Црвенковски го разреши Димитров

• Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Така е! И по сто и четврти пат за скудоумните. Нема да се промени БЈРМ, туку ќе се промени Република Македонија!
Tebe ova da ne ti go kazhaa vo komitetot na VEMERO shto si vaka opnat...ili pak da ne ve informirashe G'uevski direktno od grchkoto soobranie za sho se raboti.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Tebe ova da ne ti go kazhaa vo komitetot na VEMERO shto si vaka opnat...ili pak da ne ve informirashe G'uevski direktno od grchkoto soobranie za sho se raboti.
Jaсно е бе Месија, кое ќе е прашањето кога ќе треба да се прикаже дека народот (читај, јас, ти, тој, таа, тоа) сами сме си одбрале ново име.
Знаеш како се лаже најлесно? Како лажат новинарите? Со полувистина.

А ние, се бе новинари имаме таму горе...Океј, новинарчиња. А уредници им се други невидливи батки.

Само размисли, и ќе ти светне само.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Jaсно е бе Месија, кое ќе е прашањето кога ќе треба да се прикаже дека народот (читај, јас, ти, тој, таа, тоа) сами сме си одбрале ново име.
Знаеш како се лаже најлесно? Како лажат новинарите? Со полувистина.

А ние, се бе новинари имаме таму горе...Океј, новинарчиња. А уредници им се други невидливи батки.

Само размисли, и ќе ти светне само.
Serpico...sega e istoriskata shansa da ja smenime privremenata referenca BJRM vo nekoja druga pokorisna i podobra za nas samo so dobar kompromis i dobra nadvoreshna politichka strategija koja da napomenam ili ja ima nekoj ili ja nema od strana na drzhavniot vrv...prosto e da mu se snevidi i shto e tuka tolku nejasno...plus narodot ne gleash leb nema da jadi a nie inaet terame ne praime kompromis ime ne sme davale i shtoznam ti shto...bog da chuva i da brani :)

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Така е! И по сто и четврти пат за скудоумните. Нема да се промени БЈРМ, туку ќе се промени Република Македонија! Овие преговори се водат за името на Република Македонија, а не за референцата (привремена) БЈРМ која и самата е замена за името РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА. Впрочем ајде да направиме една мала анализа на нивната издајничка логика. Да земеме дека е вистина тоа што го велат антидржавните издаици. Еве ќе претпоставиме дека не се менува името, ЌЕ СЕ МЕНУВА БЈРМ. Океј, значи ќе го менуваме името КОЕ Е ЗАМЕНА за Република Македонија во меѓународна употреба. Значи ќе ја менуваме замената на замената за името. Звучи идиотски? Е па да знам, таква е логиката која сакаат да ни ја подметнат изродите и предавниците од фрчковистичка провиниенција! Не смее да се паѓа на вакви прикриени издајнички тврдења! Не смее да се дозволи играње со името, КОЕ КАКО ТАКВО ГО ДЕФИНИРА ИДЕНТИТЕТОТ! Идентитетот без името не постои и не може да постои. Се друго е опасна разнебитувачка обланда!
Serpico...sega e istoriskata shansa da ja smenime privremenata referenca BJRM vo nekoja druga pokorisna i podobra za nas samo so dobar kompromis i dobra nadvoreshna politichka strategija koja da napomenam ili ja ima nekoj ili ja nema od strana na drzhavniot vrv...prosto e da mu se snevidi i shto e tuka tolku nejasno...plus narodot ne gleash leb nema da jadi a nie inaet terame ne praime kompromis ime ne sme davale i shtoznam ti shto...bog da chuva i da brani :)
И потурање си инка тебе не ти помага веќе :tapp:

Svetovid

Триглав
Член од
26 февруари 2006
Мислења
868
Поени од реакции
44
Теле, многу е просто. Види вака: ти велиш дека не се мења името туку се мења БЈРМ така? Јас велам океј, се слагам со тебе, значи ние сега треба да бараме ЗАМЕНА ЗА ЗАМЕНАТА НА НАШЕТО ИМЕ, така? Е сега, кога ќе се замени замената со некоја друга замена, значи сме го замениле она што претходно било заменето, со нова замена која го менува она што претходно било заменето со таа замена. Јасно? :pos2: Па нормално дека не е јасно. Прво си србче бедно, а второ си дрон најобичен, да не речам зунзара комуњарска, без дарба за когнитивна мисла. Хајт сега по инструкции додека јас... :coffee:

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Едина историска шанса која можеби ја имаме сега е да си го смениме името и да се збогуваме со се што сме. Да умреме, како нација, како народ.

