До каде би оделе за кариерата?

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
Што се би направиле за да имате успешна кариера?До каде би оделе,кои се вашите граници?
Pa koga bi se zelo vo predvid deka karierata ja smetam za edna od najbitnite stvari vo zivotov i uste od mala si imam zemeno za cel da bidam sto e mozno pouspesna vo toa pole, mislam deka bi napravila prilicno mnogu za da imam ubava kariera
-Дали би посветувале помалку време на фамилијата и децата?
Do odredeni granici. Nikako ne sakam da stanam kako onie licnosto koi se doma samo za spienje, od 9 navecer do 8 sabajle. No barem na pocetokot na karierata treba da se pravat zrtvi
-Дали би спиеле со шефот,само за да се искачите погоре?
Nikako
-Би се преселиле ли во друг град/држава/континент?
Mislam deka da. Zavisi od okolnostite, normalno, ama da. Sega fala Bogu ne bi se preselila vo nekoja pustina, no dokolku ponudata e primamliva, bi razmislila seriozno za napustanje na segasnoto moseto za ziveenje

Што се би направиле за да имате успешна кариера?До каде би оделе,кои се вашите граници?

итн.,инт.
Ова се само неколку прашања.Вие дополнете понатака:)

Едитирано од модератор: Забелешката следи подолу. :)

Да, би се преселила. Овде немам никаква иднина мислам, и би се преселила. Тоа јас што сакам да студирам, овде нема никакви услови, а со шефот не би праела некои заврзлами, не се давам за такви работи и под некој таков услов никогаш нема да ја остварам кариерата.

Да не навлагам сеа во објаснување на кратко ќе пишам за сите

Ова нема шанси фамилија на прво место.

Можеби ако шефицата е некоја ептен ама ептен да личи на хајди клум па да вреди.

итн.,инт.

Ова само да

Разликата помеѓу работа и кариера е разликата помеѓу четириесет и шеесет работни часа во една седмица!
-Robert Frost

До онаму каде ќе можам да заспијам со мирна совест, и да можам себеси сеуште да се сметам за човечка личност, која со успех го остварила она што го има

итн.,инт.
Ова се само неколку прашања.Вие дополнете понатака :)
Па, не можам да речам дека не сакам и не работам на тема кариера. Првото прашање подразбира позитивен одговор, оти човек не може да биде на две места во исто време.
Со шефот не би спиела никако, под ниеден услов, а одговорот на третото прашање е релативен, зависи од сума околности, но најверојатно, ако станува збор за НАВИСТИНА добра шанса, тогаш да, би го променила местото на живеење.

Сакам успешна кариера но тоа не значи дека само за да го остварам тоа мора да спијам со шефот и слично, никогаш не би се понижила на тој начин, секогаш би имала време за фамилијата, и би се преселила во друг град, држава ако платата ми одговара :smir:

Se razbira deka ne, nisto ne e povredno od familijata.

Ne, toa e najlesen nacin da ja zagubis rabotata.

Ako stvarno e potrebno togas da.

ништо! не сум кариеристка. Би градела кариера само како успешна мајка со здрави, во размислувањата, деца!

Ептен сакам да успеам понатака во тоа што ќе го работам.. Знам од сега што ќе работам.. И иам ептен големи амбиции.. Би одела преку сите граници затоа што сум одлучена да работам нешто што го сакам.. А во тоа што го сакам одам до КРАЈ!!!

Ептен сакам да успеам понатака во тоа што ќе го работам.. Знам од сега што ќе работам.. И иам ептен големи амбиции.. Би одела преку сите граници затоа што сум одлучена да работам нешто што го сакам.. А во тоа што го сакам одам до КРАЈ!!!
Нешто што го сакаш можеш и да го добиеш со многу напор...
Дали би се откажала од својата личност за да добиеш нешто кое можеш да го имаш и на малку потежок начин, без притоа да се откажеш од самата себе?!

Не, добро.. Сепак самата себе сум си пред се нели..
Ама би го вложила ете тој цел напор ако е и тоа начин сваќаш? Но ако не се постигнува се поштено и со квалитет.. Нема да размислам двапати за дали да прегазам некои правила и граници ако знам дека само така ќе успеам..

Би одел до крај. Значи си фаќам швалерка, на жената и децата им купувам скапи подароци и што се вика "и волкот сит и овците на број". Фурам кариера на позната личност, ама не политичар (за да не ме пцуе народот) и се си е ОК. Арно ама кога ќе се разбудам утрото ќе бидам целиот испотен од одличниот сон кој сум го сонил :pos2::pos2::pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom