Фан Клуб: Вардар

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.661
Поени од реакции
9.972
Настевски, од редовите на Вардар се сели во германскиот бундеслигаш Борусија Менхенгладбах.
На младиот крилен офанзивец веќе му се спакувани куферите, а останува уште да се допрецизираа трансферот, односно сумата на пари и преостанатите услови помеѓу Вардар и Борусија Менхенгладбах.
Се уште не е познато дали тинејџерот ќе остане во првиот тим на Борусија Менхенгладбах или веднаш ќе биде позајмен на некој второлигаш заради стекнување што поголемо искуство за предизвиците во германскиот фудбал.
Настевски важеше за најталентиран фудбалер од познатата фудбалска школа на Македонија ЃП кога се проби во првиот тим на оваа екипа на почетокот од минатата сезона, а за кратко време беше повикан и во младинската репрезентација за играчи до 21 година. Во меѓувреме Македонија ЃП одлучи да ја бојкотира Фудбалската федерација на Македонија и клубот беше исфрлен во најнизок ранг на натпреварување. За време на зимската пауза, немајќи избор, ѓорчепетровец премина во Вардар и како првотимец ги бранеше боите на најтрофејниот фудбалски колектив до крајот на сезоната. Пред една недела беше подготвен неговиот трансфер во турскиот Коњаспор, но не дојде до негов ангажман во тој клуб. Популарниот Ивче се врати и досега одигра два натпревари за Вардар во новата сезона.

Ова на нашиот форум го прочитав..... незнам од каде информацијава,али ако е вистина ќе останеме без уште еден млад,и квалитетен играч :(

--- надополнето ---

Извор

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.156
Поени од реакции
2.755
Лично го познавам Ивче и стварно е добар играч.Знам дека беше и во Турција на проби но не бидна ништо од тоа.За жал заминува во Борусија Менхенгладбах :nerv:

Член од
28 февруари 2008
Мислења
219
Поени од реакции
2
Лично го познавам Ивче и стварно е добар играч.Знам дека беше и во Турција на проби но не бидна ништо од тоа.За жал заминува во Борусија Менхенгладбах :nerv:
zosto za zal bas ubavo sto odi steta e eden takov da recam za nasi uslovi dobar igrac da gnie vo prokletovo nase prvenstvo taka da podrska za ivan

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
zosto za zal bas ubavo sto odi steta e eden takov da recam za nasi uslovi dobar igrac da gnie vo prokletovo nase prvenstvo taka da podrska za ivan
Па ако не, да ги даеме сите играчи у “Треска“ Шишево као Македонија шо напраи и Вардар нека си пропадне. Супер за Иван лично и неговите најблиски ако заработи од идењето у странство, ама за Вардар ќе беше многу корисен, а мене искрено Вардар ми е побитен. За тоа и мојот коментар е “за жал“.

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
А што ти си многу загрижен за кариерата на Настевски!? Ако си навивач на Вардар, ќе сакаш да одигра барем 2-3 сезони кај нас и да ни помогне да стигнеме до некој успех, па после да оди надвор. Ама 90 % од фудбалерите размислуваат како тебе, а не се свесни дека со 17-18 години се несозреани за да одат во туѓина и дека таму нема никој да им угодува. Ако е така што уопште почнале да тренираат тука? Што не одат одма негде на страна?
Иначе, за оние што Вардар им е побитен (како Виктор), ќе ги информирам дека Иван барем засега останува и тоа негово „заминување“ во Менхенгладбах е само новинарска шпекулација. За жал на некои други :)

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
Па ако не, да ги даеме сите играчи у “Треска“ Шишево као Македонија шо напраи и Вардар нека си пропадне. Супер за Иван лично и неговите најблиски ако заработи од идењето у странство, ама за Вардар ќе беше многу корисен, а мене искрено Вардар ми е побитен. За тоа и мојот коментар е “за жал“.
Druze ako te razbrav pogresno sto ti bese poentava na recenicava izvini odnapred ali igracite na Treska (podobrite) se vo Gjorce a Makedonija ke se vika Treska do 1 januari koga i istekuva suspenzijata za 2010 godina .

Kako i da e za Ivce ova e cista dezinformacija koga pisuvaa vo Sport deka bil vo Turcija pa posle deka treniral vo Skopje toj igrase fudbalce vo Gjorce toa vreme taka da sigurno ostanuva kaj vas .

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.499
Поени од реакции
28.919
А што ти си многу загрижен за кариерата на Настевски!? Ако си навивач на Вардар, ќе сакаш да одигра барем 2-3 сезони кај нас и да ни помогне да стигнеме до некој успех, па после да оди надвор. Ама 90 % од фудбалерите размислуваат како тебе, а не се свесни дека со 17-18 години се несозреани за да одат во туѓина и дека таму нема никој да им угодува. Ако е така што уопште почнале да тренираат тука? Што не одат одма негде на страна?
Иначе, за оние што Вардар им е побитен (како Виктор), ќе ги информирам дека Иван барем засега останува и тоа негово „заминување“ во Менхенгладбах е само новинарска шпекулација. За жал на некои други :)
Лично се познавам со него секој ден мал фудбал играме го прашав рече не бе нема везе и ми вика смешно му било коа го читал тоа ама ај не го напишав да не ме наппаднете одма...Иначе он лани беше во Шалке, Ајакс, Борусија М. на проби али ништо од тоа сега засега.....

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.499
Поени од реакции
8.156
другар, а тебе да те бараат у една од најсилните лиги у светот, ќе гниеш у оваа проклетија овдека..?
Башка и сега му е време да стекне искуство и да се гради како играч, а додека остане у македонија уште 2-3 години ништо посебно нема да излезе од него, веруј... така да, љубовта кон вардар не треба да ти ја заслепи реалноста.. (не провоцирам)

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.742
Поени од реакции
6.457
Денеска од 17 часот го играме 1/16 финалето од купот на Македонија со екипата на Новаци !!Овие ако не ги победиме нека се утепаат

Z

ziko bt

Гостин
Денеска од 17 часот го играме 1/16 финалето од купот на Македонија со екипата на Новаци !!Овие ако не ги победиме нека се утепаат
не се надевај многу не се за потценвање Новаци дома(како и покето селски екипи),останва да видиме дали јас ке бидам во право или ти како шо мислиш дека се за потценвање

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.742
Поени од реакции
6.457
Новаци-Вардар 2:3...
Добро е конечно и ние малце да се порадуваме на победа,стрелци знаете ли кој се? Иначе глеам имало изненадувања Работнички испадна од Миравци,Шкендија од Влазними,Скопје од 11 Октонври!!

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.715
Поени од реакции
3.071
Auu sto zboris be haha bolje za nas be moze vtoroligas da padne ali tamu iskreno mislam ima dosta jaki ekipi kako TIkves, 11ti Oktomvri pa i eve miravci se pokazuva kako dosta dobra ekipa

--- надополнето ---

Uste edna informacija so ja dobiv NOvaci vodele 2-1 pa sme napraile presvrt :)

Kajgana Shop

На врв Bottom