мислења
68
Поени од реакции
0
Од кај знае телеком за твој ТВ да ли е HD или не е?

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.406
Поени од реакции
590
Разбрав дека за корисниците кој подржуваат HD на нивниот ТВ приемник брзината им е накачена на 16 мб/с.
Ова 16 мб/с е само за тие со HD или и за нас клошарите
Имаат во план да овозможат HD канали на оние корисници со АДСЛ на кои им " држи " линијата поголема брзина која е доволна за емитување на HD канали .
На фејсбук профилот на MAX TV има ваква најава т.е има анкета , корисниците кои имаат FULL HD телевизори да се пријават :nesum:

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.757
Поени од реакции
8.178
еј стварно де како може да видам дали може да гледам и ја HD канали??

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Имаат во план да овозможат HD канали на оние корисници со АДСЛ на кои им " држи " линијата поголема брзина која е доволна за емитување на HD канали .
На фејсбук профилот на MAX TV има ваква најава т.е има анкета , корисниците кои имаат FULL HD телевизори да се пријават :nesum:
Дај линк ако може:)

Член од
16 август 2007
Мислења
1.935
Поени од реакции
1.682
Проверив линијата ми е ограничена на 8 мб/с
Дали може да ми накачат ? Рутерот ми е speedtouch

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.757
Поени од реакции
8.178
а темава да се префрли во телевизија каде е и Бум тв

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Денеска кај мене пуштија Kanal 5 HD, на 3 Макс Комфорт+ сум.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
Земав МаксТВ денес, ама имам проблеми со приклучувањето. Го вклучувам во струја, вклучувам HDMI кабелот во рисиверот и телевизорот и го вклулувам рисиверот. 10тина минути пишува: Барам сервер и потоа: Нема конекција. Го ресетрирав рисиверот и пак исто. Чаре?

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Земав МаксТВ денес, ама имам проблеми со приклучувањето. Го вклучувам во струја, вклучувам HDMI кабелот во рисиверот и телевизорот и го вклулувам рисиверот. 10тина минути пишува: Барам сервер и потоа: Нема конекција. Го ресетрирав рисиверот и пак исто. Чаре?
Не ти е пуштен од кај нив. Треба да почекаш ден два, али пошо е сабота накај вторник среда ваљда.

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Па не ти кажаа таму да не го уклучуваш веднаш? Треба да поминат десет дена пред да можеш да го користиш.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
Па не ти кажаа таму да не го уклучуваш веднаш? Треба да поминат десет дена пред да можеш да го користиш.
Ништо не кажаа. Само рекоа дека е лесно за инсталација, ќе се снајдеш сам!

Член од
2 јуни 2009
Мислења
22
Поени од реакции
1
Nikade ne procitav deka si go vklucil i LAN kabelot vo ruterot i risiverot??? Toj dolgiot, od 12m. Poraka "Nema konekcija" najcesto dava koga nema komunikacija pomedju ruterot i risiverot. Ako uslugata se' uste ne e ovozmozena, ke dobies poraka "Klientot ne e dostapen". Najlesno da proveris, dzirni na LAN portata na risiverot dali svetat diodite.

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
По колку дена се чека да пуштат MaxTV?

Уште вчера ја земав опремата, божем попладнето ќе ми пуштат, денеска пак ништо ?? Се јавив викаат се тестирало уште линијата wtf

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
По колку дена се чека да пуштат MaxTV?

Уште вчера ја земав опремата, божем попладнето ќе ми пуштат, денеска пак ништо ?? Се јавив викаат се тестирало уште линијата wtf
2 до 3 дена, како ќе ти се погоди. Секако вклучена е и опцијата да линијата не ти подржува и џабе да си се мучел да зимаш опрема и да инсталираш.

Пример мене, ми се јавија три пати да ми нудат да ставам, па откако се решив да ставам чекав 4 дена за да ми кажат дека уствари линијата не ми подржува. И најдоброто дое по еден месец кога повторно ми се јавија да ми нудат макс тв. Great stuff.

Kajgana Shop

На врв Bottom