Windows 7

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
дечки, ме интересира дали некој од вас инсталирал SP1 на Windows7? што се има во него и дали имал некакви проблеми со оперативниот систем? гледам на интернет има повеќе верзии од сервис пакот и тоа различни и по големина. еден е на пример 1,4GB, а друг има и од 4GB. кој да го употребам и читам тука дека правите update на оперативниот? зошто? имате лиценцирани?

линк за сервис пакот-->http://www.platinumw.org/viewtopic.php?t=1871809&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=&sid=42b2cce47702dc40d2b67ed228ef9cc3
Само прочитај ја странава...... :nesum:

--- надополнето ---

Така и си мислев, :(

Како може да ја проверам Ip адресата? ми ја бара кога пробувам да се конектирам со лан кабел..
Како може да ти бара IP адреса?

Само ставаш кабелот и толку, имаш интернет ОСВЕН ако не си на Кејблтел. Тие се торлаци, ќе мора да им се јавиш, па да кажеш дека не сакаш интернет преку USB туку преку LAN па да ти пуштат, да те регистрираат и миљон непотребни глупости.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
која страна да ја погледнам и што во неа?
Мислев БАШ на оваа страна БАШ од овој подфорум (Windows 7)

Тоа што ти треба го објаснија неколку мислења погоре НА ИСТАВА СТРАНА (сега веќе претходна) која ти реков претходно да ја прочиташ.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
124
Поени од реакции
3
биди малку попрецизен во кажувањата. ме реплицираш, а во репликата и линкот стои што сум го поставил. од кај да знам на која страна мислиш!!! не гледам на гравчиња тука...

пс-башка ја погледнав претходната страна и не најдов одговор на тоа што ме интересираше. твојата препорака за жал не ми помогна. убаво прашав, најдов неколку верзии на SP1 за Win7 и ме интересира која е која? немам правено update на оперативниот и дали во тој случај би имал проблем со инсталирање на SP1?

Мислев БАШ на оваа страна БАШ од овој подфорум (Windows 7)

Тоа што ти треба го објаснија неколку мислења погоре НА ИСТАВА СТРАНА (сега веќе претходна) која ти реков претходно да ја прочиташ.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Оти бе брзате со тој SP1???? шо е работата??? ќе ви замини возот, па официјално не е претставен од Microsoft, шо куроми брзате .... и така сите знаеме дека визуелни промени нема, не е бог знае што...почекајте до официјано презентација за брзо потоа ќе има линкови и симнувајте.....

Член од
10 јануари 2011
Мислења
124
Поени од реакции
3
ете таков одговор чекав. да видам вакво мислење. ;)

Оти бе брзате со тој SP1???? шо е работата??? ќе ви замини возот, па официјално не е претставен од Microsoft, шо куроми брзате .... и така сите знаеме дека визуелни промени нема, не е бог знае што...почекајте до официјано презентација за брзо потоа ќе има линкови и симнувајте.....

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
биди малку попрецизен во кажувањата. ме реплицираш, а во репликата и линкот стои што сум го поставил. од кај да знам на која страна мислиш!!! не гледам на гравчиња тука...

пс-башка ја погледнав претходната страна и не најдов одговор на тоа што ме интересираше. твојата препорака за жал не ми помогна. убаво прашав, најдов неколку верзии на SP1 за Win7 и ме интересира која е која? немам правено update на оперативниот и дали во тој случај би имал проблем со инсталирање на SP1?
Еве ти на “тацна“ тоа што не си го прочитал во претходната страна:

Windows 7 SP1 to Release Tomorrow? ... Застанете со симнување..не брзајте, ќе го најават официјално овие дена, се зборува за утре, можеби и да не е , ама кај и да е ќе биди овие дека по гласилата, затоа почекајте официјално обраќање со Microsoft и потоа симнувајте....Останете на вашите Windows 7 затоа што мислам ќе биде објавено и преку Windows Update опцијата, така што само ќе надградите без потреба од бришење на никакви податоци....позз :salut:

--- надополнето ---

П.С. Тоа што го гледате на торентите е RTM - Release To Manufacturing
The term "release to manufacturing" or "release to marketing" (both abbreviated RTM)—also known as "going gold"—is used to indicate that the software has met a defined quality level and is ready for mass distribution either by electronic means or by physical media. RTM usually does not mean the software is actually released; it would in most cases mean that the software is being released to manufacturers, for pre-installation on ready machines, or for the manufacturer to adjust the software for their manufactured hardware and settings. The term does not define the delivery mechanism, it only states that the quality is sufficient for mass distribution. The deliverable from the engineering organization is frequently in the form of a gold master CD used for duplication or to produce the image for the web.
RTM happens prior to general availability (GA) when the product is released to the public.

--- надополнето ---

Не реков за тебе.. ако не прашаш нема да знаеш, онака реков за објаснувањето дека предетално е :smir:
Тој е истиот што они официјално ќе го извадат утре задутре. Мали се шансите да има промени, а и да има се решава со апдејт. Така да слободно може да се симне. У Март ќе има RC, што е исто со RTM.
Што во март? Иначе RC != RTM. а RTM=Final во 99% од случаите.
Вака оди обично, alpha>beta>RC>RTM>Final. Што значат кратенките, википедија.

