Windows 7

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
па знам дека се обележани со плава и зелена боја :toe: знам дека ова со зеленева нон стоп работи плавата боја нејке :tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:
Плавата боја е влез т.е. Line In. Преку драјверите и софтверот за звучната, треба да можеш да го направиш и тој да е излез, расчепкај во контрол панел.

А што ќе ти се двата канала???

Член од
12 декември 2008
Мислења
71
Поени од реакции
1
епа едниот го корстам за сараунд 2.1 а другиот за појачао

најдов тоа ама малце помош

Член од
3 мај 2008
Мислења
601
Поени од реакции
7
дали некои може да ми објасни како иде инсталирањето на windows 7 ( сега имам XP и за него знам како рестарт на ком. потоа F8 па формат и потоа со инсталира - ова е за со цд ) дали е така и за седмицата и дали би можел да ѓи инсталирам програмите за xp на 7 и ако може линк за download на седмицата ( ова на пп )

и да дали може некако без формат да се инсталира седмицата знаци само да се избрише xp и да се ставе седмицата без да ги бришам другите податоци во C дискот

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
дали некои може да ми објасни како иде инсталирањето на windows 7 ( сега имам XP и за него знам како рестарт на ком. потоа F8 па формат и потоа со инсталира - ова е за со цд ) дали е така и за седмицата и дали би можел да ѓи инсталирам програмите за xp на 7 и ако може линк за download на седмицата ( ова на пп )

и да дали може некако без формат да се инсталира седмицата знаци само да се избрише xp и да се ставе седмицата без да ги бришам другите податоци во C дискот
Како да инсталирам Windows XP & Windows Vista (објаснето со слики)

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367

Много е полесно инсталацијата на Win 7 за разлика од сите други...само што треба да направиш е да го подесиш компјутерот да ти стартува со CD/DVD - ROM преку SETUP и потоа кога ќе се подигне ти излегува инсталационото за Win 7 (доколку Win7 дискот предтоа ти е ставен во CD/rom) и да мора да се избришат сите податоци од C за да ги зачуваш можеш да ги префрлиш во D бидејќи тој не мора да биде форматиран, само таму каде што е Виндоусот инсталиран таа патриција мора да биде избришена за ставање на било каков друг Виндоус.

А ако сеуште немаш Win7 можеш да го најдеш на arenaBG даунлодирај OS според конфигурацијата на товојот компјутер 32х 64х или 86х битен.

Член од
12 јануари 2010
Мислења
55
Поени од реакции
0
Вака иам едно прашање....
Сакам да инсталирам W7-цава али во компјутерот иам вградено екстерен диск од 1тб (G:)...и сеа прашањето ми е шо ќе се деси со дисков коа ќе инсталирам 7ца ?..Дали се ќе се избрише?..
Зашо ко шо разбрав при инталирање се се брише од компјутерот освен (C:)...само (C:) се зачувувал ко олд (C:) нешо али пак не работеле сите програми... :S

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Вака иам едно прашање....
Сакам да инсталирам W7-цава али во компјутерот иам вградено екстерен диск од 1тб (G:)...и сеа прашањето ми е шо ќе се деси со дисков коа ќе инсталирам 7ца ?..Дали се ќе се избрише?..
Зашо ко шо разбрав при инталирање се се брише од компјутерот освен (C:)...само (C:) се зачувувал ко олд (C:) нешо али пак не работеле сите програми... :S
Имаш опција дали сакаш да правиш формат (да избришеш се) или не сакаш да бришеш ништо, туку само да инсталираш....

И уште нешто.... како тоа имаш ВГРАДЕН ЕКСТЕРЕН хард диск????? Или е вграден или не е (екстерен).

Да не ти е екстерен, па наместо да ти стои надвор, си го ставил во куќиштето да фаќа прашина? :pos:

Член од
12 јануари 2010
Мислења
55
Поени од реакции
0
Имаш опција дали сакаш да правиш формат (да избришеш се) или не сакаш да бришеш ништо, туку само да инсталираш....

И уште нешто.... како тоа имаш ВГРАДЕН ЕКСТЕРЕН хард диск????? Или е вграден или не е (екстерен).

Да не ти е екстерен, па наместо да ти стои надвор, си го ставил во куќиштето да фаќа прашина? :pos:

Хахах добро де грешка :) ми стои внатре во куќиштето...Иначе фала :)

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
Много е полесно инсталацијата на Win 7 за разлика од сите други...само што треба да направиш е да го подесиш компјутерот да ти стартува со CD/DVD - ROM преку SETUP и потоа кога ќе се подигне ти излегува инсталационото за Win 7 (доколку Win7 дискот предтоа ти е ставен во CD/rom) и да мора да се избришат сите податоци од C за да ги зачуваш можеш да ги префрлиш во D бидејќи тој не мора да биде форматиран, само таму каде што е Виндоусот инсталиран таа патриција мора да биде избришена за ставање на било каков друг Виндоус.

А ако сеуште немаш Win7 можеш да го најдеш на arenaBG даунлодирај OS според конфигурацијата на товојот компјутер 32х 64х или 86х битен.
ова е исто !

Член од
3 мај 2008
Мислења
601
Поени од реакции
7
kako mozam da vidam kolku biten mi e kompjuterot pa da znam koj windows 7 da go simnam

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
kako mozam da vidam kolku biten mi e kompjuterot pa da znam koj windows 7 da go simnam
Во зависно од процесорот, ако користиш Intel оди на следнава страна најди си го процесорот и ќе видиш детално дали поддржува 64бит.

Или симни ја програмава и провери со неа.

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
или кажи што процесор имаш па ќе ти кажеме дали е 64 битен :)

M

Mr.InF3ction

Гостин
Ај и јас да прашам нешто за x64 Оперативен систем, инсталирав x64 Win7 ОС но имам 2GB Ram и 3.40Ghz Intel процесор и некако како по споро да ми работи пц то:/
Па сакав да прашам дали тоа дека е Win7 x64 a јас имам 2GB Ram влијае на брзината на пц то во негативна смисла т.е дали е можно да работи пц то поспоро?
Не знам можеби глупо прашање ама си помислив можеби е од тоа затоа што нели x64 се инсталира кога пц то има 4 или повеке GB Ram за да може да ги искористи сите гб од рамот.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ај и јас да прашам нешто за x64 Оперативен систем, инсталирав x64 Win7 ОС но имам 2GB Ram и 3.40Ghz Intel процесор и некако како по споро да ми работи пц то:/
Па сакав да прашам дали тоа дека е Win7 x64 a јас имам 2GB Ram влијае на брзината на пц то во негативна смисла т.е дали е можно да работи пц то поспоро?
Не знам можеби глупо прашање ама си помислив можеби е од тоа затоа што нели x64 се инсталира кога пц то има 4 или повеке GB Ram за да може да ги искористи сите гб од рамот.
2GB се минимални побарувања за 64bit оперативен, во случајов за Windows 7. Ако надоградиш рам меморија ќе се забрза работата. Инаку за 32bit оперативен 4gb односно нешто под 4gb рам меморија okolu 3.5gb како максимум можат да користат 32bit програми.

Член од
6 април 2010
Мислења
101
Поени од реакции
8
МИ треба помош.Сакам да си ставам нова тема(theme) на Виндоус 7 Но немам поима како.Симнав многу теми пробував да ги инсталирам и во Personalization Ја имам темата сто сакам да ја инсталирам но црна со името под неа А ништо не се менува.

Kajgana Shop

На врв Bottom