А за народот кој немал леб да јаде...те молам, може да сконташ подобро од ова. Па зар со промена на име ќе заврне златен дожд, ќе потече мед и млеко, ма шо да потече, бранови, цунамија од мераци ќе не спопаднат, нас, прилично мрзлив народ со комунистички навики со дамбетар транзиционо олигарски поставени политичари со 2 грама мозок?!

Не бате...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
ili pak da ne ve informirashe G'uevski direktno od grchkoto soobranie za sho se raboti.
Значи ти си толкав дебил што се чудам што воопшто се расправаме со тебе. Да не ти беше мозокот заменет со резервен со сериски број, досега ќе разбереше дека не се работи за способноста и за стратегијата на нашите, туку за тоа дека Грција нема да ти попушти се додека не ни го смени името, идентитетот, и конечно не не збрише од дневен ред. И не, по 1000 пат, нема да тече мед и млеко кога ќе го смениме името, волу еден скојевски.

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
siromav naprd nema lep da jadi:) se na mrsna hrana pa majkumu dajte mu lep:pos2:a za BMW MERCEDESI , i sto ti znam skapi avtomobili :) oligarhija ti neee toa nisto aloooooo makedonec pocnuva da gladuva :)po kanti se bara hrana ,se poskape bukvalnooooooo se :)strujata , parnoto, abe see ako ne izoliraat ovie od evropa kako ke izdrzime a.korenja li ke jademe ?beda e vo ovaa makedonija so skapi vozila:):baeh::drk:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
...хммм.ама има ли македонци во Македонија...или само овци и по некое теле пасат...???? :)

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Едина историска шанса која можеби ја имаме сега е да си го смениме името и да се збогуваме со се што сме. Да умреме, како нација, како народ.
NE :) ...nego po ovoj kompromis Grcija ke nema so shto da stava uslovi i slichno...zatoa shto ovoj dogovor ke bide kraen.A ke se zboguvame so drzhavata ako ne vlezime EU od prosta prichina shto ekonomskata sostojba e slaba...da bideme realni...pokachuvanja na danoci zhivotni produkti struja i slichno.Zakoni za se i seshto obvrsni i davachki eden kup a narodot se posiromashen.Dodeka pak da napomenam povtorno deka so vleguvanje vo EU dobivame pristap na Megjunarodniot Monetaren Fond od koj shto G'uevski digna race.

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Mislam deka so promena na ime makedonija ,nema potreba zasto da opstoi ponataka kako drzava. .Mozna e podelba kako sto i predviduvaaa nekoii.ZNACI SO PROMENA NA IME MAKEDONIJA NEMA POVEKJE KAPACITET DA OPSTOI.:toe:I so promena na ime, makedonija seuste gi nema standardite za priem vo eu.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Ima pleminja :)necivilizirani:)svinjiii beeeeeee .Celo zivotinsko carstvo imame nie ovci sme :pos2:
. ti koe zivotno si ?:)
Dobro be brat tebe ova na debatiranje ti lichi sho si go napishal?Daj kazhi neshto za razreshuvanjeto na Dimitrov ne me interesira zhivotinsko carstvo ili koj od koj pogolemo magare e :) Nema smisla druzhe.

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
:helou:Samo so konkrit se soglasuvam:)aj pa ti:)nemoj tragicno da go razbres.Stom onamu vo prljament ti kazuvaa gjubre, pa sto ostanalo za forum na kajgana:):pos2:

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Dodeka pak da napomenam povtorno deka so vleguvanje vo EU dobivame pristap na Megjunarodniot Monetaren Fond od koj shto G'uevski digna race.
Eве Кумровачка школа :) ММФ едвај чека да не полие со кредит4иња, се до денот кога ќе треба и пола земја да им дадеме за да ги отплатиме.

Економијата ќе се оправи кога ќе се оправат неколку значајни факти во перцепцијата кај Македонецот:
1. Начин на размислување и работољубивост.
2. Начин на размислување и прифаќање на светски движења.
3. Начин на размислување и гледање кој е лихвар и лопужина, како и начин на казнување на истите.

А не со продавање на име.
Посебно не за членство во организации кои се на танок раб...

Kajgana Shop

На врв Bottom