Windows 7

P

Princ

Гостин
Јас само да ве поздравам од седмицата. Досега имав неколку проблеми (погрешни драјвери ми инсталираше за звучната и ТВ картичката, па тргни ги, па барај вистински...) ама веќе почна да се стабилизира. Би сакал целосно да се префрлам на него, ама за секој случај си ја оставив инсталацијата на XP во C партицијата :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Јас само да ве поздравам од седмицата. Досега имав неколку проблеми (погрешни драјвери ми инсталираше за звучната и ТВ картичката, па тргни ги, па барај вистински...) ама веќе почна да се стабилизира. Би сакал целосно да се префрлам на него, ама за секој случај си ја оставив инсталацијата на XP во C партицијата :)
Остај го да поработи некое време (со уклучен Windows Update и вклучен интернет) и после некое време и некој рестарт.... се ќе ти пронајде со најнови драјвери и се тоа :)

P

Princ

Гостин
Не, он ги наоѓаше, ама погрешни. Тоа беше целиот проблем. Значи он не бара повеќе бидејќи за него се инсталирани :)

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Луѓе еднаш прашав ми одговори некој ама уште еднаш да прашам да се осигурам. Имам АСУС лаптоп Х59SR серија и само што го инсталирав седмицата. Е сеа проблемот е драјвери за седмица има само за графичката од лаптопот излезено, а за другиве ништо не е излезено. Овие што ги имам за виста ми рекоа дека треба да пасуваат и за седмица па првото прашање ми е дали стварно ќе пасуваат, Зошто кога ќе го ставам цедето на ауторан ми вика дека е за виста и не сака да го пушти? И дали ако ги инсталирам во компатибилити моуд ќе си ја вршат својата улога? Фала однапред

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Луѓе еднаш прашав ми одговори некој ама уште еднаш да прашам да се осигурам. Имам АСУС лаптоп Х59SR серија и само што го инсталирав седмицата. Е сеа проблемот е драјвери за седмица има само за графичката од лаптопот излезено, а за другиве ништо не е излезено. Овие што ги имам за виста ми рекоа дека треба да пасуваат и за седмица па првото прашање ми е дали стварно ќе пасуваат, Зошто кога ќе го ставам цедето на ауторан ми вика дека е за виста и не сака да го пушти? И дали ако ги инсталирам во компатибилити моуд ќе си ја вршат својата улога? Фала однапред
Прво пробај вака:

ПРИКЛУЧИ СЕ НА ИНТЕРНЕТ (направи се што е потребно за да имаш интернет) и само уклучи Automatic Update рестартирај го компјутерот и после остај го самиот Windows 7 да си најде драјвери за се и сешто.

Ако ова не го бива (што не верувам), сите други драјвери што се за Vista ќе ти пасуваат најнормално. Ако некогаш не ги препознава (како во конкретниов случај) влези во CDто и на тоа SETUP или AUTORUN.exe намести му компатибилити со Vista SP2

Нема утка :)

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=3021744&postcount=1246

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Кој е овај лаптоп никаде неможам да го најдам. Истајлирајги драјверите не преку ауто ран туку влези во цд-то и барајги преку фолдерите и од еxe инсталирај директно.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Кој е овај лаптоп никаде неможам да го најдам. Истајлирајги драјверите не преку ауто ран туку влези во цд-то и барајги преку фолдерите и од еxe инсталирај директно.
Па така де, ама на тоа ЕХЕ мора да му намести компатибилност да е како на Vista SP2

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Имам проблем со седмицава.... новиот Update нејке да ми го инсталира... на секое рестартирање или палење на ком.. пише Failed Updating Windows
А за да биде уште позабано автоматски пак се симиња и инсталира ,,,но исти к*рац.

Any solution? :pipi:

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
ке работат само проблем ке биди што не ке можиш од ауторан да ги инсталираш туку ке мораш мануелно од фолдерите во цд то од секој сетап да ги инсталираш(ако нејки тогаш компатибилити мод ке сврши работа).

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Имам проблем со седмицава.... новиот Update нејке да ми го инсталира... на секое рестартирање или палење на ком.. пише Failed Updating Windows
А за да биде уште позабано автоматски пак се симиња и инсталира ,,,но исти к*рац.

Any solution? :pipi:
Пробај исклучи firewall-от, па инсталирај ги updates.

Kajgana Shop

На врв Bottom