Windows 7

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Cod4, NFS SHift а др игpи немам пробано.
- На сите ефекти скроз АА Cod4-(4x), NFS SHift-( 8x и др 16x) резолуција и на двете 1680х1050
На претходниот Windows нејкеја да чујат за сецкање Windows Vista sp2 x64
Да не ти е некоја лоша инсталација на Windows 7?
Пробај со Windows 7 х86.

И на кој начин ти сецкаат игрите?
Паѓаат фрејмови на одредени места (кај што има некаков вид на ефекти)?
Сецкаат како да ти е тапа компјутерот (често сецкање, не "лизга" играта)?

Пробај намали малце резолуција и исклучи ги тие AA, стај ги на 0. Се друго нека си стои како што било.

И користи FRAPS, види дали ти паѓаат фрејмовите, каде, кога, со кои сетинзи...

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Broo.
- И на ефекти и на не ефекти сецка у пм. Истото ми го прави и на Резолуција 1440 така нешо беше и АА 0.

- Па бро вака ја иклуцувам да играм сецка мавам ALT+TAB па ја вракам и нормално е, и по некогас мазно се двизи играва и наеднас ке засецне. Ова е од играта NFS

- А за Cod4 ич не лизга играва некако засецнува ама плитко и тоа ме нервира кога ја двизам пуската лево десно кај и дае ама брзо ?

Тоа е броо помос

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Broo.
- И на ефекти и на не ефекти сецка у пм. Истото ми го прави и на Резолуција 1440 така нешо беше и АА 0.

- Па бро вака ја иклуцувам да играм сецка мавам ALT+TAB па ја вракам и нормално е, и по некогас мазно се двизи играва и наеднас ке засецне. Ова е од играта NFS

- А за Cod4 ич не лизга играва некако засецнува ама плитко и тоа ме нервира кога ја двизам пуската лево десно кај и дае ама брзо ?

Тоа е броо помос
Пробај смени си драјвери за графичката, стави најнови.

Избриши ги тие што ги имаш и после рестарт, остај самиот Windows 7 да си инсталира драјвери за графичката преку Windows Update.

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Ок ке пробам оваа варијанта. Инаку фала за помошта. :smir:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Windows update!

Seuste ne sum ja dobro razgledal sedmivava...pusto vreme...

Ima li nacin da updaterot ne proveruva stalno za Office i razno raznite jazicni paketi....dosadno e veke odstikliranjeto stalno da go pravam!?

Eve so poslednoto apdejtuvanje denes..sega...mi se poeba i makedonskata podrska za tastaturata.....ednostavno ja snema!!!!!!

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Windows update!

Seuste ne sum ja dobro razgledal sedmivava...pusto vreme...

Ima li nacin da updaterot ne proveruva stalno za Office i razno raznite jazicni paketi....dosadno e veke odstikliranjeto stalno da go pravam!?

Eve so poslednoto apdejtuvanje denes..sega...mi se poeba i makedonskata podrska za tastaturata.....ednostavno ja snema!!!!!!

Ја hidden Update им мавам и не ми ги покажува повеќе

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Јазична подршка мора да ја има, пробај да ја најдеш во Ctrl Panel > Regional & Language seting.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Инсталирав windows 7 на hp touchsmart iq810es, и ми прави проблем со графичката картичка. Графичката е GeForce 9600M GS. Го симнав драјверот за графичката од сајтот на nvidia, ама кога пробувам да го инсталирам ми вика дека нема соодветен хардвер за драјверот. Кога одам на driver update ми вика дека е инсталиран соодветен драјвер. А вака сам не ја препознава, ми покажува Standard VGA Graphics Adapter.
Пробав да го инсталирам драјверот за картичката пред да се уклучи на интернет да прави апдејт уште оној првиот на отварање после инсталација, ама истото го прави, значи изгледа воопшто не ја ни препознава.
Што треба да направам за да ја препознае и како да го инсталирам драјверот?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Инсталирав windows 7 на hp touchsmart iq810es, и ми прави проблем со графичката картичка. Графичката е GeForce 9600M GS. Го симнав драјверот за графичката од сајтот на nvidia, ама кога пробувам да го инсталирам ми вика дека нема соодветен хардвер за драјверот. Кога одам на driver update ми вика дека е инсталиран соодветен драјвер. А вака сам не ја препознава, ми покажува Standard VGA Graphics Adapter.
Пробав да го инсталирам драјверот за картичката пред да се уклучи на интернет да прави апдејт уште оној првиот на отварање после инсталација, ама истото го прави, значи изгледа воопшто не ја ни препознава.
Што треба да направам за да ја препознае и како да го инсталирам драјверот?
Од www.nvidia.com таму кај што бараш драјвери, одбери GeForce 9M Series (Notebook)

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Од www.nvidia.com таму кај што бараш драјвери, одбери GeForce 9M Series (Notebook)
Де бе знам да најдам драјвер :) :smir: Одбрав М, го симнав драјверот и пак не сака, кога пробувам да го инсталирам јавува дека немало таков хардвер.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575

Kajgana Shop

На врв Bottom