- Член од
- 28 јули 2008
- Мислења
- 10.785
- Поени од реакции
- 3.522
Темава прерасна во чет помеѓу двајца членови ве молам продолжете на профил.
А нели целта е да биде што попроста и поедноставна за користење? Значи се е супер. Ти сако сакаш работи си преку DOS со командиСедмицата без сомнение е добар оперативен систем од Microsoft , ја лично ја инсталирав пред некој ден на лаптопот и се иде како што треба . Побарувачката е помала од Вистата, но и воедно многу е поквалитетна од Вистата. Мала замерка е тоа што е направена за луге кој се аматери во оператвни системе (премногу проста =) ) али не е нешто страшно . За сите кој се на Xp или Виста дефинитивно им ја препорачувам ( се разбира ако имаат доволна конфигурација )
---Како што знам минимално е 1 гб рам и процесор поголем од 3 гигахерци и 20гб простор во партиција C .
Сакале нејкеле Microsoft ќе стави крај на ХР.Windows 7 се покажа како добар и квалитетн Windows.За разлика од XP е многу постабилен,по брз и појак firewall.
Моја препорака е сите што имаат добра конфигурација да си го стават Windows 7 и да стават крај на нестабилниот XP.
А тој Уиндоусот седумка во боја е?
Пошо овој шо го имам сега Икс Пе (профешнл) ми е црно бел.
Не сме магионичари ако сакаш помош ќе се потрудиш за да се потруди некој друг да ти помогне. Пиши подетално вака ништо.имам 7-ка инсталирано build 7600 и не сакат да ми инсталират ни еден програм, поточно ни BS Player ни KM Player, чаре некое?
зависи од процесор..графика-рамПрашање за тие што го пробале џамов 7,
Дали со 2 гига рам ќе иде мазно 32 битната верзија ако се оптерети*?
*оптерети мислам на фотошоп уклучен, мозилата со 10+ јазичиња, месинџери, скајпови, дримвивер, ворд и слични такви програми во исто време уклучени. Гејминг не ме интересира