Windows 7

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
не ми ги препознаваше драјверите од телефонот, од блутуот, не ми работеше глувчето ...
На 10тина компјутери до сега, се си е топ.

Да не ти се сјебало нешто додека се инсталирале апдејтите? Меѓувремено во процесот на инсталација?

Е

експерт

Гостин
На 10тина компјутери до сега, се си е топ.

Да не ти се сјебало нешто додека се инсталирале апдејтите? Меѓувремено во процесот на инсталација?
Значи од ова блутут позаебано нешто нема, еве пак после анинсталирањето на апдејтите ги нема драјверите за не знам какви уреди, ни компјутерот не знае шо се. На troubleshoot бара на интернет и не наоѓа ништо.

Еве дека не ги пронаоѓа, не знам каква врска имаше со апдејтите, ама откако ги инсталирав почна да ми се појавува, и сега на секое рестартирање си бара драјвери.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Значи од ова блутут позаебано нешто нема, еве пак после анинсталирањето на апдејтите ги нема драјверите за не знам какви уреди, ни компјутерот не знае шо се. На troubleshoot бара на интернет и не наоѓа ништо.

Еве дека не ги пронаоѓа, не знам каква врска имаше со апдејтите, ама откако ги инсталирав почна да ми се појавува, и сега на секое рестартирање си бара драјвери.
Напрај си System Restore и врати го пред апдејтите.

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.194
Поени од реакции
1.083
Сум користел многу оперативни ситеми...Windows 95, Windows 98, Windows Xp, Linux Edubuntu...Моментално имам Core 2 Duo процесор и Windows 7 и сум презадоволен од овој оперативен систем...

Член од
5 мај 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
Ме интересира, деновиве инсталирав Windows 7 процесорот ми е 32 битен, имам 4 гига рам и 500 хард диск, сепак при форматирањето решив да изберам 64 битната верзија, дали згрешив и може ли тоа негативно да се одрази на работењето на процесорот?

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Ako si uspesno si instaliral x64, togas procesorot ti e 64 biten.
Vo sprotivno ke te soprese uste pred da pocne instalacijata.

T

Tetro

Гостин
Win 7 Ultimate, инсталиран на HP550, батеријата ја троши за 20-30 минути, додека на XP Professional ја трошеше до преку 2 саата. Чаре?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Win 7 Ultimate, инсталиран на HP550, батеријата ја троши за 20-30 минути, додека на XP Professional ја трошеше до преку 2 саата. Чаре?
Исклучи Windows AERO скинот, намали ефекти, контраст, светлина на дисплеј, исклучи процеси што работат во позадина.....

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
... на исклучи лаптопот. Да видиш тогаш колку ќе ти трае батеријата! :pos:

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
627
Ме интересира, деновиве инсталирав Windows 7 процесорот ми е 32 битен, имам 4 гига рам и 500 хард диск, сепак при форматирањето решив да изберам 64 битната верзија, дали згрешив и може ли тоа негативно да се одрази на работењето на процесорот?
Неможеш да инсталираш 64 битна верзија на 32 битен процесор ;)

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
Може некој да ми даде линк за Виндовс 7 на пп, финална верзија ама по можност до 700 МБ(на ЦД да ја фати).

Симнав 2 верзии Windows 7 RTM, ги режам, ги пробувам на двд-читач и двд-режач и не сака. Прво наоѓаше грешка кога ќе дојде до она Extracting Files, а сега кога ќе изберам англиски јазик и се тоа, кога ќе одам на Install now ми бара драјвери за ДВД-режачот кои најнормално си работи(инаку како би дошло до тука).

Сега сакам да пробам ако има некоја верзија на обично ЦД, да видам дали си го извртеле своето ДВД-акцесоарите:wink:

Е

експерт

Гостин
Може некој да ми даде линк за Виндовс 7 на пп, финална верзија ама по можност до 700 МБ(на ЦД да ја фати).

Сега сакам да пробам ако има некоја верзија на обично ЦД, да видам дали си го извртеле своето ДВД-акцесоарите:wink:
со среќа во потрагата :vozbud:

Член од
12 декември 2008
Мислења
71
Поени од реакции
1
порана кога имав xp ги користев 2 та излеза за звучници на звучната си работеа заедно немаше никаков проблем ама сеа ставив 7 ми рабтат 2 та излези ама ако е приклучен на идниот влез другиот не работи помош може :vozbud::vozbud::vozbud:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
порана кога имав xp ги користев 2 та излеза за звучници на звучната си работеа заедно немаше никаков проблем ама сеа ставив 7 ми рабтат 2 та излези ама ако е приклучен на идниот влез другиот не работи помош може :vozbud::vozbud::vozbud:
Кои ти се тие два излези на звучната???

Член од
12 декември 2008
Мислења
71
Поени од реакции
1
па знам дека се обележани со плава и зелена боја :toe: знам дека ова со зеленева нон стоп работи плавата боја нејке :tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom