Што се би направиле за да имате успешна кариера?До каде би оделе,кои се вашите граници?
-Дали би посветувале помалку време на фамилијата и децата?
-Дали би спиеле со шефот,само за да се искачите погоре?
-Би се преселиле ли во друг град/држава/континент?
итн.,инт.
Ова се само неколку прашања.Вие дополнете понатака
Едитирано од модератор: Забелешката следи подолу.
Животот не го посветувам на кариера, туку на создавање убава иднина, комфорен живот.
-Дали би посветувале помалку време на фамилијата и децата?
Сеуште немам деца, меѓутоа доколку би одбрал голема кариера сигурно тоа би значело само од себе жртви, како помалце време со блиските.
За тоа не сум фанатичен кариерист, неможам да живеам механички живот, имам потреба од блискост.
-Дали би спиеле со шефицата,само за да се искачите погоре?
Ако ова би требало да биде “жртвата“ за да се искачам погоре во животот пиихх бем ти живот кога се би било така едноставно.
Шармот,изгледот, облеката итн. се искористуваат секојдневно во скоро сите ситуации кога треба да завршиме нешто, така да тенка е линијата меѓу моралноста и формалноста.
Секој се пробива на свој начин, без пардон.
А “сексуална“ дискриминација кон оние помалце привлечни или убави луѓе го има во секоја фирма, институција. Секогаш полесно ќе добиеш место доколку ги задоволуваш физичките “критериуми“ на допадливост.
-Би се преселиле ли во друг град/држава/континент?
Доколку нема нешто суштинско да ме задржи, би се преселил.
И онака едно место не ме држи и сакам да видам што е можно повеќе од светот и да се пробам во различни средини, така да би го прифатил предизвикот.