Цена за членстово во НАТО и ЕУ

• Креатор на темата Креатор на темата corba666
  • Време на започнување Време на започнување

Дали се согласувате да откажеме од името, нацијата и јазикот за да станеме членка

• Вкупно гласачи
    155
Инаку анкетата е јавна може слободно да се провери кој како гласал..... и дали гласал

Ама на него треба фино лепо да му нацрташ.....пет пати да му го преповториш она што си го напишал...па на крај МОЖЕБИ (иако шансите се мали) да те разбере.:kafe:

Makedonija ne pretendira vlez vo NATO zatoa shto saka tuku zatoa shto mora - NATO e edinstveniot garant za makedonskata bezbednost!!! Tie shto vo devedesettite odea niz Makedonija i vrshea promocija na novata nadvoreshna politika (demek NATO,EU itn.) sega ni tvrdat deka nema potreba zashto ke slezat Marsovcite i potpolno ke se smeni voeno-politichkata slika na svetot...
Politikata ne trpi nikakvi improvizacii,zatoa Makedonija e na pat na samounishtuvanje!!!Si igrame eci-peci-pec, a nashite neprijateli okolu nas samo ne gledaat i si se smeshkaat! Ejdi, de...

Инаку анкетата е јавна може слободно да се провери кој како гласал..... и дали гласал

Ама на него треба фино лепо да му нацрташ.....пет пати да му го преповториш она што си го напишал...па на крај МОЖЕБИ (иако шансите се мали) да те разбере.:kafe:
Прашањето треба да се одговори со ДА или НЕ. :toe:Нема тука голема филозофија. нели реален 007 човеку? Доста е веќе со тие психологии.

Makedonija ne pretendira vlez vo NATO zatoa shto saka tuku zatoa shto mora - NATO e edinstveniot garant za makedonskata bezbednost!!! Tie shto vo devedesettite odea niz Makedonija i vrshea promocija na novata nadvoreshna politika (demek NATO,EU itn.) sega ni tvrdat deka nema potreba zashto ke slezat Marsovcite i potpolno ke se smeni voeno-politichkata slika na svetot...
Politikata ne trpi nikakvi improvizacii,zatoa Makedonija e na pat na samounishtuvanje!!!Si igrame eci-peci-pec, a nashite neprijateli okolu nas samo ne gledaat i si se smeshkaat! Ejdi, de...

А кои се аргументите?

А кои се аргументите?

Koga tvrdev za bezbednosta mislev na Grcija i Bugarija koi i do den denes imaat pretenzii za Makedonski teritorii iako Bugarite ni ja drzhat Pirinska Makedonija a Grcite Egejska.A koga spomnav za drugoto za samounishtuvanjeto mislev na omrazata megju narodot ili potochno megju SDSM i DPMNE - Makedonci so Makedonci ochi da si vadat.Tokmu toa e ona shto ovaa vlast go propagira i sproveduva.Logichki razmisli i kje ti tekni za sho praam muabet.

Прашањето треба да се одговори со ДА или НЕ. :toe:Нема тука голема филозофија. нели реален 007 човеку? Доста е веќе со тие психологии.

Ама на него треба фино лепо да му нацрташ.....пет пати да му го преповториш она што си го напишал...па на крај МОЖЕБИ (иако шансите се мали) да те разбере.:kafe:...........................за на крај пак да те праша дали си хомо или стрејт.:nesvest:

Ете бе...за инает не ти ја откривам големат мистерија (која единствено со еден комплициран лев клик на вистинското место можеш да ја откриеш и разрешиш )....па нека те јаде :)

Али ако не друго, ми го развесели денот....жив и здрав да си ми.:back:

Koga tvrdev za bezbednosta mislev na Grcija i Bugarija koi i do den denes imaat pretenzii za Makedonski teritorii iako Bugarite ni ja drzhat Pirinska Makedonija a Grcite Egejska.A koga spomnav za drugoto za samounishtuvanjeto mislev na omrazata megju narodot ili potochno megju SDSM i DPMNE - Makedonci so Makedonci ochi da si vadat.Tokmu toa e ona shto ovaa vlast go propagira i sproveduva.Logichki razmisli i kje ti tekni za sho praam muabet.

Не те разбирам... кои се аргументите дека Македонија ќе пропадне без НАТО или дека без ЕУ ќе немаме леб да јадеме? А со се однесува на поделбата тоа прашање има корени во народот а не во една или друга опција... сите ние се знаеме што е најдобро.... сите имаат дијагноза ама никој лек.

Ама на него треба фино лепо да му нацрташ.....пет пати да му го преповториш она што си го напишал...па на крај МОЖЕБИ (иако шансите се мали) да те разбере.:kafe:...........................за на крај пак да те праша дали си хомо или стрејт.:nesvest:

Ете бе...за инает не ти ја откривам големат мистерија (која единствено со еден комплициран лев клик на вистинското место можеш да ја откриеш и разрешиш )....па нека те јаде :)

Али ако не друго, ми го развесели денот....жив и здрав да си ми.:back:
иако си апла голем лицемер, го поштувам твојот глас даден после 20 испишани страни.
тоа е и суштината на темата.

Што се однесува до прашањево не благодарам.

Единствениот гарант а?Ке те чува тебе некој а ти ке бистриш политика?Абе ако не сме си ние гаранти сами на себе кур се тресе шо ке ти дое некој тебе да те брани и да ти гарантира.Што не е цело НАТО во Ирак бе?Нели една членка е во војна сите во војна.Ке најдат дупка и во повелбите на НАТо и ко најмногу ке ти треба оп.....исто ко во Букурешт.Само ти надевај се на гаранции.Не ми се верува дека имате партија море....

:toe:Мене стварно не ми е јасно како може толку луѓе да дискутираат а толку малку гласови да има?

Светот денеска и светот утре не е ист.
Некој сака тука да ни прикаже статична слика на светот, дека се замрзнало и останло така, дека СССР се распаѓа, Југославија се распаѓа, Кина се распаѓа а само западот, ЕУ и НАТО просперира.
Не е така мили мои.
Западот живееше на сметка на сите други.
Другите ја сватија играта се свртија кон самите себе, се реформираа и полека го освојуваат просторот кој беше екслузвно западен.

Македонија премногу време изгуби со западот, ние мора со исто темпо да комуницираме со истокот.

Не за членство во ЕУ и НАТО.

нели е доволно потценувачко СКОПЈАНОС фиромиан!?

ако нема дилема за јазик, националност, култура... оти не гласаш?????????

Затоа што си е реален..затоа не гласа..а ете учествува во дискусијата..
пс
Нешто налик на ..се „капе„ овде...ама без да се накваси со вода..
:toe:

Немозе ли некако да се исправат грешните гласови? Администратор? Модератор?
Веќе двајца се јавиа.... па и вие ееееее:kafe:

Гласав секако - НЕ . . .

А тие што гласале за продавање на името за да им се збогати гзот нека идат у 3 лепе (без навреда за оние што"грешно гласале")

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom