Може ли човек да го надитри Бог?

dedanoe

As sum A ss um
Член од
3 ноември 2008
Мислења
312
Поени од реакции
7
Од Ноевиот Завет: „„Во ред господи боже, јас тебе ќе ти поверувам еднаш во што и да речеш а ти мене дај ми вечен живот исто така само еднаш... после тао ќе видиме како ќе се пазариме““, само тестирам... би прошла ли оваа итроштина кај Бог?

ded.A.no.E = A.is.not.Dead

па нели е нормално да не се верува во чуда, оти сомнежот ги прави чудата чудесни? вербата е потенцијален сомнеж и сомнежот е потенцијална антиверба!!

...после долго време во рајот...
Деданое „Господи боже јас се досадувам само така... ич не ми врве времето“ Бог „Знам и мене 100000минути ми се ко една“ Деданое „Господи а колку ти се 100000Еура“ Бог „Па 100000Еура ми се ко Едно“ Деданое „А шо велиш ти да ми дадеш 100000Еура и да ме пуштиш малку долу меѓу луѓето“ Бог „Нема проблем... почекај една минута“.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
неможеш да надитриш нешо за кое не го имаш видено, не знаеш какво е

неможеш да се издигниш на нешто што не си ни 100% сигурен дека постои:toe:

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Zosto be postavuvate vakvi glupavi temi... od tipot dali ima nekoj nad Gospod, dali nekoj moze da go naditri, dali moze go zaebe, da se skrie od nego......?
"Definicijata" za Gospod glasi: Gospod ima beskonecna mok, beskonecna inteligencija, vremeto za nego ne tece (ne e roden nit ke umre tuku postoi vecno), eden i edinstven e, ne postoi i ne moze da postoi nekoj drug kako "nego"......
E sega vidi ti dali mozes da go naditris.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Добрината, на човека може супер, да го надитри Бога.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Apo, beskonecna inteligencija Apo, beskonecna....znae i sto sonuvas...

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
...после долго време во рајот...
Деданое „Господи боже јас се досадувам само така... ич не ми врве времето“ Бог „Знам и мене 100000минути ми се ко една“ Деданое „Господи а колку ти се 100000Еура“ Бог „Па 100000Еура ми се ко Едно“ Деданое „А шо велиш ти да ми дадеш 100000Еура и да ме пуштиш малку долу меѓу луѓето“ Бог „Нема проблем... почекај една минута“.
Kул.
И?
Вицеви ќе раскажуваш или ќе браниш дипломска?

dedanoe

As sum A ss um
Член од
3 ноември 2008
Мислења
312
Поени од реакции
7
Од Ноевиот Завет: „„Во ред господи боже, јас тебе ќе ти поверувам еднаш во што и да речеш а ти мене дај ми вечен живот исто така само еднаш... после тао ќе видиме како ќе се пазариме““, само тестирам... би прошла ли оваа итроштина кај Бог?
абе батки, ова беше чиста шала, итар пејо кајндоф итроштина. идеата ми беше: ако бог вели „Верувај во мене и ќе имаш вечен живот“ тогај итриот човек да се нафати еднаш до два-три пати да верува а откако се стекне со вечен живот (вечниот живот вечно трае па еднаш да го добиеш никад не ќе го изгубиш) да му се прави важен на бог.

ТАБУЛА СМАРАГДИНА според ХЕРМЕС: „Да, вистина е без лага. Сосем извесно и вистинито. Да, тао шо е горе е исто као тао доле и тао шо е доле е исто као тао горе. Затоа за да би се вршеле чудеса на едното нешо. А као сите нешта се направени од тао едно така сите нешта во животот потекнуваат од него. Ќе одделиш жешко од студено, густо од ретко, тешко од лесно со голема умешност. Искачувајќи се од земјата и повторно враќајки се на неа. Преземи ја мудроста, твоја ќе е славата... Сета темнина ќе побега од тебе а ти ќе постанеш Моќна Унитарна Сила на Севкупната ТАО Јакост.“ од книга „Астрологија 10дневни циклуси декади“ Трајко П. ISBN9989-766-04-5

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
абе батки, ова беше чиста шала, итар пејо кајндоф итроштина. идеата ми беше: ако бог вели „Верувај во мене и ќе имаш вечен живот“ тогај итриот човек да се нафати еднаш до два-три пати да верува а откако се стекне со вечен живот (вечниот живот вечно трае па еднаш да го добиеш никад не ќе го изгубиш) да му се прави важен на бог.

ТАБУЛА СМАРАГДИНА според ХЕРМЕС: „Да, вистина е без лага. Сосем извесно и вистинито. Да, тао шо е горе е исто као тао доле и тао шо е доле е исто као тао горе. Затоа за да би се вршеле чудеса на едното нешо. А као сите нешта се направени од тао едно така сите нешта во животот потекнуваат од него. Ќе одделиш жешко од студено, густо од ретко, тешко од лесно со голема умешност. Искачувајќи се од земјата и повторно враќајки се на неа. Преземи ја мудроста, твоја ќе е славата... Сета темнина ќе побега од тебе а ти ќе постанеш Моќна Унитарна Сила на Севкупната ТАО Јакост.“ од книга „Астрологија 10дневни циклуси декади“ Трајко П. ISBN9989-766-04-5
Вечниот живот не е закупен паркинг па да можеш откако ќе го закупиш да се правиш фраер..Ако еднаш си спасен не значи дека си за цел живот..спасението се губи..Надитрување со Господ не е популарен спорт кај разумните.

dedanoe

As sum A ss um
Член од
3 ноември 2008
Мислења
312
Поени од реакции
7
тогај мислам дека имам причина помалку да се трудам да му верувам на бог, а башка што сатисфакција има бог од мојата верба во него за да ме нагрди сс вечен живот? а, а?

сакав да кажам дека наградата вечен живот за верба во бог тогај повеќе наликуе на сизифова јаловина: таман ќе ја дотуркам карпата до врв и оп таа се стркалала надолу. таман сум заслужил вечен живот со цел ден верба во бог и во сонот сето тоа сум го изгубил па утреден се од ново???

neutral is better than good and even worst than bad

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
тогај мислам дека имам причина помалку да се трудам да му верувам на бог, а башка што сатисфакција има бог од мојата верба во него за да ме нагрди сс вечен живот? а, а?
Прашај го татко ти што награда и сатисфакција има од твојата верба во него...па ќе ти стане јасно..
Инаку наградата за вечен живот е секојдневна борба..за жал

dedanoe

As sum A ss um
Член од
3 ноември 2008
Мислења
312
Поени од реакции
7
можеш ли да ја наговориш Наташа АндреЕва од Демир Трајко 72 Нерези Скопје да ме сака и да се венча сс мене така што ќе ја увериш дека за возврат ќе ја направам Прва Примадона На Армагеддон шо е еднакво на господарка на паралелниот микро-макро мулти универз. смешно ми е... оти довербата како и љубовта треба да се безусловни, самоиницијативни т.е. неможат да бидат мотивирани со награди. љубовта е по моја дефиниција нагон со кој итаме во потрага за исцелување со тао шо ни фали. Неможам да и понудам на Наташа пари за да се вљуби во мене ако таа природно нема таква потреба. Да беше така ќе можеше да си излезеш на пазар и да си купиш 5кг љубов, нали???

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
можеш ли да ја наговориш Наташа АндреЕва од Демир Трајко 72 Нерези Скопје да ме сака и да се венча сс мене така што ќе ја увериш дека за возврат ќе ја направам Прва Примадона На Армагеддон шо е еднакво на господарка на паралелниот микро-макро мулти универз. смешно ми е... оти довербата како и љубовта треба да се безусловни, самоиницијативни т.е. неможат да бидат мотивирани со награди. љубовта е по моја дефиниција нагон со кој итаме во потрага за исцелување со тао шо ни фали. Неможам да и понудам на Наташа пари за да се вљуби во мене ако таа природно нема таква потреба. Да беше така ќе можеше да си излезеш на пазар и да си купиш 5кг љубов, нали???
Мешаш баби и жаби...Таа девојка не си јас створил па да бараш да те сака..не дај боже да е за твоја слава..Се работи за однос креатор-креација..И плус имаш слободна волја да избереш..Последиците се јасни како во твојот пример..НЕМА СВАДБА..

dedanoe

As sum A ss um
Член од
3 ноември 2008
Мислења
312
Поени од реакции
7
јас поставив еквиваленција од типот: Бог бара верба во него нуди вечен живот; Јас барам Наташа да ме сака и нудам кралски трон.

Верба, љубов, надеж и мудрост не се рентабилни предмети на трговија. Ете тао ми беше зборо.

^ Ghost Rider ^

Biker Boy
Член од
27 октомври 2008
Мислења
372
Поени од реакции
8
normalno deka ne,se sto e vo temnina ke se rasvetli i se sto e skrieno ke se otkrie na sudniot den,gore na neboto na kniga se zapisuva se sto sekoj covek pravi tuka na zemjata dali loso ili dobro

Член од
23 октомври 2008
Мислења
256
Поени од реакции
18
Само ГОСПОД е вецен И никој не му мози на господ ни цовек ни дзин НИкој ....:pred::pred::pred::pred:

Kajgana Shop

На врв Bottom