До каде би оделе за кариерата?

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Што се би направиле за да имате успешна кариера?До каде би оделе,кои се вашите граници?

-Дали би посветувале помалку време на фамилијата и децата?
-Дали би спиеле со шефот,само за да се искачите погоре?
-Би се преселиле ли во друг град/држава/континент?
итн.,инт.
Ова се само неколку прашања.Вие дополнете понатака:)

Едитирано од модератор: Забелешката следи подолу. :)

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Добра тема, ќе ме извиниш што те едитирав... но тој проблем што го напиша, веќе се разглабува во Л&С, така да нека дискутираат форумџиите за другите подточки. :)

Семеството, мора... мора да се прават жртви на почетокот ако се сака успех. Се разбира ако после подолго време јас сепак стагнирам, а не му посветувам доволно време на семејството... ќе менувам нешто. :)
Со шефица би спиел, со шеф не.
Во моментов нема нешто што би ме врзало тука, така да ако добијам ПРИМАМЛИВА понуда за работа на Аљаска, би ја прифатил. Плус ќе си шетам секојдневно по континентите, од еден на друг. :)

edit:
Ајде сеа и буквално сфатете ме, и кажете дека С. Америка и Азија ги делaт 85 км.

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
се во одредени граници.. нејкам ко моите се глеам само 1 саат дневно.. тапа е така.. да има троа време да посветиш по дома... а сепак да си на тоа место кај шо си бил поголемиот дел од животот.. шо би се рекло со твоите луге.. секоаш има избор шо одговара само зависи од тоа кој колку ке разгледа можности и дали ке знае да ги искористи правилно

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Од наведениве прашања вака

Да, ако сум дома цело време и си се играм со Боно и си одмарам со моите нема да успеам на работно поле сигурно, и да би го жртвувала тоа. Мака ќе ми е што нема да ги гледам често, што и не ги гледам често ама па знам дека ќе успеам на некој начин. Мора некој да е жртвата.
Само ова не би, значи ако јас имам квалитети за да одредено работно место немам потреба да спијам со шефот. Ќе ибегнувам секаков интимен и близок контакт со него, колку и он да е прекрасен и колку и работното место да е нај нај. Ако ме бива, моите квалитети кои сум ги стекнала со време на факултет или искуство од работа ќе ме искачат погоре, а не нешто за кое ќе се каам утре.
Би се преселила, ако работата ветува повеќе од што да останам тука, во оваа држава. Би размислила али крајниот одговор е да. Веќе се преселив во друг град заради работа, а и би се преселила во друга земја, тешко е но и ќе си се вратам де.:helou:

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
da,ali sepak mora da ima nekoja granica sakam da imam bar 5 saati dnevno za niv

ako e nekoja zgodna shefica nema mnogu sto za razmisluvanje

zavisi kolku pouspesna kariera i kolku pogolema zarabotuvacka bi imal nadvor od drzavava(ako e nad 20 pati poprateno nadvor bi)

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Што се би направиле за да имате успешна кариера?
-Би дал од можни 100% 102.5%

До каде би оделе,кои се вашите граници?
-Границата се пцостите и нередовното плаќање.

Дали би посветувале помалку време на фамилијата и децата?
-Ако морам да, затоа што парите кои што ќе ги заработувам со тоа што помалце ќе се гледам со фамилијата и децата (здравје да си дочекам) ќе бидат нормално за нив.

Дали би спиеле со шефот,само за да се искачите погоре?
-Не. Ако направам нешто за да се искачам погоре, тоа би било со знаење и докажување според мојата работа што ќе ми биде зададена. Макар била и најсекси шефица (нормално исклучок ако сум сам(неженет, без девојка)

Би се преселиле ли во друг град/држава/континент?
-Доколку морам би се преселил, ама со првична комуникација (договор) со домашните/љубената.

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
*Ако децата се доволно возрасни и ако не им треба постојано родител до нив.
*То не искачување на горе туку паѓање најдолу. И не не би спиела!
*Ако фамилијата ме поддржува зошто да не?

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
До никаде:toe: не сум кариерист.
Семејството е најбитната институција во развитокот на децата и од неговото запоставување можат да излезат само проблеми.
Преселување не доаѓа во предвид.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
До никаде:toe: не сум кариерист.
Семејството е најбитната институција во развитокот на децата и од неговото запоставување можат да излезат само проблеми.
Преселување не доаѓа во предвид.
А на кој начин ќе ја храниш ти таа институција? Или душевно ќе се храните со тоа што единките кои треба да придонесуваат во буџетот ќе ги било уво за парите, битно до децата да седиш. Сега има мобилни телефони, бебиситерки за ефтини пари, целодневни престои во училишта...

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Кога би имала помали деца би сакала повеќе време да поминувам со нив бидејќи тој период додека се мали најмногу учат и нивното воспитување е многу битно, но тоа не значи дека не сакам да градам кариера туку едноставно би работела со нормално работно време и без прекувремена работа.

