theMac3donian
Мак3донецот
- Член од
- 5 февруари 2007
- Мислења
- 3.690
- Поени од реакции
- 259
КИРИЛИЦА
Интересно нешто:
Да сме реални. Јас ги сакам и Хрватите и Словените бидејки не подржуваат. Со тоа јас немам никаков проблем ни спрема Хрватска, ниту спрема Словенија.Европски дипломатски извори тврдат дека Словенија е осамена во својот став и оти сите 26 преостанати членки сакаат продолжување на преговорите.
Мојот проблем се појавува во однос на Европска Унија и нејзините двојни стандарди. ДА! Повторно почнаа тие со своите двојни стандарди. Да не ме разберат лошо Хрватите ама ако Словенија не ги сака во ЕУ поради некоја си демаркација, тогаш по сите правила и прописи Хрватска треба да биде блокирана, токму поради ВЕТО од една земја членка на ЕУ.
Што сакам да кажам? - Македонија неможе да влезе во ЕУ поради закана на ВЕТО од страна на Гејлада. Додека според изјавата на Француското раководство на ЕУ, Хрватска ќе може да продолжи со преговорите иако една земја членка (Словенија) не се согласува со тоа. Нас не лажат дека треба да има концензус, додека за Хрватска тоа не важи! ДВОЈНИ СТАНДАРДИ повторно се во игра, до кога само ќе се лажеме. :helou: