TpH_Bo_OkO
Трноризец
Не ли може да се направи систем да посетителите од источниот сосед немаат право на глас на анкети од ваков тип?!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
иако си апла голем лицемер, го поштувам твојот глас даден после 20 испишани страни.
тоа е и суштината на темата.
Затоа што си е реален..затоа не гласа..а ете учествува во дискусијата..
пс
Нешто налик на ..се „капе„ овде...ама без да се накваси со вода..
![]()
Со напишаново мислев дека во иднина не смее да се направи никаков компромис, со кој ќе се доведат во прашање гореспомнатите (болдирани и подвлечени) нешта.За идентитетот, јазикот, националноста, културата.......не треба да има никаква дилема во некој иден компромис.
Малку е претнциозно да се има двоумење...или се верува дека некој....било политичар било обичен граѓанин....ќе ги стави на вага овие работи заради ЕУ и НАТО.
Со ова сакам да кажам, дека за мене дури е потценувачко и гласањето во врска со тоа дали некој ќе избере НАТО и ЕУ, или гореспоменатите (болдирани и подцртани) суштински нешта.Мене лично прашањето ми делува некако потценувачко, па од таа гледна точка не ни осеќам потреба да гласам на анкетава, туку само да го изнесам моето мислење.
А тоа значи дека испровоциран од тоа што булгари за инат и од ќејф гласат во анкетета ЗА, а со тоа кога ќе ги погледнам резултатите ми ствара револт, сепак би го дал својот глас против, кој веднаш после моето гласање беше и регистриран, а со тоа отстранета секаква недоумица во врска со мојот став.Но коа ќе размислам....сепак би гласал.
Чисто ради процент, за инат на ова булгарите кои секогаш знајат да те чепнат, таму каде што највеќе те боли.
Menuvanje na ime NIKAKO.
Десетина од таа енергија што се троши за лижење европски газови да се преусмери кон придобивање на Руски симпатии ќе ни биде многу поисплатливо.Светот денеска и светот утре не е ист.
Некој сака тука да ни прикаже статична слика на светот, дека се замрзнало и останло така, дека СССР се распаѓа, Југославија се распаѓа, Кина се распаѓа а само западот, ЕУ и НАТО просперира.
Не е така мили мои.
Западот живееше на сметка на сите други.
Другите ја сватија играта се свртија кон самите себе, се реформираа и полека го освојуваат просторот кој беше екслузвно западен.
Македонија премногу време изгуби со западот, ние мора со исто темпо да комуницираме со истокот.
Не за членство во ЕУ и НАТО.
Преговорите не започнаа (то ест не ни ги наметнаа) пред две години. А кој ветил дисторзирање кичма, а кој не прифаќа мислам дека е очигледно. Истите оние кои во ’91 беа против независна Македонија сега се најгласни адвокати за компромис. Кога тогаш не им поверувавме, зашто тоа би го сториле сега? И уште, тогаш делуваа против сопствениот народ и држава, а сега треба да поверувам дека (н)и мислат најдобро? Ма ајде ви се молам! И впрочем, шо има ја да барам компромис со некои шуги како ќе се викам бе? Ако им се допаѓа океј, ако не, МРШ У ПИЗДУ ЛЕПУ МАТЕРИНУ!Во моментот кога ЕУ - НАТО ќе свати дека Македонија е сериозно решена да не влезе таму по цена на промена на името, они ќе решат да не примат.
Сега они се во многу лагодна позиција, креираа атмосфера (заедно со домашниве испрдоци) дека ние без НАТО и ЕУ ќе умреме за јадење, ќе скапеме како лушпа од орев (Фрчковски), дека ќе се испоубиеме со браќава и дрн дрн и чекаат да попуштиме.
Од друга страна не знам колку е Груевски искрен во она што го вели дека „во НАТО не одиме со скршена кичма“. Се плашам да не некаде ветил дека со скршена нема да одиме ама со дисторзирана па малку (под)наместена нема да ни биде проблем.
Според евро-однесувањето никој во Мк нема цврст (до идиотизам) став дека или ке одиме со името или нема да одиме и затоа они така се однесуваат.
Гледајте го само Шефер и Фуере. На врв на јазик им е да не опцујат јавно и да ни кажат дека нашиве симулираат и дека „тајно договореното“ не го спроведуваат.
ај после пак....
Не сакам да провоцирам,али прашането е грешно.
Jaзикот веке не е можно да биде приет на 100% от ЕУ,заштото во териториjaта на една држава е диалект и това го има договорено со РМ и со подписи от владите на двете држави.
Ова е факт.
Јас стварно се извинувам, ама немав намера да го дообјаснувам она што е толку јасно и читко напишано, за да може и осумгодишно дете да го разбере. Всушност мислев дека сте неозбилни при вашите констатации, па затоа и неозбилни одговори давав.
Ете ветувам ќе се поправам
И тоа специјално за неколкумината членови од "интелектуалното" крило на дпмне.
Во иднина си земам за обврска да моите постови и мислења, до крајна граница ги упростам, за да сите до еден можат без проблем да ме разберат.
Драг лаву и отвору.
Еве го мистериозниот пост, со кој "вас" несакајќи ве доведов во недоумица.
Со напишаново мислев дека во иднина не смее да се направи никаков компромис, со кој ќе се доведат во прашање гореспомнатите (болдирани и подвлечени) нешта.
Претенциозноста ја гледам во тоа што прашањето што се поставува, е далеку од реалната ситуација....и мислам дека не постои цена или цел, за која Македонецот, (по автоматизам и Јас) би го заложил својот идентитет, јазик, националност и култура, без разлика за колкав притисок се работело. Значи со ова јас индиректно, но ригорозно се спротиставувам на гореспомнатите (подвлечени) "сценарија".
Одиме на вториот дел.
Со ова сакам да кажам, дека за мене дури е потценувачко и гласањето во врска со тоа дали некој ќе избере НАТО и ЕУ, или гореспоменатите (болдирани и подцртани) суштински нешта.
А со тоа директно и ригорозно велам НЕ на поставеното прашање, без да гласам.
Лека полека, стигнавме и до третиот дел кој вели:
А тоа значи дека испровоциран од тоа што булгари за инат и од ќејф гласат во анкетета ЗА, а со тоа кога ќе ги погледнам резултатите ми ствара револт, сепак би го дал својот глас против, кој веднаш после моето гласање беше и регистриран, а со тоа отстранета секаква недоумица во врска со мојот став.
Се надевам дека ви открив дел од мистеријата.
Ќе ми биде задоволство да и во иднина вака фино и лепо ви образложам, за да не се иде до вакви забуни.
Па луѓе сме мајку му....Македонски пишуваме, Македонски читаме, Македонски зборуваме....."зашо" да не се разбереме.
Секогаш на располагање за Вас.
Realen_07
Не сакам да провоцирам,али прашането е грешно.
Jaзикот веке не е можно да биде приет на 100% от ЕУ,заштото во териториjaта на една држава е диалект и това го има договорено со РМ и со подписи от владите на двете држави.
Ова е факт.
Десетина од таа енергија што се троши за лижење европски газови да се преусмери кон придобивање на Руски симпатии ќе ни биде многу поисплатливо.
Преговорите не започнаа (то ест не ни ги наметнаа) пред две години. А кој ветил дисторзирање кичма, а кој не прифаќа мислам дека е очигледно. Истите оние кои во ’91 беа против независна Македонија сега се најгласни адвокати за компромис. Кога тогаш не им поверувавме, зашто тоа би го сториле сега? И уште, тогаш делуваа против сопствениот народ и држава, а сега треба да поверувам дека (н)и мислат најдобро? Ма ајде ви се молам! И впрочем, шо има ја да барам компромис со некои шуги како ќе се викам бе? Ако им се допаѓа океј, ако не, МРШ У ПИЗДУ ЛЕПУ МАТЕРИНУ!
И впрочем, шо има ја да барам компромис со некои шуги како ќе се викам бе? Ако им се допаѓа океј, ако не, МРШ У ПИЗДУ ЛЕПУ МАТЕРИНУ!