M
Mr.InF3ction
Гостин
Јас имам Win x64 и Realtek звучна и overclock од 2.4 на 2.8 и немам BSOD само кога ќе клокнам до 3Ghz или повеќе го имамИмаш REALTEK звучна и/или оверклок на процесор/рам?
Јас имам Win x64 и Realtek звучна и overclock од 2.4 на 2.8 и немам BSOD само кога ќе клокнам до 3Ghz или повеќе го имамИмаш REALTEK звучна и/или оверклок на процесор/рам?
Што матична и рам имаш (поточно)?Јас имам Win x64 и Realtek звучна и overclock од 2.4 на 2.8 и немам BSOD само кога ќе клокнам до 3Ghz или повеќе го имам
64 битниот процесор е наменет за 64 битни процесори (кои всушност се сите процесори произведени од 2006та па наваму). Така да ако имаш минимум 2 јадрен процесор - инсталирај си Windows 7 64 bit.Пошто ме мрзи да читам, некој ќе може да ми ја објасни разликата помеѓу 32 и 64 битен Windows 7 ?
32битен OS "гледа" до 3.5ГБ РАМ, додека 64битните многу повеќе, на пр кај виста 64битна до 128GB (мислам дека така беше), кај 64битна 7ца многу повеќе, не се сеќавам точно. Исто така 64битните верзии подобро, т.е. поефикасно ги искористуваат 64битните и повеќејадрените процесори. И да мораш да имаш 64битен процесор и 2гига РАМ најмалце за да ставиш 64битна 7ца.Пошто ме мрзи да читам, некој ќе може да ми ја објасни разликата помеѓу 32 и 64 битен Windows 7 ?
P43T-A2 и DDR2 800 Mhz PQIШто матична и рам имаш (поточно)?
Имам 4 GB рам, е сеа тоа за процесорот незнам. Кај може да се провери?32битен OS "гледа" до 3.5ГБ РАМ, додека 64битните многу повеќе, на пр кај виста 64битна до 128GB (мислам дека така беше), кај 64битна 7ца многу повеќе, не се сеќавам точно. Исто така 64битните верзии подобро, т.е. поефикасно ги искористуваат 64битните и повеќејадрените процесори. И да мораш да имаш 64битен процесор и 2гига РАМ најмалце за да ставиш 64битна 7ца.
Ова е накратко објаснето, така да ако те интересира повеќе можеш да тркнеш на Википедиа
http://en.wikipedia.org/wiki/64-bit#32-_vs_64-bit
Името на процесорот?Имам 4 GB рам, е сеа тоа за процесорот незнам. Кај може да се провери?
Симни CPU-Z.Имам 4 GB рам, е сеа тоа за процесорот незнам. Кај може да се провери?
Pentium(R) Dual-Core CPU T4300 @ 2.10 GhzИмето на процесорот?
Можеш да ставиш 64битен Win7.Pentium(R) Dual-Core CPU T4300 @ 2.10 Ghz
Океј, фала другар.Можеш да ставиш 64битен Win7.
npОкеј, фала другар.
Можеш и немој. PENTIUM не е за х64.Pentium(R) Dual-Core CPU T4300 @ 2.10 Ghz