Windows 7

• Креатор на темата Креатор на темата m.i.n.a
  • Време на започнување Време на започнување
потполно се слагам со начинот на справување на проблемот, а не само формат...у секој случај искуство плуст за нареден пат...да речеме формат, а шо праам ако проблемот продолжи и понатака на пример... значи тука сме јасни и затоа си доби зеленко, како и за првиот чекор (забраната за растарт)...

ќе постапам според тоа, па понатака како ќе се дешаваат стварите ќе те контактирам на профил или пп (се надевам можам да сметам на тебе)
заеби профил/пп пишувај тука, од едноставна причина што можеби некогаш некој ќе има сличен проблем па може ќе му помогнат нашите постови

потполно се слагам со начинот на справување на проблемот, а не само формат...у секој случај искуство плуст за нареден пат...да речеме формат, а шо праам ако проблемот продолжи и понатака на пример... значи тука сме јасни и затоа си доби зеленко, како и за првиот чекор (забраната за растарт)...

ќе постапам според тоа, па понатака како ќе се дешаваат стварите ќе те контактирам на профил или пп (се надевам можам да сметам на тебе)

Чим е вин7, опни го цдто, бутирај од него, и иди репаир.

Вие со форматов шо ви е единствен начин, вратете се си се на дегенската Бадијала.Одма.

заеби профил/пп пишувај тука, од едноставна причина што можеби некогаш некој ќе има сличен проблем па може ќе му помогнат нашите постови

у право си...така и ќе биде...
- го деактивирав автоматското рестартирање на компјутерот.....работам со полна пареа 2-3 часа...ко за беља нема проблеми сеа.... марфи на дело :)
Чим е вин7, опни го цдто, бутирај од него, и иди репаир.
со репаир само се делува врз системските фајлови и ги поправа грешките, а податоците ги остава на истата позиција така или се лажам?

Добра поента тоа е и целта.

На компјутерот имам инсталирано и XP и 7. И на двата оперативни системи Screen refresh rate ми е наместен на 75 MHZ (отсекогаш бил толку, уште од кога го користам компјутеров од пред 5-6 години) но забележувам дека кога користам 7-ца некако екранот е поразличен отколку со ХР, особено кога преовладува белата боја, веднаш ми реагираат очиве. Дали тоа значи дека за 7-ца треба сепак поголем refresh rate? (А повеќе од 75MHZ не поддржува мониторот).

Инаку имам обичен CRT монитор а графичката ми е GeForce FX 5500.

На компјутерот имам инсталирано и XP и 7. И на двата оперативни системи Screen refresh rate ми е наместен на 75 MHZ (отсекогаш бил толку, уште од кога го користам компјутеров од пред 5-6 години) но забележувам дека кога користам 7-ца некако екранот е поразличен отколку со ХР, особено кога преовладува белата боја, веднаш ми реагираат очиве. Дали тоа значи дека за 7-ца треба сепак поголем refresh rate? (А повеќе од 75MHZ не поддржува мониторот).

Инаку имам обичен CRT монитор а графичката ми е GeForce FX 5500.

Оптимални вредности за ЦРТ.
15" = 800x600 @ 85Hz
17" = 1024x768 @ 85Hz
19" = 1280x960 @ 85Hz

Значи се мести на резолуцијата на која е достапно 85 Hz, на било која помала фреквенција болат очите. Некои поскапи монитори поддржуваат и повисоки резолуции и фреквенции од овие оптимални, пример имаше поскапи 19ки кои на 1280x900 нудеа 100 Hz, a на 1600x1200 нудеа 85 Hz.

Значи избери ја резолуцијата на која е достапно 85Hz. Најверојатно ќе се совпаѓа со табелчето погоре.

17 инчи сум, но 1024x768 не ја сакам, преголеми ми ги прави иконите, менијата и сл.
1152х864 користам со години и тоа на 75 MhZ, како што кажав ништо поголемо од тоа не поддржува =)
Ништо тоа е тоа, Windows 7 ќе почека подобри времиња =)

Оптимални вредности за ЦРТ.
15" = 800x600 @ 85Hz
17" = 1024x768 @ 85Hz
19" = 1280x960 @ 85Hz

Значи се мести на резолуцијата на која е достапно 85 Hz, на било која помала фреквенција болат очите. Некои поскапи монитори поддржуваат и повисоки резолуции и фреквенции од овие оптимални, пример имаше поскапи 19ки кои на 1280x900 нудеа 100 Hz, a на 1600x1200 нудеа 85 Hz.

Значи избери ја резолуцијата на која е достапно 85Hz. Најверојатно ќе се совпаѓа со табелчето погоре.
Кај мене е на 60Hz 1080p native па немам ни друга опција освен 60Hz шо може да биде?

17 инчи сум, но 1024x768 не ја сакам, преголеми ми ги прави иконите, менијата и сл.
1152х864 користам со години и тоа на 75 MhZ, како што кажав ништо поголемо од тоа не поддржува =)
Ништо тоа е тоа, Windows 7 ќе почека подобри времиња =)

Штеди си ги очите ко ти велам. Поарно земај друг монитор ако не сакаш вака.

Во Хрватска, точка од законот за заштита на работно место вели дека работодавецот е должен (или администраторот кој е вработен) сите ЦРТ монитори да ги намести да работат на фреквенција на освежување од 85Hz или поголема.

Кај мене е на 60Hz 1080p native па немам ни друга опција освен 60Hz шо може да биде?
LCD и CRT не е исто. Поинаку работат LCD.

имама 64х 7-ца, 3 месеца ја користам без проблем, сеа почна од време на време да му се дешава blue screen, со некој натпис core dump бла бла, што ти ја знам цел екран е испишан али неможам да видам што, бидејки така одбројува некој 3-4 секунди пред да се рестартира....

ова ми се случува во моменти кога работам на пример: отворен пребарувач, винап, уторент, мсн, скајп, и да речеме фотошоп....
размислувам нешто со рамот да не има проблем, да не се троши цела работна меморија итн. ? :nesum:
решение?
благодарам однапред

memorijata од графичката ке да е изгледа крева поќе од максимумот а може и рамот пошо истиот проблем го имав
така 10 тина пати ми напрај и изгоре и рамот и графичката

Ми се расипаа Gadgets... шо да им праам сеа? :)

Ова се дешава понекогаш и кај мене на 7ката....ги поправам така што ќе скенирам со CCleaner и ке исчистам непотребни фајлови и регистри, и се поправа.....пробај...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom