Windows 7

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Прашање: Имам инсталирано Windows7, но кога отворам некои фајлови кои се напишани на кирилица не можам да ги прочитам затоа што наместо букви ми се појавуваат коцкичиња. Знае ли некој како можам да го средам ова?
Инстлирај си кирилична поддршка (ако веќе немаш инсталирано)

Друго, ако ИМЕТО на фајлот е во коцкички, само напрај му Rename, и пиши што било на латиница, после отвори го. Решен проблем.

Е

експерт

Гостин
Metono1[mkd];3050735 напиша:
Не верувам да биде до фонтовите ама ајде.
-Јас имав проблем со отварање на фајловите во Office, па го средив.
Најпрвин ќе отворите Word,Power Point,Excel па потоа одите Open, и го ставате документот што ви треба. Тоа е за тие што имат проблем со документите, јас така го решив
и сега функционира и нема проблем со фонтот т.е не излегуват коцки, прашалници итн.
И јас имам таков проблем, имам Windows 7 RC, ако сакам да отворам некој фајл од Office, без реазлика каков, word, excel, power point, ќе кликнам на него за да го отворам и се отвора програмата ама не се отвора документот и потоа треба уште еднаш да кликнам двапати или да го повлечам во програмата.

И проблемот не ти е решен со тоа што отпосле ќе го отвориш со open.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Кај мене 7цава е уште на тест период и гледам има некои заебанции еве ке наведам некои проблеми шо до сега ги имам приметено..

1. драјвери за принтер неможам да инсталирам ама НИКАКО !!! односно драјверите се инсталираат потоа ги покажува каконепознати. од време на време работат ама принтеров никако да принта... шо се не пробав!!!

2. У ворд на пример ако иам поголем текст односно поише страни и нагло со скролот нагоре или надоле да отидам ми мониторов ми се гаси некои 2 секунди...

3. ПАБЛИШЕР НЕМОЖАМ ДА ОТВОРАМ ВООПШТО!!! ми вика Publisher cannot open the file.

4. Пробаф фонтови да си стаам фино лепо копи пејст несака ниеден.. односно не се ни копираат.... морам да го отворам фонтот со дупли клик па инстал фонт за да го фати... незнам дали ова е нормално за 7цава ама мене не ми се свиѓа шо е така....

сега за сега толку ако има уше нешто ке постнам

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Кај мене 7цава е уште на тест период и гледам има некои заебанции еве ке наведам некои проблеми шо до сега ги имам приметено..

1. драјвери за принтер неможам да инсталирам ама НИКАКО !!! односно драјверите се инсталираат потоа ги покажува каконепознати. од време на време работат ама принтеров никако да принта... шо се не пробав!!!

2. У ворд на пример ако иам поголем текст односно поише страни и нагло со скролот нагоре или надоле да отидам ми мониторов ми се гаси некои 2 секунди...

3. ПАБЛИШЕР НЕМОЖАМ ДА ОТВОРАМ ВООПШТО!!! ми вика Publisher cannot open the file.

сега за сега толку ако има уше нешто ке постнам
Или си симнал некоја фалична верзија на Windows 7 или па е лошо инсталирана.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Дали има некои позначајни промени од build 7057 до финалната верзија?:)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Дали има некои позначајни промени од build 7057 до финалната верзија?:)
Па ако нема, тогаш 7057 би била финална верзија, нели :)

Ако те мрзи да инсталираш финална верзија, не инстлирај, остани си на таа бетата.

Член од
14 јуни 2007
Мислења
105
Поени од реакции
6
Мене 7 ми прави проблем на BS-player(последниве недела две) - ми пушта само глас и превод но не и видео предходно се си беше ок. се распрашав и други имале проблем со BS-player на 7. Има ли некое решение??
тхн

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Мене 7 ми прави проблем на BS-player(последниве недела две) - ми пушта само глас и превод но не и видео предходно се си беше ок. се распрашав и други имале проблем со BS-player на 7. Има ли некое решение??
тхн
А какви/кои видео кодеци ги имаш инсталирано?

Симни ги K-Lite Codec Pack 5.2.0 FULL, и инсталирај ги. Ако при инсталација те праша дали да ги брише сите претходно инсталирани кодеци, одобри му.

И фрли го тоа BS Player-от, симни си GOM Player.

Член од
14 јуни 2007
Мислења
105
Поени од реакции
6
Друже ако прават проблем кодеците ке прават цел време - а вака се дешава на пример еднш ке пушти па после тоа не пушта :toe:

Член од
20 септември 2009
Мислења
5
Поени од реакции
0
дали знае некој како да направам extend на c drive на windows 7? пробав со desk management ама можам само shrink а не и extend!?!

Член од
10 март 2007
Мислења
404
Поени од реакции
17
само што го инсталирав и сега гледам не можам да го форматирам ц-то а имам проблем и што не ми го препознава цдто не можам драјвери да си стаам

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Друже ако прават проблем кодеците ке прават цел време - а вака се дешава на пример еднш ке пушти па после тоа не пушта :toe:
А проба ли со друг плеер?

GOM Player
KM Player

само што го инсталирав и сега гледам не можам да го форматирам ц-то а имам проблем и што не ми го препознава цдто не можам драјвери да си стаам
Ај пак постави го прашањево ама поубаво, вака ништо не се разбира.
Како тоа неможеш да го форматираш С? Ако ти е таму инстлиран Windows-от, многу јасно дека неможеш да го форматираш (преку Windows)

А другово.... да си купиш нов CD-ROM???

Член од
10 март 2007
Мислења
404
Поени од реакции
17
па,во C ми е икспето а во D 7цата и кога ми е активирана 7цата сакам десен клик и формат али не иде,а за цд-то незнам оти не ме разбираш одкога го инсталирав 7цава не ми го препознава било кое цд да го ставам ни кога ке отворам во мој ком. освен партрициите и флопито нема ништо друго

Kajgana Shop

На врв Bottom