Windows 7

• Креатор на темата Креатор на темата m.i.n.a
  • Време на започнување Време на започнување
Ти неможеш да најдеш :)

А има и RC1 7106

7106 е иста со 7077 (бета верзија) бидејќи беше кандидат за РЦ ја поделиле во две верзии.
7100 e oфицијално РЦ
И тие што пишаа, да ја има на торент и 32 и 64 јаки торенти. Поз

Windows XP во Седмица

Софтверскиот гигант Microsoft планира во рамките на Windows 7 да понуди и интересен Windows XP мод, со што би се подобрила компатибилноста со старите апликации и програми.
Наведената функционалност досега не беше вметната во бета верзијата, но би требала да се појави во новиот Release Candidate. За разлика од Vista, која има одредени проблеми со компатибилноста со постарите апликации, Windows XP модот во Windows 7 се потпира на визуелизацијата во која се извршуваат постарите апликации. Според Microsoft, оваа можност се развива посебно за малите претпријатија, а целта е олеснето преминување на Windows 7.
Windows XP модот ќе се извршува внатре во Windows Virtual PC виртуелната машина, но нема да биде достапен во финалната верзија на Windows 7. Споменатиот програм ќе биде бесплатен и достапен за корисниците на Professional и Ultimate верзијата на оперативниот систем. Како што и претходно јавивме, Windows 7 RC за пошироките маси ќе биде достапен од 5-ти мај.

windows7_3.jpg
windows7_41.jpg

извор

Windows XP во Седмица

Софтверскиот гигант Microsoft планира во рамките на Windows 7 да понуди и интересен Windows XP мод, со што би се подобрила компатибилноста со старите апликации и програми.
Наведената функционалност досега не беше вметната во бета верзијата, но би требала да се појави во новиот Release Candidate. За разлика од Vista, која има одредени проблеми со компатибилноста со постарите апликации, Windows XP модот во Windows 7 се потпира на визуелизацијата во која се извршуваат постарите апликации. Според Microsoft, оваа можност се развива посебно за малите претпријатија, а целта е олеснето преминување на Windows 7.
Windows XP модот ќе се извршува внатре во Windows Virtual PC виртуелната машина, но нема да биде достапен во финалната верзија на Windows 7. Споменатиот програм ќе биде бесплатен и достапен за корисниците на Professional и Ultimate верзијата на оперативниот систем. Како што и претходно јавивме, Windows 7 RC за пошироките маси ќе биде достапен од 5-ти мај.

windows7_3.jpg
windows7_41.jpg

извор

Па и вака и така можеш да си инсталираш Virtual PC или VMWare па да си ставиш кој сакаш оперативен систем :toe:

Нема врска ова. Што ќе ти е ЏП па не ми е јасно треба да имаш ептен пентиум двојка за да не можеш да користиш 7.
Едноставно ЏП е веќе застарена ствар Мајкрософт се откажа иднината е Windows 7. Thats it.

Што конфигурација бара седмицава?

Што конфигурација бара седмицава?

1 GHz 32-bit or 64-bit processor

1 GB of system memory

16 GB of available disk space

Support for DirectX 9 graphics with 128 MB memory (in order to enable Aero theme)

DVD-R/W Drive

Internet access

Се прашувам...:toe:
Дали да ја тргнам Вистава, и да ставам Windows 7 Beta ???

Се прашувам...:toe:
Дали да ја тргнам Вистава, и да ставам Windows 7 Beta ???

Не е бета, пред да прашаш прочитај неколку поста погоре. RC (7100) верзија е и ако ме прашуваш мене, да, да си ставиш, од Виста нема леб. Јас фурам 3 месеци страва е.
Поздрав

Вака инсталирав кај еден другар Windows 7 заради игрите подобро дека работат ..... е сега другаров нема интернет и не можам да ја активирам.... :toe:
Дали знае некој како да го активирам Windows 7 (да не биди само 30 дена во употреба) без да е потребен интернет ?

Веројатно не може да се активира без да си поврзан на нет.

Вака инсталирав кај еден другар Windows 7 заради игрите подобро дека работат ..... е сега другаров нема интернет и не можам да ја активирам.... :toe:
Дали знае некој како да го активирам Windows 7 (да не биди само 30 дена во употреба) без да е потребен интернет ?

Не сум сигурен. За бета верзииве можеше во инсталација да се вметне клуч. Но јас кога инсталирав одев преку нет со кликање од пропертис во my computer.

Се уште не сум сретнал офлајн „активатор’’

Земи го компјутерот до кај тебе и активирајте го.

А на другар ти кажи му да си стави интернет, срамота е да е без интернет :)

Ако најди некој офлајн „активатор’’ нека ми прати по ПП

P4 2,4GHz, 1GD DDR, ќе плива? Или ќе потоне? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom