Windows 7

Член од
20 април 2010
Мислења
718
Поени од реакции
527
МИ треба помош.Сакам да си ставам нова тема(theme) на Виндоус 7 Но немам поима како.Симнав многу теми пробував да ги инсталирам и во Personalization Ја имам темата сто сакам да ја инсталирам но црна со името под неа А ништо не се менува.
Епа вака...ке си спуштиш Tune UP Utulities (2010 по можност) па на него имаш опција да доунлоадираш еден куп теми,бут скринови,позадини,икони и што уште не од официјалната страна на Тјун Ап!
Имаш на профил линк за download!

Е

експерт

Гостин
Ова како вицот со автобусот, знам шо му е, расипан е!

Е

експерт

Гостин
дали знаете некоја тема за таскбарот да изгледа како на виста?

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
дали знаете некоја тема за таскбарот да изгледа како на виста?
Ако мислиш на иконите да не се големи, можеш да го направиш вака: properties на taskbar -> штиклирај use small icons; во taskbar buttons намести "Combine when taskbar is full" или "Never combine", и со тоа го добиваш виста изгледот. Незнам зошто би ти бил оригиналниот таскбар кога овој е 2 пати подобар. :toe:

Член од
6 април 2010
Мислења
101
Поени од реакции
8
upm.jpg
Има ли чаре од ова.Веке по кузнае кој пат ми прави Blue screen error што и да правам одеднаш ќе ми се појави.Направив унистал и пак истото.

F.A.

Smile Now, Cry Later
Член од
17 април 2007
Мислења
862
Поени од реакции
3
Ми треба некој крак или такво нешто за Windows 7 пошо цело време ми кажува дека сум жртва на шкарт.

Член од
3 мај 2008
Мислења
601
Поени од реакции
7
дали некои знае да каже до што е проблемот и зошто неможам да го ставам windosw 7 на мојот компјутер: знаци го изрежав на двд и ставив двдто во двд ромот и рестарт потоа F8 и го одбрав двд ромот но немаше никакви знаци дека има двд потоа истито го пробав но со XP и се си одеше нормало значи до што е проблемот и ако може да каже дали е исто инсталирањето за хп и 7 и ако не е исто како е за 7

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
дали некои знае да каже до што е проблемот и зошто неможам да го ставам windosw 7 на мојот компјутер: знаци го изрежав на двд и ставив двдто во двд ромот и рестарт потоа F8 и го одбрав двд ромот но немаше никакви знаци дека има двд потоа истито го пробав но со XP и се си одеше нормало значи до што е проблемот и ако може да каже дали е исто инсталирањето за хп и 7 и ако не е исто како е за 7
Како прво провери дали ти е добро изрежано ЦД-то
Од кога ќе го одбераш компјутерот да стартува со DVD/RAM и го рестартираш компјутерот. Каде гледаш дека не го препознава ЦД-то? Треба да ти излезе диалог "pres any key to boot from CD" или нешто слично.
Инаку Win7 е многу полесен за инсталирање, т.с. треба само компјутерот да го стартуваш со ЦД-то (на кое се наоѓа виндоусот) и од кога ќе го поодигне ти наместо на десктоп да те изложи ти дава инсталационо за виндоусот, како да инсталираш игра но само што е со повеќе чекори.
Да знаеш дека ништо не треба да бришаш од Биосот никакви партиции или слично се се врши преку инсталационото.

Член од
3 мај 2008
Мислења
601
Поени од реакции
7
Како прво провери дали ти е добро изрежано ЦД-то
Од кога ќе го одбераш компјутерот да стартува со DVD/RAM и го рестартираш компјутерот. Каде гледаш дека не го препознава ЦД-то? Треба да ти излезе диалог "pres any key to boot from CD" или нешто слично.
Инаку Win7 е многу полесен за инсталирање, т.с. треба само компјутерот да го стартуваш со ЦД-то (на кое се наоѓа виндоусот) и од кога ќе го поодигне ти наместо на десктоп да те изложи ти дава инсталационо за виндоусот, како да инсталираш игра но само што е со повеќе чекори.
Да знаеш дека ништо не треба да бришаш од Биосот никакви партиции или слично се се врши преку инсталационото.

problemot e vo toa sto ne mi go dava ova ,,press any key.. '' ova ne go dava na sedmicata a na xp go dava a sedmicata ja simnav od zamunda i e 4.5gb i ja snimav na dvdto vo zip format kako data dvd

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Не се става Зип фајл за Инсталација.. Според ова изгледа не знаеш многу за компјутери, и би ти препорачал некој што знае како да сними Win7 да го замолиш да ти сними...

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
problemot e vo toa sto ne mi go dava ova ,,press any key.. '' ova ne go dava na sedmicata a na xp go dava a sedmicata ja simnav od zamunda i e 4.5gb i ja snimav na dvdto vo zip format kako data dvd
:nenene: треба да ти е изрежано како ISO Јас еве со оваа програма го изрежав

Едит:
од када па баш си најдел 4.5 гига, дали ќе ти ја збере сеа на ЦД

Kajgana Shop

На врв Bottom