Windows 7

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Прави непотребен трансфер (write) на дискот.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Прави непотребен трансфер (write) на дискот.
Па стави само да те известува кои апдејти се нови и ти одбери си што да инсталираш. Многу се подобрува оперативниот систем од нив, а и ќе знаеш кога имаш најнови драјвери за компонентите.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Па стави само да те известува кои апдејти се нови и ти одбери си што да инсталираш. Многу се подобрува оперативниот систем од нив, а и ќе знаеш кога имаш најнови драјвери за компонентите.

Tака е ставено, а згора на тоа све си работи како што треба, еднаш у месецот правам по некој апдејт, лично никогаш не ми биле потребни и нити ми помогнале нити одмногнале, се е до тоа како ќе се однесуваш со софтверот којшто го имаш, patience is key :)

Член од
26 јануари 2007
Мислења
828
Поени од реакции
842
Дечки дали некој од вас пробал Netbook со Intel atom x84 со околу 1.8 ghz и 1gb RAM да фура Windows 7 ? Ако некој има искуство пишете дали ќе вози нормално или ќе биде ептен споро.
Поздрав

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Дечки дали некој од вас пробал Netbook со Intel atom x84 со околу 1.8 ghz и 1gb RAM да фура Windows 7 ? Ако некој има искуство пишете дали ќе вози нормално или ќе биде ептен споро.
Поздрав
Споро ќе биде, стави барем уште 1 гб рам.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Што во март? Иначе RC != RTM. а RTM=Final во 99% од случаите.
Вака оди обично, alpha>beta>RC>RTM>Final. Што значат кратенките, википедија.

Ништо нема да смени, како обичен апдејт ќе си дојди. Ако ги имате сите претходни апдејти, овај ќе биди едно 20-30 мегабајти (моја претпоставка).
Околу 500 мегабајти се најавува....Главно ќе бидат подобрени некои функции, а во визуелниот дел не очекувајте никакви промени...

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Околу 500 мегабајти се најавува....Главно ќе бидат подобрени некои функции, а во визуелниот дел не очекувајте никакви промени...
Тоа е целиот. За чист Win 7 без апдејти -> win 7 sp1. Значи СП1 ги содржи сите апдејти досега издадени.

Ако си ги инсталирал сите надоградувања досега, windows update нема да симни 500 мега туку само неколку.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Тоа е целиот. За чист Win 7 без апдејти -> win 7 sp1. Значи СП1 ги содржи сите апдејти досега издадени.

Ако си ги инсталирал сите надоградувања досега, windows update нема да симни 500 мега туку само неколку.
Секако :smir: ... Така и мислев....неубо се искажав :back:

Член од
26 јануари 2007
Мислења
828
Поени од реакции
842
Споро ќе биде, стави барем уште 1 гб рам.
Нема да е толку споро од рамот колку што ќе е од процесорот, btw инсталирав Windows 7 денес и доста солидно работи, земајќи фактот дека е Netbook и дека ќе ми треба највеќе за на факултетот, за интернет и не толку комплексни работи, работи како шлаг. Аерото работи супер и ептен сум изненаден од стабилноста.
:) Ептен cool изгледа

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Нема да е толку споро од рамот колку што ќе е од процесорот, btw инсталирав Windows 7 денес и доста солидно работи, земајќи фактот дека е Netbook и дека ќе ми треба највеќе за на факултетот, за интернет и не толку комплексни работи, работи како шлаг. Аерото работи супер и ептен сум изненаден од стабилноста.
:) Ептен cool изгледа
Не, него до рамот ќе биде, можеш да бидеш сигурен :)

A за дизајнот нема муабет, одличен е и јас сум голем фан, дури визуелните сетинзи ги ставам на максимум :)

?

..........

Гостин
Инсталирав Windows 7 ultimate x64 bit, сега имам проблем, драјверите од модемот не се компактибилни неможам да ги инсталирам, барав за 64бит њињдоус неможам да најдам...се работи за:motorola surfboard sb5101

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Инсталирав Windows 7 ultimate x64 bit, сега имам проблем, драјверите од модемот не се компактибилни неможам да ги инсталирам, барав за 64бит њињдоус неможам да најдам...се работи за:motorola surfboard sb5101
Не постојат 64 битни драјвери за тој модем. Можеш да го користиш САМО преку LAN кабел.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
124
Поени од реакции
3
дечки, ме интересира дали некој од вас инсталирал SP1 на Windows7? што се има во него и дали имал некакви проблеми со оперативниот систем? гледам на интернет има повеќе верзии од сервис пакот и тоа различни и по големина. еден е на пример 1,4GB, а друг има и од 4GB. кој да го употребам и читам тука дека правите update на оперативниот? зошто? имате лиценцирани?

линк за сервис пакот-->http://www.platinumw.org/viewtopic.php?t=1871809&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=&sid=42b2cce47702dc40d2b67ed228ef9cc3

Kajgana Shop

На врв Bottom