Windows 7

• Креатор на темата Креатор на темата m.i.n.a
  • Време на започнување Време на започнување
Како во 7мицата да ги избришам инсталираните гаџети? Инсталирав неколку гаџети како GPUObserver, FB Explorer, ама веќе не ги наоѓам како потребни, а не знам како да ги избришам, само ги изгасив:toe:

Прај делит на фолдерот со гаџетот што не ти треба.Најверојатно ти се во disc C-program files-windows sidebar-gadgets и таму ке си побараш фолдери со гаџетите што сакаш да ги избришеш.

Како во 7мицата да ги избришам инсталираните гаџети? Инсталирав неколку гаџети како GPUObserver, FB Explorer, ама веќе не ги наоѓам како потребни, а не знам како да ги избришам, само ги изгасив:toe:

EDwKk.jpg

Сликата е од Виста ама исто е и во 7ка.

--- надополнето ---

Прај делит на фолдерот со гаџетот што не ти треба.Најверојатно ти се во disc C-program files-windows sidebar-gadgets и таму ке си побараш фолдери со гаџетите што сакаш да ги избришеш.

Таму се ставаат гаџети кои се инсталираат преку инсталациона програма на глобално ниво. А за секој инсталер е потребно и администраторски права (UAC). Тие што се ставени таму треба да се одинсталираат со соодветниот одинсталер а не рачно.
А останатите без UAC се инсталират на корисничко ниво и одат во
Код:
C:\Users\<korisnik>\AppData\Local\Microsoft\Windows Sidebar\Gadgets\
и тие можат да се бришат рачно.

Некој добар торент за Windows 7 Ultimate 32 битен?

Windows 7 - Проблем при стартување - ПОМОШ

Имам инсталирано Windows 7 - 32 bit. Додека скенирав во (C) новиот Анти вирус на Microsoft ми даде знак дека во компјутерот имам Тројанец, и имаше опција REMOVE. Стиснав на REMOVE и пишуваше дека вирусот е успешно отстранет. Но сега кога го уклучувам компјутерот на секое стартување на Windows ми пишува дека неможе да го најде "sshans21.dll". Помагајте ве молам!

На овој линк имате и слика:

url]

Имам инсталирано Windows 7 - 32 bit. Додека скенирав во (C) новиот Анти вирус на Microsoft ми даде знак дека во компјутерот имам Тројанец, и имаше опција REMOVE. Стиснав на REMOVE и пишуваше дека вирусот е успешно отстранет. Но сега кога го уклучувам компјутерот на секое стартување на Windows ми пишува дека неможе да го најде "sshans21.dll". Помагајте ве молам!

url]
Еве ти го одговорот.

url]

Вирусот е исчистен ама една ситница не се исчистила. Имаш две решенија
1)Отвори го старт мени и пиши msconfig. Отвори го тоа, горе појди на Startup и подлу барај запис кој во комадата содржи: rundll32.exe sshans21.dll
Исклучи го (одштиклирај го) тој запис.

Или

2)Стави чистач како CCleaner и со него исчисти го Startup или Startup entries, незнам како е точно.

Фала ви многу! Операцијата беше успешна! :vozbud:

Бидејќи не сакаше да ми се спојат 2 unallocated spaceS, Избришав 2 партиции со надеж дека ќе се спои.
Ама од тоа .!. бидна. Не само што не се споија, туку и при обид да направам партиција од тоа што порано ми беше Locad Disk D, сега ми дава error.

failed to create a new partition on the selected unused space. [Error: 0x800420f]

Помош?

GOMNA WINDOWS.jpg

А кога ќе пробам преку Disk Managment од Control Panel; ми го дава горното

Што од тука ми е потребно да инсталирам т.е од овие абдејти ?
fdfdf1281435652.jpg

Дали сте знаеле дека доколку инсталираш Виста или 7ца вракање на ХР нема ??

Дали сте знаеле дека доколку инсталираш Виста или 7ца вракање на ХР нема ??

Во кој смисол, дека нема да сакаш или нема да можеш? :) Јас имав 7 па се вратив на ХП ама зошто морав ради еден програм што не работеше на 7, инаку стварно не би се враќала :)

pa ako probas da napravis format koga veke imas instalirano ili 7ca ili vista ne mozes! Ti izleguva plav ekran i edinstvena opcija ti e da go resetiras kompjuterot istoto se slucuva bezbroj pati .... a kako si uspeala ti jas stvarno ne znam

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom