Би симнал нешто што не би ми требало?Уклучи го!
Само напомена......подеси го да само проверува за апдејти и те прашува, правиш избор, што сакаш да инсталира.
Windows Update не симнува нешто што не треба, туку да не ти симнува автоматски, па после да се чудиш од каде потрошен сообраќај. Ако имаш неограничен слободно пушти го на целосно автоматски.Би симнал нешто што не би ми требало?
Истото од Бибил само со додаток дека така сам ќе го бираш времето кога да се апдејтува.....т.е. кога немаш друга потреба од интернет.Би симнал нешто што не би ми требало?
Нема ништо што не ти треба. Важните апдејтови се сместени во Important и тие се инсталираат сами. Се што е апдејт за нешто друго освен за веќе инсталираните програми кои ги имаш, е сместено во Optional и ти самиот треба да избераш тие дали да се инсталират или не.Би симнал нешто што не би ми требало?
Windows Update не симнува нешто што не треба, туку да не ти симнува автоматски, па после да се чудиш од каде потрошен сообраќај. Ако имаш неограничен слободно пушти го на целосно автоматски.
Истото од Бибил само со додаток дека така сам ќе го бираш времето кога да се апдејтува.....т.е. кога немаш друга потреба од интернет.
Ете ти проблем први првиот апдејт. Во важните апдејти, видов дека имаше и драјвер за графичката, за звучната и за мрежната. Го пуштив апдејтот, направи рестарт и нема интернет, не работи мрежата. Го избришав драјверот за мрежната, си го инсталира стариот што си беше и си работеше. Пак направив апдејт колку да видам дали било до тоа, и до тоа беше. Драјверот што го симнал при апдејтот, нечинел.Нема ништо што не ти треба. Важните апдејтови се сместени во Important и тие се инсталираат сами. Се што е апдејт за нешто друго освен за веќе инсталираните програми кои ги имаш, е сместено во Optional и ти самиот треба да избераш тие дали да се инсталират или не.
Тој проблем се јави и кај мене......хиероглифи и прашалници иако на прв поглед изгледаше дека се е подесено како треба.Едит: Друга работа што приметив, сегде кај што треба да пишува кирилица на прозорците (пример на мозилата), имам прашалници. Се е наместено како што треба, а прашалниците си стојат...
Тој проблем се јави и кај мене......хиероглифи и прашалници иако на прв поглед изгледаше дека се е подесено како треба.
Го решив така што прво ја одстранив македонската подршка, оставив само англиска, рестарт, вметнав инсталационо двд и повторно ја инсталирав мак подршката, рестарт.
Кога пишав да не ги прави апдејтите скроз автоматски мислев баш на драјверите......не секогаш најновите драјвери и се најдобри за секое парче хардвер.
Сепак имало работи што не требаатНема ништо што не ти треба. Важните апдејтови се сместени во Important и тие се инсталираат сами. Се што е апдејт за нешто друго освен за веќе инсталираните програми кои ги имаш, е сместено во Optional и ти самиот треба да избераш тие дали да се инсталират или не.
www.nvidia.comЕ сега драјвери за Вин 7, за кој ОС да симнам за да фатат на него бидејки на нВИДИА нема драјвери за Вин 7:smir:
Проблемов остана ради апдејтот. Има некој идеја како да го решам?Сепак имало работи што не требаат
Друга мака имам па сега ради апдејтиве. На секое рестартирање на компјутерот, мрежата не ми работи. Ги бришам драјверите од корен, али пак истото. Морам да идам во Device Manager, па Uninstall на мрежната, па да се иснталира на ново, па си работи се до нареден рестарт...