Дефинитивно не. Тоа е премногу ниско според мене. Кариерата ќе ја градам со моето образование и со моите квалитети и на тој начин би постигнувала успеси. Унапредувањето во работата добиено со спиење со шефот не го сметам како успех во кариерата. Тоа може да донесе моментално задоволство, но тоа не е вечно. Ќе се најде друга девојка која ќе ја замени онаа која била унапредена, а потоа таа ќе оди назад и назад и плус ќе има повредена суета. Само лицата без морал и без вистински квалитети би го направиле тоа.

Зависи од од многу ситуации. Ако додека немам фамилија добијам многу поволно работно место во друга држава би прифатила со подршка од моето семејство.
А доколку имам свое сопствено семејство и ако понудата за работа во друга држава е навистина добра и квалитетна би прифатила, но под услов и моето семејство да дојде со мене. Да отидам да работам во друга држава а моите деца и партнерот да ги оставам нема теоретски шанси.

Значи кариерата е значајна во нашиот живот. Не прави поуспешни, подобро материјално ситуирани, позадоволни но сето тоа не вреди ако не сме задоволни и во приватниот живот. Што ќе ние одлично работно место и многу пари ако немаме партнер и сопствени деца во кои ќе вложуваме и за кои ќе живееме. Најдобро е кога би имало една средина значи задоволство на приватен план и задоволство во работата. Но некогаш не се поклопуваат овие две задоволства и мора од едното да се откажеме. Секогаш сум за задоволство и комплетност во приватниот живот и тоа го ставам пред кариерата. Посреќна би била кога би работела на нормално работно место и би била среќна мајка и сопруга, отколку да сум успешна бизнис жена која нема среќно семејство.

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
А на кој начин ќе ја храниш ти таа институција? Или душевно ќе се храните со тоа што единките кои треба да придонесуваат во буџетот ќе ги било уво за парите, битно до децата да седиш. Сега има мобилни телефони, бебиситерки за ефтини пари, целодневни престои во училишта...
Со работа бе....ја не реков дека цело време треба да ги држиш децата на нишан .Само не смееш да ги запоставиш пошто ќе си отвориш белја.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.910
Поени од реакции
50.602
Фрли рипче фати крапче ситација,у секој случај би се нашла некоја средина за да се функционира нормално...
па шокур :icon_lol:
Во случај кога би немало чаре и кога би дошол нож до коска,да.Во секој друг случај јок.

Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
Со работа бе....ја не реков дека цело време треба да ги држиш децата на нишан .Само не смееш да ги запоставиш пошто ќе си отвориш белја.
A rabotava sto ke bide bebisiterka for free?
Da zrtvuvav mnogu za karierata i mi se isplati konecno.

Go gledav sin mi 3 pati nedelno i pretesko bese koj ne rtvuval ne znae,ali sto se mora se mora.izgleda ne sum se zamisluvala kako domakinka vo idnina,zatoa sum podlegnala na takvi zrtvi.
Ne bi spiela so sefot od pricina sto sum sakala jas da bidam sefot.
Ne bi se preselila vo druga drzava ,zatoa sto premnogu se dadov sebesi vo ovaa,za da se izdignam i premnogu zrtvi naprauiv i ednostavno nemam sili pak da zapocnam od nula,i da ostavam dete i slicni takvi raboti.Zadovolna sum so sebe i so moite uspesi.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Што се би направиле за да имате успешна кариера?До каде би оделе,кои се вашите граници?

итн.,инт.
Ова се само неколку прашања.Вие дополнете понатака:)

Едитирано од модератор: Забелешката следи подолу. :)
Животот не го посветувам на кариера, туку на создавање убава иднина, комфорен живот.

Сеуште немам деца, меѓутоа доколку би одбрал голема кариера сигурно тоа би значело само од себе жртви, како помалце време со блиските.
За тоа не сум фанатичен кариерист, неможам да живеам механички живот, имам потреба од блискост.

-Дали би спиеле со шефицата,само за да се искачите погоре?
Ако ова би требало да биде “жртвата“ за да се искачам погоре во животот пиихх бем ти живот кога се би било така едноставно.

Шармот,изгледот, облеката итн. се искористуваат секојдневно во скоро сите ситуации кога треба да завршиме нешто, така да тенка е линијата меѓу моралноста и формалноста.
Секој се пробива на свој начин, без пардон.

А “сексуална“ дискриминација кон оние помалце привлечни или убави луѓе го има во секоја фирма, институција. Секогаш полесно ќе добиеш место доколку ги задоволуваш физичките “критериуми“ на допадливост.

Доколку нема нешто суштинско да ме задржи, би се преселил.
И онака едно место не ме држи и сакам да видам што е можно повеќе од светот и да се пробам во различни средини, така да би го прифатил предизвикот.

B

black angel

Гостин
ne poprvo bi investirala vo decata da bidat vospitani i obrazovani licnosti otkolku karierata
ni najmalku ke gledam so svoj trud i rabota da postignam nesto
ne ne bi ostavila nesto sto sum go gradela tolku vreme

Kajgana Shop

На врв Bottom