Ништо нема да смени, како обичен апдејт ќе си дојди. Ако ги имате сите претходни апдејти, овај ќе биди едно 20-30 мегабајти (моја претпоставка).
Околу 500 мегабајти се најавува....Главно ќе бидат подобрени некои функции, а во визуелниот дел не очекувајте никакви промени...
Тоа е целиот. За чист Win 7 без апдејти -> win 7 sp1. Значи СП1 ги содржи сите апдејти досега издадени.

Ако си ги инсталирал сите надоградувања досега, windows update нема да симни 500 мега туку само неколку.

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640
Читам за апдејт некако се буните, што е проблемот со апдејтување на оперативниот? Што има врска лиценциран - нелиценциран за апдејт? Па повеќето од апдејтите за оперативниот се за да ги закрпат разните пропусти преку кои би можеле разни вируси и хакерчиња да ви наштетат. Јас сум ги инсталирал повеќето апдејти што се пуштени само некои кои знам дека не ми се потребни не ги инсталирам. Воопшто да не го апдејтнеш оперативниот е стварно глупо, така поубоо на XP да си се вратите XD

Член од
10 јануари 2011
Мислења
124
Поени од реакции
3
форумов постои и некои членови да одговорат на прашања што ги знаат или ги виделе одговорите на истите. јас пошо не знам да гледам на гравчиња и да не губам време да пребарувам која е претходната страна во 173 страни затоа прашав конкретно. во таков случај се бара на „тацна“, шо би го рекол ти, пријателу мој млад.

Еве ти на “тацна“ тоа што не си го прочитал во претходната страна:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
форумов постои и некои членови да одговорат на прашања што ги знаат или ги виделе одговорите на истите. јас пошо не знам да гледам на гравчиња и да не губам време да пребарувам која е претходната страна во 173 страни затоа прашав конкретно. во таков случај се бара на „тацна“, шо би го рекол ти, пријателу мој млад.
Верувај, одговарам на многу прашања.... ама кога одговорот ти е пред тебе на монитор.... не сум задолжен ДО ТОЛКУ се на тацна да ви носам...
Треба малку да се потрудите, па ако не успеете во тоа што го барате, прашајте, а не одма да прашувате па да си чекате некој друг да се замара за вашите проблеми на кои одговорот е ПРЕД ВАШИТЕ ОЧИ.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
124
Поени од реакции
3
твојата препорака не се наоѓаше во претходната страна! остануваат уште 172 претходни страни. дали имаш осет колку е тоа пребарување?

Верувај, одговарам на многу прашања.... ама кога одговорот ти е пред тебе на монитор.... не сум задолжен ДО ТОЛКУ се на тацна да ви носам...
Треба малку да се потрудите, па ако не успеете во тоа што го барате, прашајте, а не одма да прашувате па да си чекате некој друг да се замара за вашите проблеми на кои одговорот е ПРЕД ВАШИТЕ ОЧИ.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Читам за апдејт некако се буните, што е проблемот со апдејтување на оперативниот? Што има врска лиценциран - нелиценциран за апдејт? Па повеќето од апдејтите за оперативниот се за да ги закрпат разните пропусти преку кои би можеле разни вируси и хакерчиња да ви наштетат. Јас сум ги инсталирал повеќето апдејти што се пуштени само некои кои знам дека не ми се потребни не ги инсталирам. Воопшто да не го апдејтнеш оперативниот е стварно глупо, така поубоо на XP да си се вратите XD
Пер зборавме за апдејт преку опцијата Windows Update за Service Pack 1, Ова ти што го напиша......го знаеме брат:toe: .... позз :smir:

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640
Пер зборавме за апдејт преку опцијата Windows Update за Service Pack 1, Ова ти што го напиша......го знаеме брат:toe: .... позз :smir:
Пер знам шо се куца цело време али читам многу за апдејт се мрштат и го спомнуваат тој посебен апдејт за откривање на лажните активации, а и читам некои пишале не го апдејтуваат оперативниот дека не им бил лиценциран или било шо. Се на се апдејтите се потребни, а првиот сервис пакет што допрва ќе дојде нема потреба од брзање. ќе го пуштат преку апдејт и ќе си го инсталнат сите без да му ја мислат. Поздрав

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Пер знам шо се куца цело време али читам многу за апдејт се мрштат и го спомнуваат тој посебен апдејт за откривање на лажните активации, а и читам некои пишале не го апдејтуваат оперативниот дека не им бил лиценциран или било шо. Се на се апдејтите се потребни, а првиот сервис пакет што допрва ќе дојде нема потреба од брзање. ќе го пуштат преку апдејт и ќе си го инсталнат сите без да му ја мислат. Поздрав
Болдираново и јас не можам да го разберам, и мои другари истово ми го велат, а тие се само закрпи - ништо друго.За сервис пакетот и јас погоре кажав дека брзање не треба, ќе дојди кај и да е, важно за брзо така да мене ништо не ми менува дали ќе чекам 1 недела или месец, ама важно ќе си го симнам од официјална страна или преку Windows Uptade, така да знам дека сум на прав пат.....поздрав :smir:

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.434
Поени од реакции
11.352
Да ви кажам подобро ми беше со XP, изгледа Windows 7 не е за pc со ram 1G :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom