Windows 7

Член од
30 ноември 2008
Мислења
32
Поени од реакции
0
malce pomos ako mozit.Vaka instalirav win7 i sea ko ke go uklucvam kom mi davat da biram dali sakam xp ili win7 ama jas sakam win7 po default odma da mi se uklucvit.E sea dali znajt nekoj kako mozam to da go napram bez da go preinstalirvam pak. Fala :)

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
во 7-цата во старт ќе напишиш msconfig и стегај ентер, ќе ти се отворит едно пенџерче имат таму boot и ќе средиш таму

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
malce pomos ako mozit.Vaka instalirav win7 i sea ko ke go uklucvam kom mi davat da biram dali sakam xp ili win7 ama jas sakam win7 po default odma da mi se uklucvit.E sea dali znajt nekoj kako mozam to da go napram bez da go preinstalirvam pak. Fala :)

Десен клик на Computer Properties
лево горе оди во Advanced system settings

Startup and recovery settings

Time to display list of operating systems одштиклирај го и ОК

Член од
30 ноември 2008
Мислења
32
Поени од реакции
0
Fala mn go srediv :)

--- надополнето ---

iam uste eden problem mi seckat glasov na youtube pesna ko ke slusam do sho mojt da e drajveri barat novi ili ?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.741
Поени од реакции
18.490
Fala mn go srediv :)

--- надополнето ---

iam uste eden problem mi seckat glasov na youtube pesna ko ke slusam do sho mojt da e drajveri barat novi ili ?
D

Пробај со нови драјвери или ако ги имаш најновите пробај со една постара верзија.

S

Sheldon Cooper

Гостин
Знае ли некоj дали може некако да се преместуваат иконите во Windows7 ? Кога ќе влезам во некоj фолдер неможам да ги местам по моj избор туку автоматски се местат по име, големина или вид

T

Tetro

Гостин
Знае ли некоj дали може некако да се преместуваат иконите во Windows7 ? Кога ќе влезам во некоj фолдер неможам да ги местам по моj избор туку автоматски се местат по име, големина или вид
Влези во папката кај што сакаш да ги местиш
Десен клик
Sort by - имаш тука неколку опции
клик на More... - имаш тука 87636 опции :wink:

S

Sheldon Cooper

Гостин
Влези во папката кај што сакаш да ги местиш
Десен клик
Sort by - имаш тука неколку опции
клик на More... - имаш тука 87636 опции :wink:
Фала, го пробав ова ама пак не ми го решава проблемот х) На WindowsXP беше многу попрактично влечењето на фаjловите, можеше каде сакаш да си го поставиш фаjлот..незнам зашто е исфрлена оваа опциjа во седмицава...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Фала, го пробав ова ама пак не ми го решава проблемот х) На WindowsXP беше многу попрактично влечењето на фаjловите, можеше каде сакаш да си го поставиш фаjлот..незнам зашто е исфрлена оваа опциjа во седмицава...
Што ќе ти е баш таа опција?

S

Sheldon Cooper

Гостин
Што ќе ти е баш таа опција?
Па пример имам слика(1), слика(2), слика(3) и сакам слика(3) да оди во средина или еве друг пример, листа на песни и сакам некои песни да ги издвоjам и да ги ставам на почеток. Воглавно затоа ми треба иначе другото е океj

T

Tetro

Гостин
Па пример имам слика(1), слика(2), слика(3) и сакам слика(3) да оди во средина или еве друг пример, листа на песни и сакам некои песни да ги издвоjам и да ги ставам на почеток. Воглавно затоа ми треба иначе другото е океj
Ќе им смениш име, на пр.
1
2
3
4
...

Член од
10 мај 2009
Мислења
88
Поени од реакции
16
Член од
10 мај 2009
Мислења
88
Поени од реакции
16
Здраво.Ќе може ли некој да ми покаже како да го сменам својот account од administrator во standard user.

Kajgana Shop

На врв Bottom