Windows 7

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177

Moze ne e za tuka prasanjevo ali stavam cd-to driverot od grafickata i nejke da mi se pojavi toa za da idam instal mi ostanuva taka kako sto e na slikata?:uvo:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Врз основа на тоа каква графичка картица имаш можеш да побараш на официјалната страна на компанијата значи не мораш со цд-то.
Можеш да ја искористиш програмава за целосна детекција на потребни драјвери врз основа на хардверските уреди.

Nvidia http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us

Ati http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Уклучи го!

Само напомена......подеси го да само проверува за апдејти и те прашува, правиш избор, што сакаш да инсталира.
Би симнал нешто што не би ми требало?

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Windows Update не симнува нешто што не треба, туку да не ти симнува автоматски, па после да се чудиш од каде потрошен сообраќај. Ако имаш неограничен слободно пушти го на целосно автоматски.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Истото од Бибил само со додаток дека така сам ќе го бираш времето кога да се апдејтува.....т.е. кога немаш друга потреба од интернет.

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Нема ништо што не ти треба. Важните апдејтови се сместени во Important и тие се инсталираат сами. Се што е апдејт за нешто друго освен за веќе инсталираните програми кои ги имаш, е сместено во Optional и ти самиот треба да избераш тие дали да се инсталират или не.

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Сакам да инсталирам 7ца и сега треба ли некаков сериал при инсталиранјето? ај ако сакате дадете ми еден торент по ПП од најновиот булит што е излезен:vozbud:

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Windows Update не симнува нешто што не треба, туку да не ти симнува автоматски, па после да се чудиш од каде потрошен сообраќај. Ако имаш неограничен слободно пушти го на целосно автоматски.
Истото од Бибил само со додаток дека така сам ќе го бираш времето кога да се апдејтува.....т.е. кога немаш друга потреба од интернет.
Нема ништо што не ти треба. Важните апдејтови се сместени во Important и тие се инсталираат сами. Се што е апдејт за нешто друго освен за веќе инсталираните програми кои ги имаш, е сместено во Optional и ти самиот треба да избераш тие дали да се инсталират или не.
Ете ти проблем први првиот апдејт.:) Во важните апдејти, видов дека имаше и драјвер за графичката, за звучната и за мрежната. Го пуштив апдејтот, направи рестарт и нема интернет, не работи мрежата. Го избришав драјверот за мрежната, си го инсталира стариот што си беше и си работеше. Пак направив апдејт колку да видам дали било до тоа, и до тоа беше. Драјверот што го симнал при апдејтот, нечинел.

Едит: Друга работа што приметив, сегде кај што треба да пишува кирилица на прозорците (пример на мозилата), имам прашалници. Се е наместено како што треба, а прашалниците си стојат...

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Едит: Друга работа што приметив, сегде кај што треба да пишува кирилица на прозорците (пример на мозилата), имам прашалници. Се е наместено како што треба, а прашалниците си стојат...
Тој проблем се јави и кај мене......хиероглифи и прашалници иако на прв поглед изгледаше дека се е подесено како треба.

Го решив така што прво ја одстранив македонската подршка, оставив само англиска, рестарт, вметнав инсталационо двд и повторно ја инсталирав мак подршката, рестарт.

Кога пишав да не ги прави апдејтите скроз автоматски мислев баш на драјверите......не секогаш најновите драјвери и се најдобри за секое парче хардвер.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Тој проблем се јави и кај мене......хиероглифи и прашалници иако на прв поглед изгледаше дека се е подесено како треба.

Го решив така што прво ја одстранив македонската подршка, оставив само англиска, рестарт, вметнав инсталационо двд и повторно ја инсталирав мак подршката, рестарт.

Кога пишав да не ги прави апдејтите скроз автоматски мислев баш на драјверите......не секогаш најновите драјвери и се најдобри за секое парче хардвер.
Сепак имало работи што не требаат:)
Друга мака имам па сега ради апдејтиве. На секое рестартирање на компјутерот, мрежата не ми работи. Ги бришам драјверите од корен, али пак истото. Морам да идам во Device Manager, па Uninstall на мрежната, па да се иснталира на ново, па си работи се до нареден рестарт...

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Е сега драјвери за Вин 7, за кој ОС да симнам за да фатат на него бидејки на нВИДИА нема драјвери за Вин 7:smir:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Е сега драјвери за Вин 7, за кој ОС да симнам за да фатат на него бидејки на нВИДИА нема драјвери за Вин 7:smir:
www.nvidia.com

Look closer....

И зашто не ги користиш тие што ти ги инсталира самиот Windows 7? И тие се од nvidia.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Сепак имало работи што не требаат:)
Друга мака имам па сега ради апдејтиве. На секое рестартирање на компјутерот, мрежата не ми работи. Ги бришам драјверите од корен, али пак истото. Морам да идам во Device Manager, па Uninstall на мрежната, па да се иснталира на ново, па си работи се до нареден рестарт...
Проблемов остана ради апдејтот. Има некој идеја како да го решам?

Kajgana Shop

На врв Bottom