Windows 7

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Море идиоте глупи Firewall на XP е срање да ти биде исклучен а на Windows Vista особено овој на Windows 7 е мрак и ти си експерт па знаеш дека немаш фатено вирус земи скенирај со Trojan remover и докторот па дој пиши тука дали немаш вируси
Noob-у не ми се курчи, ти мене ќе му кажуваш дали ЈАС во МОЈОТ компјутер иам вируси? Баш сеа ке идам скен, и ке ти докажам дека неам ни еден вирус. Јас десет пати ти повторувам дека цели 10 месеца е исклучен windows firewall-от а неам фатено вирус, и ДЕКА FIREWALL-ОТ НА АНТИВИРУСОТ ЈА ВРШИ ЦЕЛАТА РАБОТА, ама ти нејќеш да сватиш, или се праиш глуп или си. Неам намера да се расправам со тебе овде пред сите, мисли и праи шо сакаш

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Море идиоте глупи Firewall на XP е срање да ти биде исклучен а на Windows Vista особено овој на Windows 7 е мрак и ти си експерт па знаеш дека немаш фатено вирус земи скенирај со Trojan remover и докторот па дој пиши тука дали немаш вируси
Noob-у не ми се курчи, ти мене ќе му кажуваш дали ЈАС во МОЈОТ компјутер иам вируси? Баш сеа ке идам скен, и ке ти докажам дека неам ни еден вирус. Јас десет пати ти повторувам дека цели 10 месеца е исклучен windows firewall-от а неам фатено вирус, и ДЕКА FIREWALL-ОТ НА АНТИВИРУСОТ ЈА ВРШИ ЦЕЛАТА РАБОТА, ама ти нејќеш да сватиш, или се праиш глуп или си. Неам намера да се расправам со тебе овде пред сите, мисли и праи шо сакаш
Ваков јазик да не ве прочитам уште еднаш да сте употребиле затоа што верувам знаете што е следно. Има уште милион други зборови со кои би се разбрале.

M

Mr.InF3ction

Гостин
инсталирај касперски...nod32 sucks
озбилно не знам за тебе али кај мене за било која програма што се конектира со нет и симнува нешто...како заштита бара дозвола од Windows Firewall...или кога инсталирам така да секогаш ми е вклучен...и пак имам вируси:ha:

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Доколку имаш антивирус инсталирано, самиот антивирус има firewall, кој е многу подобар од Windows Firewall-от, поточно неможе ни да се спореди.
Да дополнам. Антивирусите немаат вграден огнен ѕид туку Internet Security пакетите. Пример има Norton Antivius (антивирус+антисвајвер), Norton Internet Security (+фарјвој+антиспам) и нортон 360 (+бекап+ситнци)

Ти веројатно имаш ESET Smart Security (не ESET NOD32), кој има и свој фарвол и може да се ислкучи тој од Windows. Завршена работа. Крај на препукувања.

Измена: Ја видов сликата, имаш Антивирус, не Smart Security. Вклучи го фајволот веднаш.
За да видиш дека фајволот не ти е вклучен провери на ShieldsUP, кликни на Common Ports. Ако е сето зелено, фајрвол ти работи на компјутерот но ако има сини и црвени, не ти работи. Веднаш вклучи.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Imate Zone Alarm Extreme Security Suite
Najbolji firewall, a i antivirusot i anti-spyware ne e losh, plus mi se svigja zasto ako ima nekoja programa kao primer Photoshop cs4 ili Corel x14 shto na sekoe vklucuvanje na internet ke ti bara seriski broj , so ZA firewall mu pravish zabrana i gotovo reshen problem. Malce na startot na windowsot ke ti trae poveke vreme +20 sec mozda, ali toa ne e nekoj problem znaejki deka imash jak firewall.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Tи користиш само антивирус и нема Firewall :) а штрајкуваш безвеза :pos2:
Јас користам НОД32 антивирус, а Windows Firewall-от е исклучен. 10 месеца неам фатено вирус. Ти значи ли ова нешто тебе?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Јас користам НОД32 антивирус, а Windows Firewall-от е исклучен. 10 месеца неам фатено вирус. Ти значи ли ова нешто тебе?
ке те цитирам што пиша наназат
Дечко не се пали одма..Не разбираш дека Windows Firewall-от не е многу битен, и ПАК ке кажам дека цело време ми е исклучен, а немам ФАТЕНО ни еден вирус, никогаш. Доколку имаш антивирус инсталирано, самиот антивирус има firewall, кој е многу подобар од Windows Firewall-от, поточно неможе ни да се спореди. Затоа го држам исклучен Windows Firewall-от. Затоа, немој да какаш другпат..Исклучи firewall-oт, но само доколку имаш добар антивирус со добар firewall. И доколку нешто се деси со твојот пц, јавно пред сите кажуем ке ти ја платам штетата
А ти немаш никаков Firewall :pos2::pos2::pos2::pos2: :tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Дај не заебавај се е тоа 7600 RTM...тука прајме муабет за стварната финална верзија.
Епа истата е. :) Истиот билд е, се е исто. Само физичките копии излегоа покасно заради тоа што треба да се печатат, дистрибуираат и слично. Отсекогаш MSDN и Technet претплатниците ги добивале продуктите неколку дена/недели/месеци порано од другите.

Дечко не се пали одма..Не разбираш дека Windows Firewall-от не е многу битен, и ПАК ке кажам дека цело време ми е исклучен, а немам ФАТЕНО ни еден вирус, никогаш. Доколку имаш антивирус инсталирано, самиот антивирус има firewall, кој е многу подобар од Windows Firewall-от, поточно неможе ни да се спореди. Затоа го држам исклучен Windows Firewall-от. Затоа, немој да какаш другпат..Исклучи firewall-oт, но само доколку имаш добар антивирус со добар firewall. И доколку нешто се деси со твојот пц, јавно пред сите кажуем ке ти ја платам штетата :)
Де објасни ми дали на еден просечен корисник стварно му требаат некои од додатоците кои ги имаат другите firewalls? За просечниот Џои, Windows Firewall си ја врши својата работа доста добро.

Јас користам Windows Firewall и Microsoft Security Essentials па немам фатено вирус од 94та.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Вратете се на дискусија за оперативниот систем.
------
Едит:Надоврзување на побарувања за кракови, торенти кои се чести. Се со цел да се помогне на оние кои имаат побарувања кои се забранети јавно да се споделуваат, практиката на подфорумот уште од порано вели дека е дозволено побарување за истите. Истото е додадено во правилата. Бидејќи некои членови ме прашаа зошто не ги бришам тие мислења, освен во случај да продолжи дискусија или јавно истакнување, уште еднаш, побарувања се дозволени, но потоа секоја дискусија прашање го водите на ПП, и заблагодарувањата се водат преку репутација што всушност и самата е измислена за тоа. Thx на разбирање.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Очигледно дека не ме читате и следните што ќе преминат оф топик, што ќе продолжат со дискусија за торенти и за активатори во случајот filipronaldo
ќе добијат картони.

Kajgana Shop

На врв Bottom