M
Mr.InF3ction
Гостин
А што поточно се расипа?Ми се расипаа Gadgets... шо да им праам сеа?
А што поточно се расипа?Ми се расипаа Gadgets... шо да им праам сеа?
да брат сум забораил, пошто ретко се ставам иам за полагање до вторник, после тоа евентуално вторник доцна навечер ќе го репаирнам па да видам дали ќе има промени...Што имаш инсталирано откога почна да ти се јавува овој проблем.Заборави да ми одговориш на ова
некако не си ми јасен во изразувањево баш,memorijata од графичката ке да е изгледа крева поќе од максимумот а може и рамот пошо истиот проблем го имав
така 10 тина пати ми напрај и изгоре и рамот и графичката
епа така и кај мене праше од кога стаив виндоус седум ама многу ретко е после од кога инсталирав фотошоп и афтер ефект и 5-6 пати со ред ми праеше така за на крај да не се ни пуште комп. Беа изгорени прво графичката после рамот.да брат сум забораил, пошто ретко се ставам иам за полагање до вторник, после тоа евентуално вторник доцна навечер ќе го репаирнам па да видам дали ќе има промени...
иначе иам инсталирано need for speed hot persuit 2, adobe flash cs5 и уште некои ситни плеери, двд рипер и некои rar password endoder програмчиња.
некако не си ми јасен во изразувањево баш,мене ми прави и по 5-6 пати во еден ден, ако не и повеќе зависи од времето на користење...се на се од почетокот на проблемот со сега сигурно над 100 пати :kesa:ТочкиЗапиркиНемашВоРеченицаваПровериДаНеИмашПроблемСоТастатураттттттттА
епа така и кај мене праше од кога стаив виндоус седум ама многу ретко е после од кога инсталирав фотошоп и афтер ефект и 5-6 пати со ред ми праеше така за на крај да не се ни пуште комп. Беа изгорени прво графичката после рамот.
ама ако имаш 3 ГБ рам не вервам да е до рамот.
Фала на помошта, о, ти, голем комичару.Попрај ги
Го имам CCleaner-от, дури и некој си Windows 7 Manager, ама пак не помогнаа ни двете.Ова се дешава понекогаш и кај мене на 7ката....ги поправам така што ќе скенирам со CCleaner и ке исчистам непотребни фајлови и регистри, и се поправа.....пробај...
Кога ќе отворам некој Gadget, ми го дава со error, поточно неможе да го отвори, го дава само како укочена слика. Тоа е најдобро што можам да објаснам, едино да сликам и да поставам слика.А што поточно се расипа?
Фала на помошта, о, ти, голем комичару.
Го имам CCleaner-от, дури и некој си Windows 7 Manager, ама пак не помогнаа ни двете.
Кога ќе отворам некој Gadget, ми го дава со error, поточно неможе да го отвори, го дава само како укочена слика. Тоа е најдобро што можам да објаснам, едино да сликам и да поставам слика.
џабе ке форматираш и репеар / ако работиш фотошоп и слични програми земиси 1 гб рам и не е скапо пошо може да ти се заебе рамотнемам 3гб, туку 2, и имам Ge Force 8500 GT+ со 1024 мб.
ќе пробам да рипернам, да видам дали ќе се подобри, ако не да пробам со х32 битна 7-ца има некоја разлика?
имам AMD ATHLON 64x2 Dual Core Processor 4000+ 2.1 GHz
(ќе се изнервирам ќе се вратам на икспе додека не дојдат подобри времиња)
Дали ти прави така со дифолт гаџети на седмицата или само со тие што си ги инсталирал додатно или со сите?Кога ќе отворам некој Gadget, ми го дава со error, поточно неможе да го отвори, го дава само како укочена слика. Тоа е најдобро што можам да објаснам, едино да сликам и да поставам слика.
Како си наместил во контрол панел, дека си од Macedonia?Да не знае некој зошто основниот weather gadget што иде со Windows 7та не можам да го користам?
Поточно, ми вика Service not available at your location.
А гледам по скриншотови скоро сите тој gadget си го користат, основнот.
Да, Macedonia ми е наместено. Да мењавам или?Како си наместил во контрол панел, дека си од Macedonia?
Стај си My Weather и не се замарај.
MSN Weather - изгледа исто како тој основниот од Мајкрософт + го користи истиот сервис, МСН, работи и кај нас, со Македонија избрано во контрол панел.Да, Macedonia ми е наместено. Да мењавам или?
Инаку сеа си го користам оној HTC гаџетот, али сакав да знам што поточно е проблемот.
Фала
Болдираново требаше да го пишеш во првиот пост каде што “побара“ помош. А на тоа прашање што таму го постави, доби соодветен одговор.
Сега: Од кога ти прави вака и што точно си направил пред да ти се појавува ова?
Пробај со систем ристор.
Го преинсталирав пцто, и сеа се океј.Дали ти прави така со дифолт гаџети на седмицата или само со тие што си ги инсталирал додатно или со сите?
Aко ти прави со тие што си ги инсталирал пробај избриши ги и пак инсталирај ги. Ако нејќе пак оди на : C/Users/TVOJ USER/AppData/Local/Microsoft/Windows Sidebar/Gadgets избриши ги од тука и пробај да ги инсталираш пак.
Ако не помага ова или ти прави со сите гаџети како што кажа корун кажи што си инсталирал последно... некоја тема за седмица или слично?
јас немам ставено воопшто гадгети1. "пц" не се преинсталира туку windows
2. заради ебани гаџети го преинсталира?