Колку мажите навистина сакаат паметни жени?

• Креатор на темата Креатор на темата Lilu23
  • Време на започнување Време на започнување
А зошто би правел било каков муабет со жената. Не се ли тие да раѓаат и чуваат деца. Ако сакаш муабет си имаш пријатели најверојатно.
Жените немаат памет, за жените е важно да се убави.
Има жени кои пројавуваат делумно памет, но тие се статистичка грешка, нешто ептен ретко.
Повеќето жени ја немаат когнитивната способност да прават муабет со машкото, за важни теми како политика, спорт, курви и слично, теми кои имаат огромно значење.
:tapp::tapp::tapp:
kako ne beeee...jas licno sum praela vakvi muabeti so maski i bas mi se interesni zs se razlicni od zenskite...inace ne znaev deka temata kurvi ima ogromno znacenje kaj intelektualno razvienite mazi...

Не се работи само за нобелова награда.
Тоа е еден пример за неспособноста на жените да направат нешто научно и дека најдобро место за нив е да си седат по дома, готвејќи и чувајќи деца.

Не барај креативност кај женско.
Креативноста е кај машките.
Жените се имитатори.
of lele sega se iskaza...kako prvo bez zeni ne bi postoel ama aj toa e druga tema...iskreno se nadevam deka ke si najdes nekoja maloumna zena sto ke ti sluzi samo da ti cisti po doma i da ti gi cuva decata...sto ke te posrami pred prijatelite i rodninite koga ke saka da kaze nesto...moze togas ke svatis so se obiduvame da ti kazeme...

a na mskite im se predizvik pametnite zeni ama premnogu se plasat deka ke bidat ponizeni od nivnata inteligencija(ne zboram za site zeni sepak ima maloumni i megu mazite i megu zenite)i porado bi izbrale nekoja glupa....ve sozaluvam ponekogas...

Види и за пичка да станеш треба да те бива.
Не секоја жена е пичка.
Пичка ти е како награда, како да си добила некој медал, тоа значи дека ја бива девојката.
Значи за жал, не сите девојки се пички, тоа е трагедијата која сите ја преживуваме, но е и дел од природната селекција.
Не може секоја да има квалитети, не е секоја убава родена.
За жената основата на нејзиното постоење е да биде убава.
Се случуваат дефекти и излегуваат лоши форми, дебели женски, со кои никој не би се занимавал.
Е сега тие кои поради селекцијата биле исфрлени од системот, си започнале некое нивно движење.
Тие не биле задоволни од системот кој ги негирал и нормално се обиделе да го променат.
Така настапила ерата на феминистките.

Извини со ќе ти пишам вака али морам:

во тој случај таквите како тебе се курац во гадна смисла на зборот!

цццц... ти човеку изгледа живееш во 208 година пр.н.е

тешко на жената што ќе те земе

Tesko na nas zenite sto gi ragame...za posle da ne omalovazuvaat i vregaat :nenene:....
mazite ne sakaat tuku zelni se za pametni zeni pa duri i se plasat od takvite zosto se pouspesni zeni karieristki so cel vo zivotot rabotosposobni i intelegentni ..toa se dolzi na potisnatata zelba za dominacija na mazot vo site oblasti od zivotot pa ne mozat da se pomirat so faktite deka i zeni rakovodat so svetot isto kako i mazi....svetot poleka no sigurno se dvizi konosloboduvanje na vekovnite prangii i se pogolema dominacija na zenata vo site oblasti:je:

Види и за пичка да станеш треба да те бива.
Не секоја жена е пичка.
Пичка ти е како награда, како да си добила некој медал, тоа значи дека ја бива девојката.
Значи за жал, не сите девојки се пички, тоа е трагедијата која сите ја преживуваме, но е и дел од природната селекција.
Не може секоја да има квалитети, не е секоја убава родена.

Се случуваат дефекти и излегуваат лоши форми, дебели женски, со кои никој не би се занимавал.
Е сега тие кои поради селекцијата биле исфрлени од системот, си започнале некое нивно движење.
Тие не биле задоволни од системот кој ги негирал и нормално се обиделе да го променат.
Така настапила ерата на феминистките.

Убавината е релативна работа.Ти барем треба да го знаеш тоа.

А сега и јас да кажам мислење на темава.Не дека машките не сакаат паметни женски.Не постои човек кој што не би сакал некој паметен што е.Само што мислам дека машките не дека имаат страв туку повеќе би рекла дека имаат стравопочит кон паметните девојки па затоа и некако им треба повеќе време да им пријдат и повеќе се ограничуваат себеси кога е во прашање паметна девојка.Мислам дека секој повеќе сака девојка со која ќе може да поразговара на повеќе различни теми и на која ќе може да се потпре отколку девојка која не знае ни една единствена реченца да состави.

Ок да се вратам на темата.
Значи, колку мажите навистина сакаат паметни жени?

Епа сега тоа зависи од маж до маж. Некој си сака паметна девојка/жена, да може со неа да си направи некој саглам муабет на пример. Додека пак други сакаат помалку паметни жени (сакам да кажам помалку паметни од нив), за да можат да си ги моткаат како сакаат, нели?!

:smir:

Tesko na nas zenite sto gi ragame...za posle da ne omalovazuvaat i vregaat :nenene:....
mazite ne sakaat tuku zelni se za pametni zeni pa duri i se plasat od takvite zosto se pouspesni zeni karieristki so cel vo zivotot rabotosposobni i intelegentni ..toa se dolzi na potisnatata zelba za dominacija na mazot vo site oblasti od zivotot pa ne mozat da se pomirat so faktite deka i zeni rakovodat so svetot isto kako i mazi....svetot poleka no sigurno se dvizi konosloboduvanje na vekovnite prangii i se pogolema dominacija na zenata vo site oblasti:je:

Ти демек си родила па сега продаваш аукатлаци.
Ако си секоја чест.
Но повеќето тука го немаат.
Се вели.
Маж кој не бил во војска не е маж и жена која не родила не е жена.

Ne sum rodila no bi sakala da rodam sin nekoj den:vozbud: n e vo red da se zivee so predrasuidi koga praksata raboti sprotivno na niv samo toa go velam nisto poveke..zalosno za mlad decko kako tebe vo ovoj svet da zivee so takvi frustracii i diskriminiracki ideali koi se ragaat i se pottiknati pothranetio od vnatresna frustracija od takov tip:smir:

Ne sum rodila no bi sakala da rodam sin nekoj den:vozbud: n e vo red da se zivee so predrasuidi koga praksata raboti sprotivno na niv samo toa go velam nisto poveke..zalosno za mlad decko kako tebe vo ovoj svet da zivee so takvi frustracii i diskriminiracki ideali koi se ragaat i se pottiknati pothranetio od vnatresna frustracija od takov tip:smir:

И на мене ми е жал што очајот те фатил.
Моите идеи не се нид дискриминирачни, ниту пак страдам од фрустрации.
Работите се такви какви што треба да бидат, проблемот е кај оние кои прават вештачки структури и односи, да оправдаат нешто кое нема зошто да биде оправдано.
Не може биолошката реалност да биде потчинета на социјалната замисла и да се надеваат креаторите дека од сето тоа ќе се испили нешто полезно.

~*~

Така настапила ерата на феминистките
.

Gloria Steinem грда е?

steinemandhughesve2.gif

Ако случајно не знаеш која е, претпоставувам дека кога зборуваш на одредена тема како феминизам, немаш ни основни познавања, плавушата е.

Паметните мажи си сакат паметни жени, а оние другите ќе си барат некоја со низок коефициент на интелигенција, зато шо со паметна не можат да се носат. Пример: Членот над Сатори. Се држи до својот (праисториски) став ко пијан за бандера. Штета за него, живеј во погрешен век...

Gloria Steinem грда е?

steinemandhughesve2.gif

Ако случајно не знаеш која е, претпоставувам дека кога зборуваш на одредена тема како феминизам, немаш ни основни познавања, плавушата е.

Ќути среќа, да не се истакнам и со расизам.

Овој пат ви викам сериозно,нареден пост кој НЕМА да се однесува на темата,ќе биде бришен.Со вакви препуцавања се уништува темата!!
Последно предупредување!
Оладете малку!

Да не се лажеме,сите би одбрале убава пред паметна.
Ама да бидеме уште повеке искрени,сите по одредено време свакаат каков посран избор направиле,па се одлучуваат за некоја со повеке сива маса,успеваат да дојдат до неа,да ја оженат да имаат три деца и срекен живот.
Иако има и несрекници што тоа не го сватиле пред да ја оженат најлепшата од средно,и чекаат се додека роговите на главата станат приметливи и додека со нив не избодат некој доволно љубезен да им каже шо уствари ожениле.Али време веке поминало,две години во брак,се чека дете,и не им остануе ништо освен да си се помират со клетата судбина и да си закачат една панделка на роговите,за малку да им ги разубави.
Само мое неекспертско мислење,ако има некој стручен на темава нека ме поправи.

Незнам зошто секогаш мора паметните да се ружи, а убавите глупи?Се поставува прашањето "Каква женска сакаш:паметна и ружна или убава и глупа?".Па има убави и паметни, нормални девојки али за кого како, има некој што сака да води кукла без мозок со него што пола град д*ка на неа али јебига тоа е :nesvest:.Јас лично сакам паметни девојки, што знаат муабет да ти направат, што знаат што сакаат :)

Знам дека сум off topic ама за да не се мачи толку многу крејзи да ве поправа, едноставно прифатете го фактот дека никола не е тип кој корисити еуфемизам и до некаде малку повулгарно ги искажува неговите ставови, а дека за доста работи суштински е во право можете да се консултирате со некоја повозрасна мажена жена со најмалку едно дете.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom