Феномен
Џомба
- Член од
- 21 август 2008
- Мислења
- 4.837
- Поени од реакции
- 111
Абе Шевата најверојатно се занесил, па го бакнал дресот, оти мене не ми се верува толку лесно да го засака Челзи:kesa:Шева престанав да го почитувам после ова, а истото важи и за Кака...
(нека се врати во Челзи не ни треба, таму си го има Анчелоти)
Сендерос би било добро да се задржи, ако се сложи да седи на клупа дека пред него се Силва, Неста, Каладзе и Бонера...
Матиони... он даде изјава дека со Лео се ќе биде подруго, мислим дека треба да остане доколку се одслободат од Одо, но ако остане Одо тогаш нека си иде Матиони што ќе бара во Милан
Јаја Туре не ни треба дур во тимот ги имамо Гатузо, Фламини и Амбросини, а и нека не зезаат кј може он да биде замена за Пирло
А и грмушката Јоветич не ни треба, не е играч за во Милан
Него не ми е јасно, во што е појак Одо од Матиони?
Па да, Никој е одличен играч, ништо чудно ако го земимекојзнае кој ќе го земат мафијашите летово. може никој
Паломбо замена за Пирло:kesa:Мислам дека во Милан потребна е целосна промена на играчкиот кадар. Фудбалерите се веќе истрошени и немаат веќе мотиви да продолжат со исто темпо. Затоа би било многу паметно ако со парите од Кака се купат Адебајор и Палобо(27) од Сампдорија кој е помалад од Пирло а мислам дека е еднакво добар.
Сега му е мајката да се продава и Пирло(30), затоа што в година ќе вреди двојно помалку(исто ќе биде како Роналдињо кога Милан даваше 40 мил. Барса не го даваше, а после 1 сезона го зедовме за двојно поефтино).Пирло е исцеден лимон и во никој случај не можи да ги повтори игрите од пред 2-3 сезони. Нека го пратат во Челзи кај Карло и нека го донесат Есиен.
Колку и да звучи глупо и против клубот мислам дека му е доста и на Гатусо во Милан. Исто како со Пирло сега е последната шанса да се продава и да се земат пари. На негово мест го имаме Фламини кој можи многу повеќе од тоа што го изигра минатата сезона. Одлично би било ако се искомбинираат парите од Горкуф и Гатусо и да се купи некој одбрамбен од светска каласа (Мексес, Лусио) или некој добар за во средина.
Мислам дека овие играчи освоија се со Милан и дека немаат веќе таква мотивација како порано, веќе се на залезот на кариерата и е вистинско време да се ослободиме од нив. Тешко дека Роналдињо може да го замени Кака сите мои надежи се потпрени на Пато кој според мене беше играч на сезоната за Милан
Мојот состав би бил овој
г. 1. Абијати 2. Дида
десен бек. 1. Замброта (Одо) 2.Матиони 3. Бонера
лев бек. 1. Замброта (Марек) 2. Антонини 3. Фавали
централни. 1. Тијаго Силва 2. Неста 3. Каладзе 4. Бонера 5. Фавали ( за недај Боже)
среден ред 1. Паломбо- на местото од Пирло 2. Есиен- место Амброзини 3. Фламини- место Гатусо 4. Амброзини- супер за на клупа 5. Кардасио 6.Не знам шо ќе биди со Бекам 7. Во црни денови можи да игра и Јанкуловски
полу шпиц 1. Пато 2. Роналдињо 3. Сидорф 4. Палоски
напаѓач 1. Адебајор 2. Бориело 3. Инзаги
Абе како може воопшто да помислите на продажба на легенда како што е Гатузо? АЛООООООООООООООООООООООО
Па и да сме го купеле Есиен.....може бе, ако му се натртиме сите "Миланези"(посебно "Миланезки") на Абрамович...па може и ќе го пуште, ништо чудно
Тачно, Снајдер би бил супер замена за Пирло.....................NOT!!!!pirlo pod itno aut od milan najslabo izigra od cel tim na milan.moze da se kupe snajder od real. sega nego mu e padnata cenata a i ronaldo ako otide u real(a 99% ke otide) nema da mu treba a kaj nas ke vrse nogu rabota.ne mi e jasno sega koga ima pari od kaka so ne dostavat ponuda do riberi.momentalno samo on moze da go zamene kaka nikoj drug.ili cekat man. utd. da go lapne so ke bide nogu verojatno.neznam so mu e na berluskoni i galijani ama poima si nemaat od zivotot!!!
Па цената на Рибери не е ништо помала од цената за која беше продаден Кака.
А мене ми е 25.4 cmЕдит: Само недај боже Касано да го земеме. Ќе биде дрво во Милан.
И за тебе е истото прашање...што по ѓаволите Одо е подобар од Матиони? :uvo:Матиони беше земен на позајмица (да го проверат дали вреди) очигледно не се покажал, па го враќаат назад. Патем, Одо се враќа така што нема потреба од кревање паника.
Значи фан клубов ни стана бетер од на Манчестер.... sad but true:nesvest::nesvest:боље да го стави во игра Табаре Виудез него Касано- РаСтУрИкУќА:pos2:,тешко дека тој ке успее да се вклопи во таа средина + на Гатузо ако му отиде на нерви па и двајцата се такви ..... :nesum::nenene:
Па да, Сидорф одлично игра, заслужува да си ги обработе преостанатите две години од договорот! САМО НАПРЕД СИДОРФ, СО ТЕБЕ СМЕ!:motor:super e toa so go pustia angeloti da ode u chelsie samo so starci igraese.
dajte malku sveza krv nekoj sto saka da osvojuva trofei a ne nekoj prezasiten kako pirlo sidorf(do dusa on dobro igra) itn. itn.
a nekoj pogore spomna dobro e so ne kupil dres od kaka.
jas imam dres od kaka i gordo ke si go nosam oti on igraese so srce za milan i idiotite od upravata ako ne sakaa da go prodadat on ke ostanese u milan